MaRaS_ZG Napisano 14 Listopad 2004 Share Napisano 14 Listopad 2004 niestety sie mylicie,jest to atrapa broni,i napewno nie darady strzelac nabojami gazowymi a szkoda,pozwolenia tez nie trzeba miec,wystarczy skonczone 18 lat,w krakowie w sklepie Colt mozna zakupic wiele tego typu atrap na 9 mm,ceny wachaja sie od 500 do 900 zl,zaleznosci od rodzaju atrapy,Colt,Beratta,Sig Sauer,itp.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 No to życzymy powodzenia w kontaktach ze smerfami ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 W sklepie w Pradze jak oglądałem replki 8mm po pytaniu o ammo padło pytanie sprzedawcy- gazowe, czy hukowe. W rezultacie nie kupiłem, szkoda mieć problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 Co komendant wojewódzki policji to inna interpretacja przepisow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 Kolega Maras ma rację, na REPLIKI broni nie potrzeba zezwolenia, natomiast trzeba mieć papiery" potwierdzające , że dana sztuka jest repliką i niespełnia wymogów definicji broni w świetle przepisów ustawy. Najlepiej od rusznikarza.Podobne repliki produkują firmy w Radomiu i Bydgoszczy , na rynek niemiecki gdzie ida jak woda....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 Widocznie jest za duży popyt, żeby trafiły na rynek polski.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 może troche za późno się wewalam, ale też poproszę o te plany (mam teraz dostęp do warsztatu i jedyną okazję). jeśli ktoś z posiadających te plany to przeczyta, to prooooszę prześłij mi ;] szuder007@poczta.onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 WitamPytanko do Akagi:mowisz tu o replikach, czy o broni hukowej"?zdefiniujmy slowa: eplika" - to dla mnie cos, co wygladem, wykonamien, detalem i czasami funkcja przypomina bron, na ktorej byla wzorowana. Niestety nie ma mozliwosci obienia" efektow swietlnych i dzwiekowych! Wiec jest to cos, wykonane przewarznie ze stali, z pelna lufa, pelnym zamkiem, nie posiadajacym iglicy i czesto zmienionymi wymiarami magazynka, zeby nie zaladowac tam amunicji. Mozna to sprzedawac wszedzie, i kazdy moze posiadac! Zalecana opinai rusznikarza, zeby nie miec problemow z przypadkowymi smerfami".ron hukowa" - to dla mnie cos, co przypomina... bla bla bla, jak u gory... Z MOZLIWOSCIA robienia efektow swietlnych i dzwiekowych! Strzal nastepuje przez udezenie iglicy w aboj hukowy" o srednicy nie wiekszej nizeli 6mm. Wylot gazow czesto w gore, zadziej przez lufe do przodu. Takie cos jest ogolnie i wszedzie dopuszczone do sprzedazy i urzytku bez zezwolenia!ron gazowo-hukowa" - to wszystkie strzelajace repliki" na kaliber wiekszy nizeli 6mm, z ujsciem gazow przez lufe!!!! Trzeba na to zezwolenia! I jest obojetnie co do niego wlorzysz: hukowe, gazowe czy pieprzne" - wszystko pasuje, i jest dostepne w tych kalibrach (.22, .315, 8mm, 9mm, .35)! Glupoty ze to hukowe", bo mam wlozone naboje hukowe, to idiotyczne pipeszenie - podobne do mam ostry pistolet, ale zaladowalem slepe, wiec to nie jest ostry! i dlatego legalny..."wiec moje zdanie jest jasne - wszystko co ma wiekszy kaliber od 6mm i gazy uchodza przez lzufe - wymaga zezwolenia!nie wiem tylko o ktorych eplikach" mowiles akagi? Bo MaRaS_ZG opisuje tu na 100% ron gazowo-hukowa"! Jezeli jestem niedoinformowany, lub przepisy sie zmienily, to prosze o poprawke!poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Niestety masz rację :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo68 Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 Witajcie koledzy, z przyjemnością poczytałem sobie o pomyśle mausera na czarny proch, ale do rzeczy: proponuję odwiedzenie strony www.modelguns.co.uk. Pokazywałem tę stronę znajomemu policjantowi, a ten swojemu koledze, który pracuje w centralnym laboratorium kryminalistyki i twerdzi, że nie jest to broń w rozumienu ustawy - również chodzi tu o materiały z jakich te repliki zostały wykonane, więc można je posiadać zupełnie legalnie. Jak strzelają to zobaczcie sami, na stronie jest pełno filmików, aż się człowiek obslini jak pies Pawłowa. Fakt, że parę złotych kosztują, ale efekt - murowany. Pozdrowienia dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 13 Styczeń 2005 Share Napisano 13 Styczeń 2005 Niestety link nie działa :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 Spróbuj teraz:http://www.modelguns.co.uk/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 http://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=36&products_id=619Szkoda że nie hukowy ale można go dość widowiskowo przeładować. No i ta cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaGa Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 to już taniej hukowy można kupić, a jestem ciekaw jak wygląda strzał z takiego gaziaka". Widziałem już ASG w praktyce to nie jestem w stanie sobie wyobrazić mausera... widziałęm też gdzieś chyba garanda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaGa Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 http://www.modelguns.co.uk/ jestem ciekaw czy legalne czy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt-as Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 czy ktoś ma jakieś konkretne informacje na temat tego systemu gazowego czyniącego huk? Szukam czegoś do CKMu. Chodzi o głośną symulację ognia ciągłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquer Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Mauser na czarny proch? Na czarny proch legalna jest tylko bron do 1850! Zreszta domowy" wyrob jakielkolwiek broni jest nielegalny, nawet czarnoprochowej czy hukowej na na 6 mm :( Co innego posiadanie, co innego wyrob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 jest takie cos co służy do odstarszania zwierzyny. działko gazowe. robi to huk co pare minut. ale nie uda ci sie przerobic tego zeby pukało jak ckm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 zostają tylko pulomioty na korbkę z pudełkiem rezonansowym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 http://www.egun.de/market/item.php?id=800346brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 WitamCytuję Falla:ron hukowa" - to dla mnie cos, co przypomina... bla bla bla, jak u gory... Z MOZLIWOSCIA robienia efektow swietlnych i dzwiekowych! Strzal nastepuje przez udezenie iglicy w aboj hukowy" o srednicy nie wiekszej nizeli 6mm. Wylot gazow czesto w gore, zadziej przez lufe do przodu. Takie cos jest ogolnie i wszedzie dopuszczone do sprzedazy i urzytku bez zezwolenia!CZYLI KARABIN: BERYL (KALIBER 5,56 cz coś koło tego) :)Może ktoś pomyśli o wykorzystaniu w strzelającej atrapie np. k98 ślepaków od BERYLA (do rozwiązania kwestia techniczna i zakupu ślepych patronówPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 nie przejdzie amuncji slepej 5.56 nie kupisz ot tak sobie. Zresza nawet zrobienie hukówki bez pozwolenia to według naszego prawo przestepstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 rany panowie przecież kal. 5. dotyczy pocisku a nie łuski.a nabój (spłonka) do pistoletu startowego ma srednice 6 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Szanowni Koledzy ! Polecam Wam artykuł w ostatnim magazynie Strzał ",jest tam dobrze opisany sprzęt do rekonstrukcji.I jeszcze coś :www.wwiiguns.com/shop/products.php?p=374752&PHPSESSID=c585b6c50629664287faf78e37907eda , tylko cena zwala z nóg! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Niestety nielegalny w Polsce, bo mając 7mm przekracza kaliber 6mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.