hipolit-O4 Napisano 12 Styczeń Napisano 12 Styczeń Żeton "A" powszechnie zastępowano pięciogroszówką. Wprowadzili automaty na karty. 1
adam1234 Napisano 12 Styczeń Autor Napisano 12 Styczeń 24 minuty temu, hipolit-O4 napisał: Żeton "A" powszechnie zastępowano pięciogroszówką. Wprowadzili automaty na karty. C chyba było niezastąpione?
hipolit-O4 Napisano %s o %s Napisano %s o %s W dniu 12.01.2026 o 20:52, Erih napisał: Tak, przy czym bodaj "B" szybko wycofano z obiegu, bo dawało się go podmienić jakąś drobną monetą z PRL. "B" jakoś sobie nie przypominam ale "A" miał podobną średnicę jak 5gr po denominacji.
adam1234 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Godzinę temu, hipolit-O4 napisał: Dzisiejsza znajdka Chyba nawet mam tą monetę z tego rocznika
Erih Napisano %s o %s Napisano %s o %s 6 godzin temu, hipolit-O4 napisał: "B" jakoś sobie nie przypominam ale "A" miał podobną średnicę jak 5gr po denominacji. A i C na pewno gdzieś się u mnie wala po szufladach, B funkcjonowało bardzo krótko. 1
adam1234 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 10 minut temu, sebek1974 napisał: Dostałem wczoraj od znajomego, twierdzi że Afganistan. Tak 5 afgani 1961 takiej nie mam w koleckcji 1
Rekomendowane odpowiedzi