Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, Tyr napisał:

- Polacy wypadli naprawdę dobrze. Nie spodziewałem się takiego wyniku. Po prostu odmówili grania w tę grę z PiS. Brawa dla Polaków. Dobra robota! . łukaszenka o wyborze koalicji 13 grudnia...

Kiedy kłamał? Wtedy gdy gratulował Dudzie czy Tuskowi? Czy wybieramy sobie co komu pasuje?

Napisano

Dudzie gratulował - takie tradycyjne blablanie a tu wyraźnie powiedział co myśli o KO do  dziennikarzy... Już rozwiałem twoje wątpliwości?

Napisano
33 minuty temu, Tyr napisał:

Dudzie gratulował - takie tradycyjne blablanie a tu wyraźnie powiedział co myśli o KO do  dziennikarzy... Już rozwiałem twoje wątpliwości?

😍

Napisano

"W drugiej połowie 2024 r. wydane zostało ukraińskie opracowanie zawierające analizę zastosowania sił specjalnych operacji (SSO SZU) w pierwszej fazie ofensywy kurskiej, od 6 sierpnia do 6 września 2024 r. Autorami opracowania (metodyczki), mającego na celu usystematyzowanie nabytego w toku operacji doświadczenia, są oficerowie sił specjalnych SZU i co ciekawe zawiera ona nie tylko analizę różnych aspektów działania sił specjalnych, ale również konkretne rekomendacje, wynikające z nabytego doświadczenia."

https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie-raport-specjalny-defence24/jak-specjalsi-z-ukrainy-walcza-w-rosji-drony-i-pojazdy-z-polski-analiza

Napisano
4 minuty temu, Cronos napisał:

Ruskie wezmą na klatę;)

Hamas dostanie fakturę za wywiezienie niebezpiecznych przedmiotów, Ukraina za dostarczanie jej broni a Rosja za jej zniszczenie. Nie to że mam coś przeciwko starozakonnym, ale mam dziś dobry humor 😜 To jak w starym dowcipie: Żydzi strzelają się z Arabami. W pewnym momencie ci ostatni przestają strzelać. Żydzi też przestają i się pytają: dlaczego nie strzelacie? Nie mamy naboi. Żydzi - chcecie kupić?

Napisano (edytowane)

Tak trochę off topic

"Administracja Donalda Trumpa wyznaczyła dzienne normy aresztowań nielegalnych migrantów — podaje "Washington Post". Z informacji dziennika wynika, że służba imigracyjna ICE powinna każdego dnia aresztować około 1500 osób."

Gdzieś o czymś podobnym już czytałem , tylko wtedy to się nazywało - łapanka (u jednych) / deportacja (u drugich). A potem była akcja "ostateczne rozwiązanie".

Czy to wzorzec z ojczyzny dziadka pomarańczowego , czyli Fredricha Drumpfa ?

Edytowane przez Cypis