Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, karpik napisał:

W 99% przypadków, jeżeli ruscy kwiczą, to robimy coś dobrze i warto to kontynuować. 

Kwik tvrubel jak zawsze w celach niskich, partyjnych, w obawie o sondaże.

Napisano (edytowane)
18 minut temu, karpik napisał:

To działo bezodrzutowe. Napęd rakietowy odpala się po wystrzale, dziesiąt metrów od sprzętu.

No właśnie, działo bezodrzutowe (chyba wiesz, jak to działa?) - silnik rakietowy nie ma tu nic do rzeczy.

Edytowane przez Grzesio
  • Tak trzymać 1
Napisano
7 minut temu, Grzesio napisał:

No właśnie, działo bezodrzutowe (chyba wiesz, jak to działa?) - silnik rakietowy nie ma tu nic do rzeczy.

Ok. Masz rację. Myślałem, że wyrzut jest bezprochowy. Zobaczyłem filmik i faktycznie, jak przy rpg, może urwać łeb na wylocie.

Napisano
50 minut temu, karpik napisał:

Ok. Masz rację. Myślałem, że wyrzut jest bezprochowy. Zobaczyłem filmik i faktycznie, jak przy rpg, może urwać łeb na wylocie.

Przynajmniej ściana przetrwa - niebieskie spodnie ją osłonią🤣 Mnie zastanawia do czego oni zamierzali strzelać.

Napisano
1 godzinę temu, karpik napisał:

No właśnie, jak by dobrze poszło, to by zdmuchnęło działo razem z obsługą. :) 

Godzinę temu, MarekA napisał:

Przynajmniej ściana przetrwa - niebieskie spodnie ją osłonią🤣 Mnie zastanawia do czego oni zamierzali strzelać.

Może zabezpieczali się przed próbą wjechania samochodem w imprezę?

Napisano

"Zmodernizowany wyrzutnia rakietowa BM-21 „Grad” weszła do służby w NGU

Użyte podwozie to niemieckie MAN 6x6.

Wozy bojowe otrzymały m.in. własny zintegrowany system walki elektronicznej i cyfrowe systemy kierowania ogniem, a także napędy elektryczne do pionowego i poziomego naprowadzania wyrzutni."

IMG_20250512_193611_086.jpg

IMG_20250512_193611_118.jpg

IMG_20250512_193611_299.jpg