bodziu000000 Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń Autor Share Napisano 13 Styczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń Autor Share Napisano 13 Styczeń "Komunalna katastrofa pod Moskwą i w innych rosyjskich miastach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń 31 minut temu, Czlowieksniegu napisał: "Komunalna katastrofa pod Moskwą i w innych rosyjskich miastach" Ostatnio w Mordorze jest tego wysyp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń W Petersburgu musi być strasznie zimno , jak takie duże ognisko rozpalili IMG_2973.MP4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń https://agroprofil.pl/wiadomosci/ceny/komisja-europejska-wezwala-piec-krajow-do-zniesienia-embarga-na-import-zboza-z-ukrainy/?fbclid=IwAR0qX5ykt-VWUZOWn-8kvVZijomM8KeBY65LxSRo3koznpDTKiEUm0Yafzw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń (edytowane) Edytowane 13 Styczeń przez bodziu000000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń Autor Share Napisano 13 Styczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń Dobra kamerka, z pierwszych dni wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń (edytowane) W dniu 11.01.2024 o 19:59, Czlowieksniegu napisał: To tak, bez lukru i PR'u... Rozmawiałem dziś z Ukrainką, która przez rok u nas mieszkała, a teraz przez kilka dni była na Ukrainie, w domu... Pomijając, że Dnipro jest niemal codziennie bombardowane czy ostrzeliwane, co nijak ma się do oficjalnych komunikatów, to... życia na Ukrainie w zasadzie nie ma. Lena już się pogodziła, że to Jej ostatnia wizyta- a przed 02.2022 miała z mężem sporą firmę, dom, daczę nad Dnieprem, łódź, itp... Media są albo nie ma... w sklepach coś jest, albo nie ma.. ceny z kosmosu, kto może, to wyjeżdża, nawet jeśli nie z samej Ukrainy, to do jej zachodniej części- byle dalej od frontu, nalotów, ostrzału. Nastroeju ludzi są dramatyczne i w zasadzie niewielu jest takich, którzy nawet nie tyle co wierzą w zwycięstwo, ale nawet takich, którzy mają nadzieję na zawieszenie broni czy pokój z granicą na Dnieprze. Jak się to nałoży na coraz bardziej rozpaczliwe w treści informacje, ilu żołnierzy, pal licho czy wyszkolonych w sensowny sposób, siły ukraińskie potrzebują, to powoli chyba zbliżamy się do finiszu wojny na Ukrainie. Mam bardzo podobną, prawie identyczną historię w budynku, w którym mieszkam, tylko z dodatkową historią co najmniej silnej nerwicy, jeśli nie PTSD. Mieszka w naszym budynku nowy Ukrainiec lat około (na oko) 55. Czasami rozmawiam z nim w windzie. Nie wiem, czy walczył i czy odbył turę bojową i dlatego znalazł się w Polsce, czy też nie, bo nie mam odwagi o to zapytać, ale bezwiednie (w sposób straszny, ale nie miałem tego świadomości) zadałem mu duży ból w Sylwestra. Zrobiło mi się potwornie głupio i wstyd i wynoszę z tego lekcję do końca życia, że - jak zawsze - mowa jest srebrem, a milczenie złotem i nieraz trzeba się wznosić na wyżyny empatii sprzężonej z wyobraźnią sytuacyjną. Był Sylwester, godz. 23.45. Wracałem do domu po wyjściu z psem, żeby uniknąć zwyczajowej kanonady o północy. W windzie był wspomniany Ukrainiec. Zapytałem go, czy na Ukrainie też świętuje się Nowy Rok fajerwerkami i czy też na tak wielką skalę, jak u nas (przynajmniej przez kilkadziesiąt minut po północy)? I to był błąd. Nie powinienem zadać tego pytania. Oczy Ukraińca nabiegły łzami i zaczął się trząść. Wykrztusił tylko, że on się boi polskich fajerwerków, bo ma dość podobnej wojennej akustyki militarnej u siebie w domu, którego już de facto nie ma. Edytowane 13 Styczeń przez Jedburgh_Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 13 Styczeń Share Napisano 13 Styczeń 20 minut temu, bjar_1 napisał: Dobra kamerka, z pierwszych dni wojny. Stare „dobre czasy”. Czasy filmiku z marca 2022 z babcią, która ruską swołocz najeźdźców miotłą wygoniła z podwórza jej domu, a to ruskie bydło grzecznie opuściło posesję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 14 Styczeń Share Napisano 14 Styczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 14 Styczeń Share Napisano 14 Styczeń https://wiadomosci.wp.pl/ludzie-sie-koncza-6981373556255232a M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 14 Styczeń Share Napisano 14 Styczeń 9 godzin temu, bodziu000000 napisał: Leciał nad Polską wczoraj przed południem - zrobiłem screena: M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 14 Styczeń Share Napisano 14 Styczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi