Skocz do zawartości
  • 0

Identyfikacja autora ile to jest warte

Pytanie

Napisano

Kupiłem obraz z 35roku czyli z okresu międzywojennego jest na desce i zastanawiam się ile to jest faktycznie warte. Może ktoś pomoże w wycenie ale pokieruje gdzie to zrobić 

20260617_222829.jpg

image-1781727986089.jpg

20260617_222806.jpg

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Jaki świetny warsztat! Pewnie jakiś holenderski mistrz. Musisz udać się do Desa-Uniqum po wycenę , ale najlepiej z obstawą . Tylko uważaj tutaj na takiego typa , który podpisuje się bjar_1. Zaproponuje Ci z 10k  a sprzeda za duuużo więcej. Gratuluje zakupu!

• 0
Napisano
3 minuty temu, szutnik napisał:

Tylko uważaj tutaj na takiego typa , który podpisuje się bjar_1.

Bujaj się.

Dam 2k.

• 0
Napisano

Zawsze jak uwidaczniam zapytanie o wycenę mam dreszczyk emocji. Jednak jak widzę spokojnie można liczyć na fachową weryfikację zapytania 🤣

DZIĘKUJĘ!

Wojtek

• 0
Napisano
8 minut temu, BF.Cieszyniok napisał:

No ale tak serio, to w Murckach takie chodza bardzo dobrze. Ja bym to zawiozl sprzedac do Murcek.

Zgodzę się w 100%, Za co poniektóre nazwiska Grupy Janowskiej dziesiatki tysiecy euro lecą na aukcjach. A często ktoś obraz dostał jako niechciany prezent. Także bez identyfikacji autora, można się podśmiechiwać, ale nagle obraz może się stać wyrafinowanym dziełem sztuki. 

• 0
Napisano
5 godzin temu, Cronos napisał:

Zgodzę się w 100%, Za co poniektóre nazwiska Grupy Janowskiej dziesiatki tysiecy euro lecą na aukcjach. A często ktoś obraz dostał jako niechciany prezent. Także bez identyfikacji autora, można się podśmiechiwać, ale nagle obraz może się stać wyrafinowanym dziełem sztuki. 

No bez przesady Panowie😂 I w mojej wsi grasowała kiedyś grupa sprzedająca na starociach a to Nikifora, a to Ociepkę czy Boznańską ale , jak napisał mój ulubiony autor "I ślepy by dostrzegł" , że to nie to...

• 0
Napisano
19 minut temu, szutnik napisał:

No bez przesady Panowie😂 I w mojej wsi grasowała kiedyś grupa sprzedająca na starociach a to Nikifora, a to Ociepkę czy Boznańską ale , jak napisał mój ulubiony autor "I ślepy by dostrzegł" , że to nie to...

Ja nie mówię o jarmarkach staroci, bo takie stoisko z "Nikiforami" było swego czasu w Bytomiu (nie wiem czy ta Pani dalej tam grasuje). Ale o poważnych domach aukcyjnych:p

• 0
Napisano
5 godzin temu, Cronos napisał:

Ja nie mówię o jarmarkach staroci, bo takie stoisko z "Nikiforami" było swego czasu w Bytomiu (nie wiem czy ta Pani dalej tam grasuje). Ale o poważnych domach aukcyjnych:p

A ja mówię o tym bohomazie , który nawet nie leżał przy jakiejkolwiek sztuce , choćby i prymitywnej .

ps. chyba nie miałeś problemów z tymi pseudonikiforami :) ?