slav7 Napisano 18 Październik 2024 Napisano 18 Październik 2024 Witam. Wie ktoś może do czego to było przytwierdzone za czasów Generalnej Guberni? 4x5cm. Przybijane gwożdzikami. Cytuj
0 bjar_1 Napisano 18 Październik 2024 Napisano 18 Październik 2024 Wozy miały inne rejestracje, z powiatem i gminą. Cytuj
0 slav7 Napisano 18 Październik 2024 Autor Napisano 18 Październik 2024 Wozy Panjewagen może jednak miały i to? Cytuj
0 abcd Napisano 18 Październik 2024 Napisano 18 Październik 2024 (edytowane) 4/5 cm to za mało na rejestracje pojazdu prędzej znacznik na sprzęt związany z jakimś urzędem GG. Edytowane 18 Październik 2024 przez abcd Cytuj
0 Litwa Napisano 25 Luty Napisano 25 Luty Mam dwie takie blaszki. Szukałem wszędzie, i na zagranicznych forach nigdzie nie można znaleźć informacji do czego to było... Może coś z pracą przymusową czy czymś takim? Cytuj
0 hipolit-O4 Napisano 25 Luty Napisano 25 Luty Blaszki widać tłoczone ze sztancy masowo. Numery nabijane później dochodzą do 20000. Musiało w epoce być powszechne, Numery inwentarzowe mebli w urzędach? Cytuj
0 Kee Napisano 25 Luty Napisano 25 Luty Obstawiał bym numeracje infrastruktury np słupy elektryczne, telegraficzne, budynki administracji. Cytuj
0 Landszaft Napisano 25 Luty Napisano 25 Luty Raczej blaszki które informowały że są stosowane w General Gouvernement czyli na terenie Generalnego Gubernatorstwa . Z racji małej wielkości i mikrej czytelności wybicia numeru to raczej jakieś inwentarzowe jak napisał hipolit . Tablice rejestracyjne do wozów chłopskich "Paniewagen" były cynkowe odlewane z grubymi cyframi odlewanymi i nazwą powiatu i posiadały wkręt do drewna wtopiony na stałe w tabliczkę aby wkręcić tabliczkę do wozu " miałem takie i posiadam resztki takich połamanych" , podobne były do rowerów . Cytuj
0 slav7 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Moja z lasu... ale jak to lesie - fajerki, wiadra, garnki... kto wie kto i co tam to zaniosło. Cytuj
Pytanie
slav7
Witam.
Wie ktoś może do czego to było przytwierdzone za czasów Generalnej Guberni? 4x5cm. Przybijane gwożdzikami.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi