kazioW24 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Podpisane Pietropawłoska ale mi to wyglada na Oslabia ,zwłaszcza ze talerz był sprzedawany w RYGA,co myslicie.
MonikaNJ Napisano %s o %s Napisano %s o %s Czerwona jest to sygnatura ryskiej malarni porcelany J. Jaksch i spółka działającej w latach 1879-1914 Niebieska to sygnatura fabryki ceramiki W H Grindley i spółka; ta konkretna używana była w latach 1914- 1925. Czyli produkt angielski pokryto malaturą w Rydze w 1914 roku. Nie wiem czy to pomoże w identyfikacji pancernika.
Woodhaven Napisano wczoraj o 08:07 Napisano wczoraj o 08:07 (edytowane) Pancernik PIETROPAWŁOWSK Edytowane wczoraj o 08:09 przez Woodhaven
Cypis Napisano wczoraj o 11:17 Napisano wczoraj o 11:17 Dla mnie to rysunek przedstawia , któryś z pancerników typu Pierieswiet , tylko z odjętym trzecim kominem . Pietropawłowsk to na pewno nie jest
abcd Napisano wczoraj o 13:27 Napisano wczoraj o 13:27 (edytowane) . Edytowane wczoraj o 13:41 przez abcd
abcd Napisano wczoraj o 13:44 Napisano wczoraj o 13:44 (edytowane) Zatonięcie Pietropawłowska w 1904 roku było głośnym wydarzeniem medialnym na całym świecie ,poniżej rycina z prasy francuskiej . Może w malarnia nie byli znawcami marynistyki i zamieścili wizerunek okrętu zbliżonego wyglądem. Edytowane wczoraj o 13:48 przez abcd
kazioW24 Napisano wczoraj o 14:22 Autor Napisano wczoraj o 14:22 abcd raczej jak pisałem zamieścili wizerunek pancernika eskortowego klasy pietropawłosk Oslabia miała taki dziób z przodu i była chyba okrętem flagowym floty bałtyckiej więc by pasowała.
Witek Cisłak Napisano wczoraj o 19:17 Napisano wczoraj o 19:17 (edytowane) Wzorowali się na tym zdjęciu Oslabii, tylko zniknął trzeci komin (chyba z powodu posiadania przez Pietropawłowsk tylko dwóch). Edytowane wczoraj o 19:19 przez Witek Cisłak
Cypis Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 2 godziny temu, Witek Cisłak napisał: Wzorowali się na tym zdjęciu Oslabii, tylko zniknął trzeci komin (chyba z powodu posiadania przez Pietropawłowsk tylko dwóch). tak jak napisałem jeden z pancerników typu Peresvet , może to być Peresvet , Oslabia lub Pabieda. Skąd pomysł , że wzorowali się na tym zdjęciu , które zamieściłeś ? A nie np. na tym zdjęciu przedstawiającym Pabiedę .
bjar_1 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 20 minut temu, Cypis napisał: Peresvet Pierieswiet. Dejta już spokój z tymi amerykanizmami.
Witek Cisłak Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowane) 34 minuty temu, Cypis napisał: Skąd pomysł , że wzorowali się na tym zdjęciu , które zamieściłeś ? A nie np. na tym zdjęciu przedstawiającym Pabiedę . Stengi masztów - zarówno ten z talerza, jak i Oslabia miały za masztami, Pobieda przed masztami a Piereswiet miał projektowaną konfigurację czyli marsy bojowe na przednim i tylnym maszcie. Ponadto ten z talerza ma identyczne podparcie skrzydeł mostka jak Oslabia, Pobieda miała skrzydła podparte dwoma kolumnami połączonymi łukiem. Edytowane 22 godziny temu przez Witek Cisłak
Cypis Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 17 minut temu, Witek Cisłak napisał: Stengi masztów - zarówno ten z talerza, jak i Oslabia miały za masztami, Pobieda przed masztami a Piereswiet miał projektowaną konfigurację czyli marsy bojowe na przednim i tylnym maszcie. Ponadto ten z talerza ma identyczne podparcie skrzydeł mostka jak Oslabia, Pobieda miała skrzydła podparte dwoma kolumnami połączonymi łukiem. ok , dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi