bjar_1 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Ale jeśli jestem za selekcją przywożonych śniadych inżynierów i lekarzy to jestem kacapską V kolumną? 1 Cytuj
bodziu000000 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 35 minut temu, bjar_1 napisał: Ale jeśli jestem za selekcją przywożonych śniadych inżynierów i lekarzy to jestem kacapską V kolumną? Jeżeli przy okazji rozpowszechniasz nieprawdziwe informacje i podżegasz do działań niezgodnych z prawem, to tak W innym przypadku to jesteś po prostu za respektowaniem odpowiednich przepisów, czyli za tym co wszyscy chcemy 1 Cytuj
bjar_1 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Teraz, Spirit of Warsaw napisał: - bjar_1 na Moderatora! A jaka jest pensyjka? Cytuj
karpik Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) 51 minut temu, bjar_1 napisał: Ale jeśli jestem za selekcją przywożonych śniadych inżynierów i lekarzy to jestem kacapską V kolumną? Ci, którzy teraz krzyczą o obronie granic, będąc przy korycie, robili to samo, albo i mniej od tuskowych władz teraz. Gdzie był ROG gdy od wschodu wchodziło dziesiątki tysięcy nielegalnych imigrantów? Zanim zatrzymano falę dziesiątków tysięcy nielegali, którzy przyjechali na zachód, przez nasz kraj od wschodu, minęło naście miesięcy. Duża część zrobiła to sprawnie i nie ma po nich śladu w polskich papierach, ale byli tacy, którzy dali się złapać i zawitali na chwilę u nas. Można ich "legalnie" cofać do nas z zachodu i taki delikwent, w związku ze wstrzymaniem wydawania wiz, powinien być wydalony pierwszym kursem do ojczyzny. Tj. Bjar- ja nie jestem za "selekcją" nielegalnych imigrantów. Nielegalne przekroczenie granicy jest przestępstwem i po takiej próbie nie powinno być selekcji, tylko deportacja z 10 letnim zakazem wjazdu. Przeciw jestem robieniu z tematu narzędzia strachu do zdobywania poparcia politycznego przez frakcje jawnie prorosyjskiej lub te, którym się ustrój kopiuj- wklej kremlowski marzy od 20 lat. Edytowane 16 godzin temu przez karpik Cytuj
Cronos Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Chyba nikt zdrowy na głowe nie jest przeciwko "zdrowej weryfikacji", o ile nie przeprowadza jej podchmielona patola z niepełnym podstawowym i urojeniami. Cytuj
soldierprzemo Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Propagandziści zaczynają się wybielać by uniknąć odpowiedzialności po zakończeniu konfliktu Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) 53 minuty temu, bjar_1 napisał: Pewnie to ten: Ukraińcy aresztowali pilota zdrajcę Z drugiej strony brak doniesień, że dzicy dorwali gdzieś jakiś DOL z F-16 albo z Mirage'ami. Nie ma szans, żeby dzicz wyłuskała wszystkie te samoloty, bo Ukraińcy stosują mikroDOLe na 2-4 samoloty i rozrzucone po całym kraju. Na dodatek na każdym takim mikroDOLu samoloty są tylko na bardzo krótko i lecą na inny. Edytowane 14 godzin temu przez Jedburgh_Ops Cytuj
bjar_1 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu No ta, ale jak ba tam być dobrze, skoro osoby z kadry oficerskiej są na usługach kacapów. Jak już kiedyś powiedziałem - dla nas najlepiej, żeby się tłukli ze sobą jak najdłużej. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Tak, generalnie to grande granda; ukraińskie wojsko jest tak przeżarte ruską agenturą, że wątpię, aby oni kiedykolwiek wszystkich tych szpionów wykasowali. Cytuj
soldierprzemo Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu U nas nie lepiej może być. Ciekawe jak Beidou sprawdza się w chińskich kabinach które to kabiny są montowane w naszych zajebistych ciężarówkach dla WP. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 25 minut temu, soldierprzemo napisał: U nas nie lepiej może być. Jakoś jestem dziwnie przekonany, że masz rację. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Godzinę temu, bjar_1 napisał: Jak już kiedyś powiedziałem - dla nas najlepiej, żeby się tłukli ze sobą jak najdłużej. Według ostatnich obliczeń jakichś speców z NATO - jeśli dzicz będzie się posuwała na zachód w tym tempie, co do tej pory, to dzicz zdobędzie całą Ukrainę za 90 lat. Cytuj
Cronos Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 10 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Według ostatnich obliczeń jakichś speców z NATO - jeśli dzicz będzie się posuwała na zachód w tym tempie, co do tej pory, to dzicz zdobędzie całą Ukrainę za 90 lat. Tak, a populacja dziczy po drodze parokrotnie minie zero. W tym przypadku liczby ujemne chyba się nie sprawdzają. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 6 minut temu, Cronos napisał: Tak, a populacja dziczy po drodze parokrotnie minie zero. W tym przypadku liczby ujemne chyba się nie sprawdzają. Tak właśnie będzie Wcześniej cytowałem tu kiedyś innych mózgowców NATO, którzy też naukawo obliczyli, że w tym tempie ruskich postępów na froncie dzicy zajmą Ukrainę za ponad 200 lat, a trzeba będzie do tego równowartości całej obecnej populacji FR, czyli razem z oseskami i ludźmi nad grobem. Jest więc tak, jak chce Bjar i na spoczko zdążymy się z nim napić piwka bez latających nad głowami ruskich cruise'ów. Cytuj
bjar_1 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Dzikusy to mają tam używanie ;) https://x.com/TheDeadDistrict/status/1951278990989082780 1 Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 24 minuty temu, bodziu000000 napisał: Nexta Polska napisała: Cytat Ukraiński pilot o pseudonimie Sava po skutecznym wykonaniu bojowego zadania na MiG-29 wykonał w powietrzu „beczkę” — figurę wyższego pilotażu Pilot wykonał cuś, a nie „beczkę”. I to cuś nie należy do „figur wyższego pilotażu”. Cytuj
bodziu000000 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Pilot wykonał cuś, a nie „beczkę”. I to cuś nie należy do „figur wyższego pilotażu”. Opis jak to w naszym "dziennikarstwie", ale filmik ładny Cytuj
MarekA Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 7 godzin temu, bjar_1 napisał: Ale jeśli jestem za selekcją przywożonych śniadych inżynierów i lekarzy to jestem kacapską V kolumną? "Z pracy w Polsce cieszy się także 28-letni Canuto, który w ojczyźnie był zatrudniony w branży IT. Posiada "certyfikaty umożliwiające pracę administratora lub inżyniera sieciowego w większych firmach" - opisuje WP. W Polsce pracuje poniżej swoich kwalfikacji - znalazł zatrudnienie w branży drzewnej. Nie narzeka jednak, bo w Kolumbii zarabiał równowartość 1300 zł, a teraz co miesiąc wysyła do domu 2000 zł. Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/praca/news-przyjechali-za-praca-do-polski-dzieki-bogu-trafilismy-na-dob,nId,8001188#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox" Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 21 godzin temu, Cronos napisał: Kuźwa, jakby na studiach było tyle drugich terminów... To nie trzeba by sprowadzać inżynierów z zagranicy. Lepiej ich sprowadzajmy. Wg badań PISA i OECD 40% Polaków nie rozumie tekstu pisanego - dla porównania tylko 9% Estończyków nie rozumie takiego tekstu. Jesteśmy narodem prymitywów. To już lepiej niech te nadchodzące elektrownie atomowe w Polsce buduje inżynier o śniadej karnacji, który na studiach rozumiał, co czyta. Tym bardziej, że, co szósty polski magister to analfabeta funkcjonalny. Tak to jest, jak w tutejszym narodzie idiotów matury i dyplomy kupuje się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi