Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W rozgrywce między Trumpem a fiutinem , trzeba jeszcze patrzeć , że Trump ma ego rozdmuchane chyba jeszcze bardziej niż fiutin , i prawdopodobnie jak stwierdzi , że fiutin w negocjacjach chce go wydymać , to wtedy zrobi wszystko , żeby go zmiażdżyć .

Donald Trump to bliźniak , do tego urodzony 14 czerwca , a ja bardzo dobrze wiem , jak reagują tacy ludzie jak ich ktoś wkurwi.

Napisano
17 godzin temu, Erih napisał:

M81, akurat sprawa z flagami czy raczej proporcami w barwach UPA jest prosta. Dla Ukraińców to nie jest organizacja zbrodnicza tylko partyzantka walcząca z Sowietami, czytaj z Moskwą, i może marginalnie z Polakami. O zbrodni wołyńskiej nie słyszeli, albo słyszeli, ale że cięliśmy się tam równo i tak dalej, a jak coś będąc u nas przeczytają, to uznają to za moskiewską propagandę. Z drugiej strony, za mojej ostatniej bytności nad Dnieprem, znajomi mnie zaciągneli do jednej "klimatycznej" knajpy. Z początku aż się obruszyłem, jak zobaczyłem wystrój, ale tam obok Bandery na ścianie wisiał i portret Petlury, i Chmielnickiego, i Konaszewicza-Sahajdacznego. A jak z głupia frant spytałem czy te sowieckie szaszki na ścianie to trofiejne - to od razu dostałem gratisową kolejkę z dolewką;).

Obawiam się, że jest to sprawa prosta jak drut w kieszeni. Ignorancją i wiarą w dziwaczne teorie nie można usprawiedliwić wszystkiego. Całkiem niedawno ukazały się wyniki badań opisujące świadomość historyczną dotyczącą pewnych aspektów wspólnej przeszłości:
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1406049%2Cponad-polowa-ukraincow-gotowa-zgodzic-sie-na-ekshumacje-w-galicji-i-na