Lobo26 Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 Radku mail juz poszedł....co do gryfa to juz go dawno widialem ale nie mialem mozliwosci aby go uchwycic - a ostatnio spotkalem to zdjecie na sieci wiec wrzucilem.strandschloss owszem ale juz go nie ma - mi raczej chodzi o to co jeszcze stoi i mozna to oblukać.tylko mi nie mow ze pracujesz na terenie MW....
blady Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Wiem ,wiem Tomku że tego pięknego miejsca już nie ma,a na jego miejscu możemy dziś oglądać niezbyt ładny ośrodek BAŁTYK".Miałeś rację z MW tam właśnie pracuję.Na jednym z tych małych śmiesznych okrętów,jest w tym coś dziwnego że tak zareagowałeś????pozdrawiam Blady.
blady Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 No kochani oglądał ktoś słynny program NDW?tym razem program poświęcony był Tajemnicy pozdziemnego Szczecina.Ten odcinek akurat im się udał ale jak zwykle nie wyjaśniono tej tajemnicy z powodu braku potrzbnych zezwoleń i specjalistycznego sptzętu.Jakie to... smutne.Pozdrawiam Blady.
Lobo26 Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 oho widzę ze oglądaleś ten rozrywkowo-komediowy program NDW.i jak odczucia ? a swoja drogą to jak oni bez pozwoleń mogli tam wejść ???co do Twojej pracy Radku to miałbym do Ciebie mały romansik" ;) ale to wolę obgadać osobiście.pozdrawiamLobo26
blady Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Witam forumowiczów.Oglądałem,oglądałem.Z tymi pozwoleniami to wogóle parodia.Apropos romansiku to w mmojej Jednostce MW służe jako marynarz nadterminowy i nie wiem czy ci w czymś pomogę ale służe pomocą.A wracając do wczorajszego odcinka NDW to trochę zazdroszcze tym kolesiom szwędania się po takich obiektach-sam bym tak chciał.OOOO właśnie a nie ma czegoś podobnego blisko Kołobrzegu które można by było spenetrować???Czekam na wyczerpującą odpowiedź.Hehe.Pozdrawiam Blady
J-23 Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 jeśli was tak interesuje podziemny sz-n to tu o programie http://sedina.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=1428 i trochę tu http://sedina.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=90 natomiast tu seria artykułów o podziemiach http://www.kurier.szczecin.pl/?d=podziemia natomiast tu http://www.podziemnyszczecin.pl/ o tych co maczali swe palce w tym programie
blady Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Interesuje mnie to ale mówiąc o podziemiach miałem na myśli Kołobrzeg co zresztą napisałem a nie Szczecin.Po co mi Szczecin???Ale nie ukrywam że temat bardzo ciekawy.pozd...B...
Lobo26 Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 Witam Radku z racji ze tam pracujesz to juz jesteś pomocny :)co do podziemi - w Kołobrzegu jako takich nie znajdziesz, kilka schronów p.lot. kilka piwnic i pomieszczeń pod budynkami. W okolicach... to jedynie oslawione podziemia Bagicza". Ogólnie to z podziemiami to jest deficyt ;)Pozdrowienia Lobo26
blady Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Tomku a co byś powiedział o tych kilku studniach w lasku za Amfiteatrem(bliżej morza).A co byś powiedział gdybyśmy wyskoczyli do Ustronia na teren BAS,jak się ociepli?????
Lobo26 Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 wg mnie to jest melioracja terenu. a to wejście przy fosie amfiteatru jest zasypane.a co do BAS to i tak suie tam wiosną wybieram, wiec mysle ze nie ma sprawy. ale wczesniej zaliczyc musze Bagicz - zdjęcia porobić i poszwędać sie po terenie.Pozdrawiam
BURY99 Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 WitamNie stwierdzałbym tak definitywnie że nie ma podziemi w Kołobrzegu....nie chce tworzyc legend i bajdurzyć ale wiem iż pod bazyliką kołobrzeską w jakimś stopniu są częsciowo zasypane i niedrożne już dzisiaj korytarze, w jednym z nich był mój Ojciec tuż po wojnie i o tym mi opowiadał,Pozatym sprawa korytarzy na Lauenburger vorstadt i św. Jerzy to sa fakty, jasne że dzisiaj pewnie w 80 są pozasypywane i splantowane ale gdyby zrobić przekrój to myśle ze nadal częściowo tam są może z fajnymi fantami...pozdr.Bagicz raczej bym powiedział to raczej jest beznadziejna sprawa...Bury
blady Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Ja znowusz od swojego staruszka słyszałem o podziemiach na których dzisiaj stoi sanatorium BAŁTYK,basen obok,i ten pawilon z prawej strony basenu.Z jego opowiadań wynikało że było tam bardzo dużo niemieckich mundurów i odznak popakowanych w różnego rodzaju skrzynie.pozd...Radek
blady Napisano 10 Marzec 2005 Napisano 10 Marzec 2005 Panowie muszę z przykrością stwierdzić że rozczarowałem się widząć ostatni post mojego autorstwa z wczorajszego popołudnia.Ludki kochane piszcie,piszcie i jeszcze raz piszcie bo nam temat przysycha.A to nie ładnie.Pozdrawiam blady.
Lobo26 Napisano 10 Marzec 2005 Autor Napisano 10 Marzec 2005 a co my tu jakiś rekord ustanawiamy ? Nic sie nie dzieje tak wiec temat przycichł" ;) a teraz poważnie - kiedy spotkanie ? teraz w weekend czy w następny ? od razu mowie ze ja jestem na miejscu i kazdy termin mi pasuje (a Luca bedzie w K-gu 16-19.III) Więc slucham propozycji... Luger bedziesz mogł się zjawic ?pozdrawiam !!
luger Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Lobo chętnie przyjadę o ile nie zaskoczy nas ponownie zima i o ile zdrowie mi na to pozwoli. Jeszcze jest tydzień czasu więc będziemy w kontakcie. Myślę ze ktoś z Koszalina chętnie ze mną pojedzie.Pozdrawiam L.
wojna1939 Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Chwała,o ile szczęście mi dopisze to z nieskrywaną przyjemnością zabiorę się z Lugerem w celu zapoznania z kompaniją z K.Bywajcie - Mariusz.
Lobo26 Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 witam,mam pytanie do kolegów: Bury i Janushew - co Wy myślicie o spotkaniu? dacie rade sie zjawić?i spotkanie chyba zrobimy w sobote bo w Kolbergu bedzie jeszcze przebywac Luca i Waldenfels. Tylko teraz gdzie ?Pozdrawiam T
Lobo26 Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 fajnie tez ze Koszalińska grupa chce tez sie zjawic... widzę ze współpraca zaczyna sie rozwijać - moze w pozniejzym okresie zrobimy rewanż i my do Was przyjedziemy :)
luger Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Lobo dodam jeszcze że stolik typu feedels green" nie wystarczy bo przyjedzie nas 3 lub 4:)Pozdrawiam L.
blady Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Witam szanownych kolegów.Możecie rozgrzewać aparaty i kamery bo nasze kołobrzeskie okręty będą brały udział w inscenizacji zaślubin z morzem.A na jednym z nich będe sobie pływał JA.Oczywiście także z aparatem.Pozd...Blady
Lobo26 Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 jesli chodzi o okręty z 16dKZOP to przy wiekszej fali będą udawały u-booty :D - cała naprzód i zanurzenie ;)oki tak na poważnie - to niby co maja robić w tej inscenizacji ?hmm... a co do spotkania to chyba godzina 18 wszystkim pasuje???Pozdrawiam Lobo26
Luca Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Hej !!Taka jak Lobo mówi na sobotę też się szykuję ;) i oczywiście w aparacik z mam nadzieję w miarę obszerną kartą będę zaopatrzony. Szykujmy się państwo ;) ja powinienem (powinienem ;) ) być w środę wieczorkiem w Kgu i gotów będę na wszelkie wycieczki !! Damy radę !! ;)
Luca Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Panie Lobo Ciebie przed wyjazdem telefonicznie poinformuje. Nocleg mam nadzieję załatwie na Sułkowskiego w byłym ośrodku ZNTK (naprzeciw byłego miejsca wieży). Lobo jesli byś cos wiedział o przerwie działalności tego ośrodka w związku z 'nie sezonem' pusc proszę smsa.pozdrawiam !!!
macsurf Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Odnośnie Rogowa to nie zgadzam się z kolegą Walfendes`em z tezą o ubogich terenach", Rogowo to nie tylko betonka. Fakt ze najwiecej to sie znajduje tam amunicji, np. na wydmach bylo tego TONY ! W zasadzie całe Rogowo + okolice (stare Rogowo - budynków brak :) za to ziemia jest tam ogata" :] - polna droga w kierunku Karcina) A teren jednostki od Dzwirzyna do Mrzezyna to teren ok. 6km wzdłuż drogi. Od Rogowa przy drodze do Mrzyzyna funkcjonowała też kolej wąskotorowa (pewnie pełniła rolę zaopatrzeniową dla jednostki), śladów brak :] - ruskie zdjęły tory tuż po wojnie :]Niestety od kilku lat nastepuje dewastacja, zeszly rok i teraz to juz makabra - nawet szyny pod drzwi hangaru z betonki zdemontowali. Wokół betonki masa dołów i rozkopana instalacja podgrzewająca jezioro (całkiem sporo betonowych kanałów). Drugie lotnisko i teren wokół niego tez powoli ukazuje pozostałości po ciekawskich ludkach :]Samo Rogowo może dlatego jest takie ciekawe z powodu małej ilości informacji o jednostce jak i to że był to teren zamknięty przez prawie 50lat - ale nie dla mnie ;P Jak ktos chce fotki z moich wypraw na terenie Rogowa to moge dac, lub wrzucic na serwer. Niedługo powinna też ukazać się strona na temat Rogowa.p.s. od 2 miesiecy mieszkam juz w Kołobrzegu :P (ehh mieszkalo sie w Rogowie te 26lat :])
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.