adam1234 Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty 1 godzinę temu, sebek1974 napisał: Mam chyba podobnego w kolekcji.
Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s bez problemu jeden z 1992 po obaleniu socjalizmu i wprowadzeniu z powrotem herbu Węgier z czasów królewskich i republiki węgierskiej do 44 roku z koroną Świętego Stefana . ostatni z drukowanych 100 forintówek. a poprzedni to jeden z socjalistycznych 100 forintówek których wydrukowano z kilkoma data,i od 65 roku do 89 roku i flagą herbem socjalistycznych Węgier. Ciekawostką jest to że korona Świętego Stefana została przez Papieźa poświęcona dla Bolesława Chrobrego ale w trakcie podróży została zrabowana i przejęta przez Madziarów w imię bratniej przyjaźni Polsko węgierskiej. 1
adam1234 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 5 godzin temu, sebek1974 napisał: Zostało mi to z wakacji na Węgrzech. Znajdż różnicę. Różne herby twój jest po obaleniu komunizmu, A mój jest komunistyczny. 1
sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 8 minut temu, adam1234 napisał: Różne herby twój jest po obaleniu komunizmu, A mój jest komunistyczny. Dokładnie tak jest.
Rekomendowane odpowiedzi