Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s ruskie planują ofensywę na granicy z obwodami Czernichowskim i Sumskim
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s Mocno się obawiam, że to się źle skończy. Większość obserwatorów/komentatorów stwierdza, że FR leży i kwiczy, że powolutku zaczyna przegrywać tę wojnę zarąbana ukraińską dronizacją/robotyzacją pola walki. Sam guru od tych spraw, Robert „Madiar” Browdi, czyli wiemy, kto, powiedział wczoraj, że z ruskim przemysłem petrochemicznym to Ukraina dopiero się rozkręca, a nie że to są jakieś rewelacje - będzie dużo gorzej dla dzikich. Obawiam się ruskiej zemsty za Tuapse i za resztę rafinerii, a będzie tego więcej i okrutniej. Ruska zemsta będzie musiała nastąpić, tylko pytanie jaka? Raczej straszna.
Cypis Napisano wczoraj o 07:44 Napisano wczoraj o 07:44 Orsk i Perm po atakach IMG_7197.MP4 IMG_7491.MP4
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 08:44 Napisano wczoraj o 08:44 Charge d'affaires ambasady Stanów Zjednoczonych w Kijowie Julie Davis wkrótce opuści swoje stanowisko — informuje "Financial Times". Powodem ma być rosnąca frustracja wywołana polityką Donalda Trumpa wobec Ukrainy.
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 09:59 Napisano wczoraj o 09:59 21 godzin temu, Tomasz70 napisał: Bardzo dobre pytanie, mając na uwadze choćby poglądy polityczne Dostojewskiego, który delikatnie mówiąc, nie pałał miłością do "braci Polaków"... Wiesz Tomaszu, najgorsze jest to, co mówi prof. Hieronim Grala, a on naprawdę wie, co mówi po spędzeniu dekad w ZSRR/FR i mając tam bardzo dobrych znajomych w środowiskach akademickich, intelektualnych i politycznych i to nie byle jakich. Kiedyś z tymi ludźmi dawało się rozmawiać, a nawet zadzierzgnąć coś bliższego pojęcia bardzo dobrego koleżeństwa, być może z pogranicza nawet przyjaźni. Sam profesor śmieje się, że jego wątroba została w ZSRR/FR na skutek tych znajomości i bardzo ciekawych dyskusji z tymi ludźmi. I ten sam prof. Grala - polski guru od spraw rosyjskich - dziś mówi, że po wybuchu wojny na Ukrainie ci wszyscy jego dobrzy rosyjscy znajomi od intelektualnych dyskusji nagle zmienili się. Część zerwała kontakty z Gralą, a część zaczęła mówić językiem Putina.
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Na Ukraiński front zmierza najszybszy lekki czołg świata, który znalazł się nawet w księdze rekordów Guinnessa. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/demon-predkosci-w-drodze-do-ukrainy-szczegoly-objete-tajemnicza/11hpqsk
Jedburgh_Ops Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 12 minut temu, bodziu000000 napisał: Jak najbardziej związane z tematem Nawrocki ma tyle wspólnego z uwolnieniem Poczobuta, co ja z japońską mafią yakuzą. A mam z nią bardzo dużo wspólnego. Wyjaśniam. Na przełomie 1993/94 przez kilka tygodni działało w Polsce biuro korespondencyjne Sasakawa Peace Foundation, czyli japońskiego NGOsu o szlachetnych zamiarach. Na początku roku 1994 wszedłem do tego biura, żeby zostawić w nim jeden papierek związany z przemysłem lotniczym. Czas mojej obecności w tym biurze oceniam na 3-4 minuty. Po ćwierci wieku dowiedziałem się, że Ryōichi Sasakawa to japoński faszysta oraz szef pralni pieniędzy yakuzy. Tyle samo, co ja z japońskim faszyzmem i yakuzą, ma wspólnego Nawrocki z uwolnieniem Poczobuta.
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 12 godzin temu, bodziu000000 napisał: Znowu pomylił tabletki A najgorsze, że to niepokonany do dziś Aberbajdżan zatopił wszystkie 159 ukraińskich okrętów. A to dlatego, że wcześniej świr zakończył przecież wojnę w Aberbajdżanie, a on teraz ponownie szuka zwady z sąsiadami.
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, bodziu000000 napisał: Chaos w Permie. Drugi dzień ataków. Z megafonów rozbrzmiał alarm: „Zagrożenie chemiczne” Perm został ponownie zaatakowany przez ukraińskie drony, a nad miastem unosi się dym — prawdopodobnym celem były obiekty Transnieftu, koncernu zarządzającego wszystkimi rurociągami naftowymi w Rosji.
Rekomendowane odpowiedzi