hipolit-O4 Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Sporo takich płyt trafiło w moje ręce. Firmy MUZA są z bakelitu. Z jakich lat pochodzą? Brać czy do kubła z tworzywami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Raczej szelakowe lub winylowe. Jeśli ciężkie , mało elastyczne to są szelaki. Trzeba mieć specjalną nakładkę na adapter aby je odtwarzać. Jeśli lekkie i elastyczne to winyl . Te kolędy w wykonaniu "Śląska" to winyl na bank z ok. 1958- 59 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Orsza Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Bierz te płyty, sprzedasz je za dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Czlowieksniegu Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Orsza- nieustannie piszesz, co wiesz, ale czy wiesz, co piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Niestety płyty sprzedaj Orsze , on to kupi i sprzeda za dobrą cenę !!!. nawet spuść mu za pól ceny tak po 5 zł za szt . A serio to za młode na starocie a za stare aby to zbierać. Niestety w płytach bardzo się liczy co na nich jest. Akurat kolędy to szrot, jest ich najwięcej i praktycznie bez wartości tak samo muzyka poważna czy chóry lub zespoły pieśni i tańca . Szelakowe to są dobre do sprawdzania takich gramofonów jak Bambino bo dla nich były produkowane. i czasami niektórzy je mają do sprawdzenia jak zabytek działa bo igła w nich takiej jakości że szkoda gadać z winyla wióry lecą. Tak że obecne bez wartości , może za 50 lat to już to coś będzie warte ale obecnie kosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Czlowieksniegu Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Land... "Niestety płyty sprzedaj Orsze...." Albo Bjarowi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 A ja głupi płyty kupuję zwykle po 50-200 zł. Gdybym tak zmienił upodobania na kolędy wyszło by zdecydowanie taniej, muszę to przemyśleć. Wojtek PS Wie ktoś jak się przestawić z hard rocka na kolędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Czlowieksniegu Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Cyrograf "Wie ktoś jak się przestawić z hard rocka na kolędy?" Przecież Ty herbatę pijesz notorycznie, więc do kogo ta mowa, że Ty hard rocka słuchasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Wiem że jako wierny fan Martyniuka to kawę wyłącznie pijasz, ale tu o kolędy idzie. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Czlowieksniegu Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Kolędy... kolędy.. - nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Teraz, Czlowieksniegu napisał: Albo Bjarowi.. Niestety, nie moja branża. Siedzę mocno w płytach, ale chodnikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Bjar to ty chyba po bardzo mocnej herbacie z "prądem" ich słuchasz !! ;o) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 Cyrograf jak znajdziesz sposób jak zmienić to co na płycie na dobrego Rocka to mam dla Ciebie gratis z 30-40 płyt , tylko zabieraj szybko bo inaczej kaczki na stawie będę puszczał !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 szutnik Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 2 godziny temu, Landszaft napisał: Szelakowe to są dobre do sprawdzania Szelak chodzi po ok. 200zł/kg , więc chyba warto pomyśleć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 24 Maj 2023 Share Napisano 24 Maj 2023 14 minut temu, Landszaft napisał: Cyrograf jak znajdziesz sposób jak zmienić to co na płycie na dobrego Rocka to mam dla Ciebie gratis z 30-40 płyt , tylko zabieraj szybko bo inaczej kaczki na stawie będę puszczał !! Pogadaj z Bjarem. On potrafi zamienić chodnikowe w nagrobkowe, zwłaszcza jak ktoś go wku... . Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 25 Maj 2023 Autor Share Napisano 25 Maj 2023 Mając na uwadze powyższą dyskusje i grzebiąc w pamięci wybrałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 25 Maj 2023 Share Napisano 25 Maj 2023 a teraz to co innego , tu jest parę dobrych naszych winyli , teraz jeszcze stan techniczny tych płyt .Jak są bez rys i zabrudzeń w kopertach lub foliach ochronnych to można paręnaście do parędziesiąt zł za longa otrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
hipolit-O4
Sporo takich płyt trafiło w moje ręce. Firmy MUZA są z bakelitu. Z jakich lat pochodzą? Brać czy do kubła z tworzywami?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi