karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 Fak jurself VID_20230219_152303_826.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 10 minut temu, karpik napisał: Fak jurself Raczej fak juesei. Sajuz wiecznie żywy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 5 godzin temu, Tailor napisał: jejku, skąd oni SKOT-2A wzięli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Przypuszczam, że to import prywatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 "BTR-4 „Bucefal” strzela z armaty 30 mm do pozycji rosyjskich w pobliżu Bachmuta, widok z pozycji strzelca" VID_20230219_161038_554.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 Brygada lotna. VID_20230219_161232_644.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 VID_20230219_162929_149.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 2 godziny temu, Speedy napisał: jejku, skąd oni SKOT-2A wzięli? Okazuje się, że został kupiony na OLX https://m.facebook.com/lvivplast0/posts/pfbid02qfQy78aDrQxgDyVt1mCqDvQuxMHMvxQZJTkQ75QTfFJeCeAoeHAN91YnxvVuUojul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 8 godzin temu, bjar_1 napisał: Jak to można się uwstecznić... W październiku 1956 roku wieszali komuchów na latarniach, a w 2022 roku liżą radziecki odbyt fiutinowski. Węgrzy utracili pamięć pokoleniową. Na tym polega niezwykłość tego, co się teraz dzieje w tym państwie. My nie utraciliśmy - oni utracili całkowicie. Wybrali oligarchizację kraju, monopilizację mediów przez mafię jednego człowieka i związane z tym rycie beretów. Tak wybrali i całkowicie godzą się na to. 3,2 mln szubrawców należało do PZPR, ale nigdy to Polaków nie ogłupiło bez względu na wszystko. My wysysamy z mlekiem matek i z bobofrutów świadomość tego, czym jest Rosja i rusek, czyli świadomość tamtejszego kompletnego cywilizacyjnego, kulturowego, ogólnoludzkiego zdziczenia, chamstwa, prostactwa, prymitywizmu połączonych z minimalizacją zwyczajnych ludzkich elementarnych potrzeb, jak higiena i itp. My pamięci pokoleniowej nie utraciliśmy nawet odrobiny, mimo przejęcia od Zachodu konsumpcyjnego stylu życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 19 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: ...My nie utraciliśmy... Serio? My nie utraciliśmy? Miałem wcześniej napisać na ten temat ale jakoś się powstrzymywałem aby zbytnio polityki tutaj nie wrzucać z naszego podwórka. Ale muszę przytoczyć dane RMF 24 (dane z 2019r.) Osoby w wieku 40-49 lat najwięcej głosów (40,7 proc.) oddało na PiS Z kolei w grupie osób w wieku 50-59 lat PiS uzyskało 51 proc. głosów I myśmy się czegoś nauczyli? Przecież osoby w tych 2 kategoriach wiekowych, które przytoczyłem przeżyło komunizm. I coś ich to nauczyło? Mam wrażenie, że ci ludzie potrzebują czuć oddech rządu na karku. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 T90M. Płonie mimo braku analogów. VID_20230219_192145_009.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Teraz, pawel_breslau napisał: Przecież osoby w tych 2 kategoriach wiekowych, które przytoczyłem przeżyło komunizm. Właśnie dlatego głosują na tych, których znają - na komuchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 Szczęść parze "Syn Władimira Rudolfowicza Sołowiowa Daniil ożenił się na Bahamach z synem Nikołaja Mizuliny. Ślub odbył się w cerkwi prawosławnej." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Teraz, karpik napisał: "Syn Władimira Rudolfowicza Sołowiowa Daniil ożenił się na Bahamach z synem Nikołaja Mizuliny. Ślub odbył się w cerkwi prawosławnej." Fejk pewnie, obliczony na wrukwienie Sołowiowa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Pięknie się żrą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Jaka piękna tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Teraz, karpik napisał: Jaka piękna tragedia. I cyk w wyborach poparcie w wysokości 2,2% :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 38 minut temu, bjar_1 napisał: Właśnie dlatego głosują na tych, których znają - na komuchów. Jest nawet gorzej "Dla mnie to, co ostatnio działo się w Polsce, taki kierunek faszyzujący, przypomina mi to lata 30. w Niemczech i lata 1933, kiedy Hitler doszedł do władzy" Janina Ochojska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Luty 2023 Autor Share Napisano 19 Luty 2023 "Co jest w Mordorze? Kadyrow zapowiedział , że stworzy własne PKW. Ale po zakończeniu służby publicznej. Subtelna wskazówka dla Kremla, żeby nie myśleli o zwolnieniu go Minister Polityki Wewnętrznej Obwodu Kałuskiego zaproponował wysłanie do walki Koreańczyków z Północy i Etiopczyków. Ponieważ Rosja „potrzebuje zmotywowanych, nienawidzących Zachodu zagranicznych bojowników”. Najwyraźniej ich własni, domowi bojownicy nie są zmotywowani i kochają Zachód? Sprzedaż luksusowych domów na Rublowce spadła trzykrotnie w ciągu ostatniego roku. Z jakiegoś powodu elity nie pociąga już życie obok kremlowskiego kierownictwa. ️ Przesunięto publikację danych o PKB Rosji w związku z przesłaniem Putina. Rzeczywiście, nagle powie, że gospodarka wzrosła - trzeba będzie zmienić dane. Na okupowanym Krymie skonfiskowanych zostanie 700 przedmiotów należących do obywateli Ukrainy. Rosja zdecydowała się pożegnać, przed opuszczeniem Krymu, do korzystania z nieruchomości? Mówią, że przeszli już na całodobową pracę w przedsiębiorstwach Rostec (producent pocisków i pocisków). Sądząc po braku pocisków w armii rosyjskiej i PKW, dni w Rostecu są jakoś bardzo krótkie. ️Poszukują 4 zbiegłych bojowników batalionu Somalia w obwodzie rostowskim, którzy zabrali ze sobą karabiny maszynowe . Może po prostu chcą zamienić region rostowski w Somalię? W Moskwie policja będzie nosić pancerze z ikonami i modlitwami . Możesz także dać kadzielnicę zamiast pałki, dla większej niezawodności." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 1 godzinę temu, pawel_breslau napisał: Serio? My nie utraciliśmy? Miałem wcześniej napisać na ten temat ale jakoś się powstrzymywałem aby zbytnio polityki tutaj nie wrzucać z naszego podwórka. Ale muszę przytoczyć dane RMF 24 (dane z 2019r.) Osoby w wieku 40-49 lat najwięcej głosów (40,7 proc.) oddało na PiS Z kolei w grupie osób w wieku 50-59 lat PiS uzyskało 51 proc. głosów I myśmy się czegoś nauczyli? Przecież osoby w tych 2 kategoriach wiekowych, które przytoczyłem przeżyło komunizm. I coś ich to nauczyło? Mam wrażenie, że ci ludzie potrzebują czuć oddech rządu na karku. Paweł, ale musimy trzymać się parametrów. Z całym szacunkiem, ale to, co pokazałeś nie pasuje do tego, o czym ja piszę. Nie pasuje, bo nie ma takich badań. To, co pokazałeś, nie ma nic wspólnego z wielbieniem przez Polaków Rosji, rosyjskiej polityki zagranicznej, rosyjskiej gospodarki, rosyjskich wpływów na aparat rządzenia w Polsce, czyli nie ma nic wspólnego z tym, co w pełni akceptują obecni Węgrzy. To, co pokazałeś, to jest zasmucający elektorat PiS, który jest mentalnym PRLowcem, ponieważ tęskni za następującymi czynnikami: ● Bezrobocie 0% (dziś tego nie ma) ● Zasada „Choćby biednie, ale z bezpieczeństwem socjalnym”, czyli sztandarowe peerelowskie „Czy się stoi, czy się leży, 2 tysiące się należy” (w pracy) – dziś tego nie ma ● Zasada „Biednie, ale z możliwością dociągnięcia w jakiejś pracy do emerytury” (dziś tego nie ma, a w każdym razie nie z definicji) ● 100-procentowo bezpiecznie na ulicach i w każdej innej przestrzeni publicznej, bo jak nie to milicja spałuje albo zakatuje na śmierć, żeby był spokój (dziś tego nie ma) ● „Ty mi państwo daj, bo mi się należy” – dziś tego nie ma (guzik się należy, każdy musi zapracować na swój byt według własnej koncepcji). Zacytowałeś tylko badania nad nieszczęśnikami elektoratu wiejskiego i małomiasteczkowego, który umysłowo i mentalnie nie jest w stanie skonfrontować się z realiami współczesnego państwa europejskiego. Trzeba ten elektorat rozumieć i mimo wszystko go szanować, bo to nie jego wina, że trafił na epokową zmianę ustrojową, do której szkoły w PRL nie przygotowywały, a nawet te z lat 90. też nie przygotowywały. Nie ma żadnych badań psychologów społecznych ani socjologów, które wskazywałyby, że powyższy elektorat to jest elektorat akceptujący agresję Rosji przeciwko Ukrainie. W ogóle nie ma żadnych badań, które wskazywałyby, że ten elektorat PiS jest rzekomo w jakiejkolwiek mierze prorosyjski. On jest tylko proPRLowski w sensie bezpieczeństwa socjalnego, a to nie to samo. Jest rzeczą niemożliwą, aby ten elektorat był prorosyjski, ponieważ ten elektorat ma w rodzinnych historiach, jak mało kto, przestępstwa ruskiej soldateski podczas II wojny. Każda taka rodzina ma to w swojej historii, bo społeczności wiejskie i małomiasteczkowe były jako pierwsze narażone na kontakt z pijanym, barbarzyńskim, zezwierzęconym ruskim azjatyckim bydłem-żołdactwem. Na przykład, mimo że moi dziadkowie byli nie wiejscy, nie małomiasteczkowi, ale „średniomiasteczkowi”, to do końca życia nienawidzili ruskiej/azjatyckiej/turańskiej dziczy tak, jak każdy, który cokolwiek o niej wie i jej zaznał. Nienawidzili, bo się z nim bezpośrednio zetknęli. Tak samo moja matka. Dlatego Mój Drogi nie mylmy pewnych faktów i braku badań naukowych nad nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 19 Luty 2023 Share Napisano 19 Luty 2023 W dniu 15.02.2023 o 19:54, MarekA napisał: Do Ukrainy ma być wysłanych ok. 180 Leopardów 1 Zgodnie z oczekiwaniami władz Ukrainy, do tego kraju powinno trafić łącznie 320 czołgów od zachodnich partnerów. Według szacunków podawanych przez "The Times" wynika, że trafi tam jednak ok. 50 pojazdów, co ma się stać na początku kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi