Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"Cel „ważny” – operatorzy Pierwszego Niezależnego Centrum Dowodzenia i Kontroli Sztuki Artylerii zniszczyli wrogie systemy obrony powietrznej S-300VM

Cel został zbombardowany dronem FP-1 firmy Fire Point, działającym w trybie FPV na końcowym etapie naprowadzania.

💸 Koszt takiej instalacji wynosi około 120–150 milionów dolarów."

Napisano

Raczej nie chodziło o szeregowych...

"W Rosji doszło do eksplozji w budynku komendy wojskowej

Incydent miał miejsce w mieście Siertołowo w obwodzie leningradzkim. W wyniku eksplozji częściowo zawaliły się drugi i trzeci piętro budynku. Zginęły trzy osoby, a kilku żołnierzy może być uwięzionych pod gruzami, jak podają rosyjskie media.

Przyczyny eksplozji są na razie nieznane👀"

IMG_20260217_200301_069.jpg

Napisano (edytowane)
30 minut temu, bodziu000000 napisał:

ruskie goowno nie odpuszcza, ale jestem pod wrażeniem Dawida, że mu jeszcze nie puściły nerwy 😉

Te fikołki zapiszą się w historii 🤣🤣🤣

Ciekawe czy słyszał o kredytach hipotecznych?

Jak będzie olimpiada umysłowego spierdolenia to mamy szeroką i pewną reprezentację.

brNkEfIG5PUHxyJU.jpg

Edytowane przez karpik
Napisano
6 minut temu, karpik napisał:

Te fikołki zapiszą się w historii 🤣🤣🤣

Ciekawe czy słyszał o kredytach hipotecznych?

Jak będzie olimpiada umysłowego spierdolenia to mamy szeroką i pewną reprezentację.

brNkEfIG5PUHxyJU.jpg

Ja nie jestem zdziwiony. Za ok. 1,5 roku wybory. W tym czasie zakupy z SAFE w polskim przemyśle będą w pełni. Z punktu widzenia PIS bardzo źle to wygląda. 

Napisano
9 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Temat żyje i się rozwija.

Amerykańscy piloci dołączyli do walki w Ukrainie. Dostali ważną misję

Ukraina powołała do życia elitarną formację myśliwców F-16, w której oprócz ukraińskich pilotów służą też weterani z Holandii i Stanów Zjednoczonych, donoszą ukraińskie media powołując się na raport serwisu "Intelligence Online". Stworzona w tajemnicy eskadra odgrywa podobno kluczową rolę w obronie przestrzeni powietrznej nad Kijowem.

nie zdziwiłbym się gdyby też pojawili się Polacy , np. żona byłego marszałka sejmu tak nagle zakończyła karierę w WP , czyżby .......

Napisano
2 godziny temu, MarekA napisał:

Ja nie jestem zdziwiony. Za ok. 1,5 roku wybory. W tym czasie zakupy z SAFE w polskim przemyśle będą w pełni. Z punktu widzenia PIS bardzo źle to wygląda. 

szczególnie , że wiekszość z tych wydatków będzie w regionie gdzie pisd ma 40-50% poparcia