Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
13 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Są już doniesienia, że gen. George kategorycznie sprzeciwiał się wysłaniu wojsk lądowych do Iranu.

Żeby przypomnieć "skalę" tego przedsięwzięcia, dla osób podświadomie szukających logiki i racjonalnych decyzji, zadam pytanie pomocnicze. 

Czy ktoś się tego pana o coś pytał? Więc po co te "doniesienia"? A może bardziej "lewackie, wrogie USA kłamliwe donosy"?

Edytowane przez karpik
  • Odpowiedzi 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wiesz jak jest Karpiku - wredne lewactwo usunęło z sieci wielkanocną laudację jakiejś skończonej kretynki porównującej Trumpa do Jezusa i do jego męczeństwa to takie same cuda wielkanocne są w Pentagonie.

Współczuję amerykańskiej generalicji i wykładowcom West Point.

Napisano
15 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Wiesz jak jest Karpiku - wredne lewactwo usunęło z sieci wielkanocną laudację jakiejś skończonej kretynki porównującej Trumpa do Jezusa i do jego męczeństwa to takie same cuda wielkanocne są w Pentagonie.

Współczuję amerykańskiej generalicji i wykładowcom West Point.

Wiem jak łatwo zdjąć brzemię bałwochwalstwa z tych mszy oranżczynnych.

Groźba obalenia reżimu watykańskiego i przeniesienia, legalnie już wybranych władz do Teksasu, może w szybkim tempie doprowadzić do cudu i pewnej beatyfikacji za życia. Wtedy będzie z górki i legitnie.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Jordania i Iran twierdzą, że zestrzelono F-35.

Jest fotka jakiś szczątków i fragment chyba usterzenia z godłem. Nie mam pojęcia, w której wojnie zrobiono te zdjęcia. Nie F-35, bo kawałek „wstążki” jest czerwony, a na tych maszynach nie używa się barw innych niż szara.

https://x.com/ME_Observer_/status/2039925236599009352/photo/3

Jak już to F15 o ile nie fake.

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano
1 minutę temu, karpik napisał:

Wiem jak łatwo zdjąć brzemię bałwochwalstwa z tych mszy oranżczynnych.

Groźba obalenia reżimu watykańskiego i przeniesienia, legalnie już wybranych władz do Teksasu, może w szybkim tempie doprowadzić do cudu i pewnej beatyfikacji za życia. Wtedy będzie z górki i legitnie.

No to obaj wiemy, dlaczego nie możemy słuchać bełkocącego, sepleniącego, mamroczącego dziadygi, a co najwyżej dajemy jeszcze radę czytać fragmenty streamingu jego świadomości.

Napisano
8 minut temu, beaviso napisał:

Jest fotka jakiś szczątków i fragment chyba usterzenia z godłem. Nie mam pojęcia, w której wojnie zrobiono te zdjęcia. Nie F-35, bo kawałek „wstążki” jest czerwony, a na tych maszynach nie używa się barw innych niż szara.

https://x.com/ME_Observer_/status/2039925236599009352/photo/3

Jak już to F15 o ile nie fake.

M.

Ciekawe, po co Jordania w tym przypadku wcina się między literatkę a śledzia? Oni przecież powinni wiedzieć, że nie ma kolorowanek na F-35, a są wyłącznie odcienie szarości.

Napisano
3 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Na SF już dawno była gadka że produkcja w USeJ słaba i jak będzie bum to się wystrzelają. I że to między innymi będzie kłopot dla Polski.

Taki mamy więc klimat niestety.

I o tym że Donaldinio może stwierdzić, że wygrał też prawili panowie z SF. Paradoksalnie podobno może być to prawda 🙄  🙃

Tylko że to jest jakaś strategia wyższego rzędu ... 😁 

Napisano
9 minut temu, lowiec napisał:

Już nieraz Cię pytałem: Naprawdę nie ma nikogo lepszego niż narcyz, pyszałek, groteskowy besserwisser, „Wielki Mentor” polskich generałów, fantasta i były doktor Bartosiak?

Napisano
2 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Jeśli to wszystko prawda to Iran miałby pierwszych jeńców, podczas gdy „zwycięskie” USA nie mają ani jednego. Fenomen. 🤣

No to teraz zobaczymy jedną rzecz. Iran cały czas podkreśla, że on nie jest państwem, ale cywilizacją, i że gdy na kontynencie północnoamerykańskim podejmowano pierwsze próby krzesania ognia to w obecnym Iranie spisywano już prawo.

No to teraz zobaczymy, jaką „cywilizacją” jest Iran. Tak, jak poniżej, wyglądali zestrzeliwani nad Irakiem piloci koalicji antyhusajnowskiej. Wyglądali po „rozmowach” z siepaczami bezpieki Husajna.

Ciekawe, jak załoganci USAF lub 🇮🇱 będą wyglądali po „rozmowach” z siepaczami bezpieki irańskich ajatollahów, o których to siepaczach twierdzi się, że są po wielokroć gorsi od husajnowskich.

image.thumb.jpeg.5d5d114cf5dcb9ef7fa3018658aaa816.jpeg

Napisano
25 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Już nieraz Cię pytałem: Naprawdę nie ma nikogo lepszego niż narcyz, pyszałek, groteskowy besserwisser, „Wielki Mentor” polskich generałów, fantasta i były doktor Bartosiak?

Nie bądź taki uczulony na Bartosiaka 😄 tam jest jeszcze trzech innych muszkieterów i dobry przekaz mają.

Zresztą z tego co słyszałem posługuje się tytułem więc masz stare wiadomości.

Jak by tego nie oceniać to projekt SF robi dużą (nawet bardzo) robotę w tematach długoterminowych (co polskim politykom nigdy nie wychodziło). A i wojskowym (chociaż oni akurat do czegoś innego służą). Są słuchani i w woju i na różnych szczeblach polityki oraz notorycznie i nachalnie od dawna postulują o to co np jest tu zarzucane w sprawie tak przyziemnej jak wypadki lotnicze - postulują o jawność przekazu. Postulują o nową (aktualizację) strategii bezpieczeństwa i obronności dla Polski (pod to przecież się tworzy wojsko i robi zakupy). I o wspólne dla opcji opozycyjnych i rządzących długofalowe przemyślane cwaniactwo polityczne w służbie strategii RP. I o zmianę mentalną podejścia do sojuszników. 

Starają się i daje to jakiś efekt ---> z ostatnich patrz książka Swidzińskiego "Nasza bomba" i wypowiedzi p D.Tuska vs P K. Nawrockiego. Nie wzięły się z niczego.

Napisano
Teraz, lowiec napisał:

(co polskim politykom nigdy nie wychodziło).

Nie wiem dlaczego przyszedł mi do głowy teraz taki Katyń np

I "dojcze" Intelligenzaktion

Mózg płata figle