lowiec Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 42 minuty temu, bjar_1 napisał: Zamknięte drogi, na miejscu koncentracja służb, w tym straż pożarna, policja, wojsko. W miejscowości Mniszków w powiecie Opoczyńskim, na polach spadł duży dron. Wyznaczona została strefa z zakazem przebywania. Pomimo wzrokowej identyfikacji jako dron produkowany w Rosji, nie ma oficjalnego potwierdzenia na temat pochodzenia obiektu. Daleko doleciał... Byłem na łowach z powodu ASF, miałem strzelać bo coś w górze mi się nie podobało - dzik nie dzik... Po ostatnich wypadkach odpuściłem. Po tym kiepskim żarciku chociaż poniekąd prawdziwym napiszę, że naród w "konsternacji" okoliczny (taki był zamysł chyba wpuszczenia tych dronów). Przyziemił w sumie w bliskich moich okolicach. Kto wie czy nad moim domem nie przeleciał Nasze lotnictwo w każdym razie lata tu do tej pory. Cytuj
lowiec Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 31 minut temu, bodziu000000 napisał: A to już jest poważniejsza sprawa. Ciekawe czy na ostatnim spotkaniu Chiny Rosja były poruszane te działania.... Bo jeśli były no to się zaczyna robić "ciekawie" i takie zamknięcie drogi dla towarów z Chin było przewidziane i pewnie brane pod uwagę w całokształcie "strat i zysków" dużego brata. Za dużo wymyślam ? Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu SG WP: Czosnówka, Wyryki-Wola, Cześniki, Wohyń, Wyhalew i Krzywowierzba-Kolonia - na terenie tych miejscowości w województwie lubelskim odnaleziono szczątki dronów. Cytuj
fala Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, lowiec napisał: A to już jest poważniejsza sprawa. Ciekawe czy na ostatnim spotkaniu Chiny Rosja były poruszane te działania.... Bo jeśli były no to się zaczyna robić "ciekawie" i takie zamknięcie drogi dla towarów z Chin było przewidziane i pewnie brane pod uwagę w całokształcie "strat i zysków" dużego brata. Za dużo wymyślam ? Nieuzbrojony tak strop rozwalił? , to co będzie jak uzbrojony doleci? Edytowane 7 godzin temu przez fala Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 38 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: SG WP: Czosnówka, Wyryki-Wola, Cześniki, Wohyń, Wyhalew i Krzywowierzba-Kolonia - na terenie tych miejscowości w województwie lubelskim odnaleziono szczątki dronów. + Osiny i Bór Kunowski Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Drony nad Polską. Przedstawiciel Rosji zabrał głos „Uważamy te oskarżenia za bezpodstawne. Nie przedstawiono żadnych dowodów na to, że drony te są rosyjskiego pochodzenia” — powiedział Andriej Ordasz, tymczasowy chargé d’affaires Rosji w Polsce w rozmowie z rosyjską agencją RIA Nowosti. Rzecznik MSZ Polski Paweł Wroński przekazał, że przedstawicielowi Rosji zostanie wręczona nota protestacyjna po naruszeniu polskiej przestrzeni powietrznej. Ordasz w rozmowie z RIA Nowosti stwierdził, że „Rosja nie jest zainteresowana eskalacją”, lecz Moskwa nie spodziewa się, że „polskie władze w swoim antyrosyjskim szale posłuchają” strony rosyjskiej. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 13 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: + Osiny i Bór Kunowski Pinezka to Bór Kunowski. Czyli daleko zaleciał i nie dziwota, że zamknięto lotniska stolicy, bo gdyby miał nieco inny kurs to spokojnie mógłby spaść na Warszawę i przestrzeń nad stolicą musiała być w pełni drożna dla wojska. Cytuj
bjar_1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Osiny i Bór Kunowski Coś więcej? Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Na razie nie. Na razie to nieoficjalne - od wojska, ale nieoficjalne. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Pinezka to Osiny (chodzi o Osiny w powiecie starachowickim). Też nieźle zaleciał. Cytuj
bjar_1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Osiny i Bór? Dwa tak blisko siebie? Czekam na newsy! Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Też się zdziwiłem z tego samego powodu, co Ty. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu A tymczasem w mediach groteskowa mieszanina euforii i dumy narodowej, że nareszcie strzelamy. Na 19 dronów zestrzelono 3 (co do czwartego nie ma pewności, jak twierdzi wojsko), czyli zestrzelono 15,8% dronów. Sukces, że hej Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 14 minut temu, bjar_1 napisał: Osiny i Bór? Dwa tak blisko siebie? Czekam na newsy! 10 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Też się zdziwiłem z tego samego powodu, co Ty. Wojsko do tego się nie przyzna (i słusznie), ale może jakiś system WRE ściągnął je we w miarę zbliżone miejsce... Cytuj
Cronos Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Mój twardo stąpający wujek oglądał w tv jakieś rozmowy "szpeców" o dronach (parę dni temu) i mówi : "Noszzz kupiłem moskitiere za parę stów na komary i mi owocówka wleciała i co, mam reklamować? " Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 44 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Na 19 dronów zestrzelono 3 Idź poczytaj, czym podobno zestrzelono... Cytuj
bodziu000000 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jednak komuchem jest się do końca życia Cytuj
lowiec Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, fala napisał: Nieuzbrojony tak strop rozwalił? , to co będzie jak uzbrojony doleci? Wojna ? Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Rosyjskich dronów było ponad 20. Strzelały głównie holenderskie F-35 Część dronów, które wtargnęły w naszą przestrzeń powietrzną została zestrzelona. Trwają poszukiwania i lokalizacja miejsc możliwych upadków tych obiektów” – poinformowało Dowództwo Operacyjne Rodzajów Sił Zbrojnych. Jak nieoficjalnie dowiedziała się „Rzeczpospolita”, obiektów było jednak ponad 20, najpewniej 23. Cytuj
lowiec Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, bodziu000000 napisał: Jednak komuchem jest się do końca życia A jest to powód ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi