Czlowieksniegu Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 takafura "Ps. Likwidacja TVP to ile mld dodatkowych przychodów dla "obiektywnych" i propolskich stacji ? " Pomijając, ponownie, że "Wiara w partyjny przekaz i tłumaczenie z ichniego na polski, czy uznawanie sporej części współobywateli za idiotów, którzy podobnie jak wierni i bezkrytyczni wyznawcy, łykają wszystko jak młode pelikany ... " to prywatne czy komercyjne stacje TV, radiowe, itp, nie utrzymują się z subwencji podatników, abonamentu i podobnych. Co więcej, wartość sprzedawanych przez nie reklam, które stanowią podstawę finansowania, zależą od liczny widzów- logiczne jest, że musi im zależeć na możliwie wysokiej oglądalności, bo to ona się na przychody przekłada... Musisz, więc, o "ile mld dodatkowych przychodów" zapytać reklamodawców... A co do obiektywności- sprawdź sobie dowolny ranking stacji telewizyjnych i sprawdź, jaką "renomą" cieszy się TV"P" czy dowolna partyjna rozgłośnia radiowa. Wiem, wiem, nie oglądasz, nie słuchasz, a przypadek skrajny, czyli radiowa "Trójka" cię ominęła i się nie orientujesz...
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 10 minut temu, Czlowieksniegu napisał: A teraz, jak widzę, obowiązuje wersja, że co prawda nie obiecywał, ale nawet gdyby obiecał, to im się należy... a w dodatku, wg osób o mentalności szczura ale nie zbliżających się do jego inteligencji, to poprzednia władza jeeeeeszcze więcej na różne cuda-wianki wydała... Ja widzę ze nie interesuje Cię prawda obiektywna czy fakty, korzystasz dla uprawdopodobnienia swoich tez z najróżniejszych wypowiedzi bez oceny ich pochodzenia, grunt że pasują. Jak ktoś ma wątpliwości czy inne zdanie to od razu profilaktycznie po mordzie za "przekaz partyjny" ;) Trochę megalomańskie jest kreowanie się na samemu na autorytet moralny tekstami o szczurzej mentalności i inteligencji. Tak szczerze to nawet dużo więcej niż trochę... Napisałem - cytuję: "dla wielu piłka nożna jest ważna". Dlatego jedni politycy wydali 2 mld na boisko, drudzy obiecują nagrody za największy sukces na mundialu od 37 lat.
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 15 minut temu, Czlowieksniegu napisał: logiczne jest, że musi im zależeć na możliwie wysokiej oglądalności, bo to ona się na przychody przekłada... To wiele tłumaczy, m.in. popieranie opcji ogłaszającej likwidację abonamentu czy całej TVP. Plus korzyść z jednolitego i spójnego przekazu w sprawach żywotnych dla UE - migracja, NS1, NS2, NS3, 52 płcie zmieniane na życzenie - co tydzień inna, a co. Że nie wspomnę o niekupowaniu uzbrojenia z Niemiec, budowie elektrowni atomowych ( Niemcy i Francja zamykają na potęgę) czy szczycie bezczelności jakim jest przekop czy plany CPK gdy mamy lotnisko pod Berlinem.
Czlowieksniegu Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 takjafura "drudzy obiecują nagrody za największy sukces na mundialu od 37 lat. " Yhmmm.... Doskonale to współbrzmi z przywołaną "waloryzacją" dla TV"P" i np: "Premier Mateusz Morawiecki wezwał dziś ministrów do szukania oszczędności w resortach" "Magdalena Rzeczkowska, minister finansów. "Rozmawialiśmy z ministrami na temat planów oszczędnościowych (…) Umówiliśmy się na próg 5 proc." Pomijając, że powinieneś zdecydować, czy taka obietnica była, czy też jest to "der Onet", to nie uważasz, że jest to, pomijając aspekt prawny, dość mocny strzał w stopę w dzisiejszej sytuacji ekonomicznej? PS A a propos i exilibris Euro 2012- nie chce mi się szukać, ale zapewne są "gdzieś" dane, czy i na jakie dochody, także budżetowe, się to-to przełożyło... Nie wspomnę, że np "Ostrołęka" kosztował już podobnie i nadal przynosi straty...
Czlowieksniegu Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 takafura "To wiele tłumaczy, m.in. popieranie opcji ogłaszającej likwidację abonamentu czy całej TVP. Plus korzyść z jednolitego i spójnego przekazu w sprawach żywotnych dla UE - migracja, NS1, NS2, NS3, 52 płcie zmieniane na życzenie - co tydzień inna, a co. Że nie wspomnę o niekupowaniu uzbrojenia z Niemiec, budowie elektrowni atomowych ( Niemcy i Francja zamykają na potęgę) czy szczycie bezczelności jakim jest przekop czy plany CPK gdy mamy lotnisko pod Berlinem. " Poddaję się.... zwłaszcza, że ani Regulamin pozwala, ani mi się chce odpowiadać na twoim poziomie...
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał: Poddaję się.... zwłaszcza, że ani Regulamin pozwala, ani mi się chce odpowiadać na twoim poziomie... Spokojnie mam spory dystans do siebie, teksty o szczurzej mentalności, partyjnym przekazie dnia, fanatyzmie czy braku inteligencji mnie bawią. W mediach trwa wojna - o kasę i władze, wszyscy siedzą w okopach. Nie wciskaj mi że Niemcy rękami struktur UE chcą naszego dobra i szczęścia. Jedyne czego chcą to tysięcy opiekunek z Polski i zbieraczy szapragów, truskawek za 5 euro na godzinę... Do tego potrzebna im na początek przegrana PiS i proniemiecki aż do bulu premier i prezydent.
beaviso Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 No i porąby z totalnej znowu czepiają się porządnych ludzi i do tego jeszcze szczują na Kościół! https://www.money.pl/gospodarka/promocja-drewna-przez-parafie-ko-zawiadamia-prokurature-lasy-panstwowe-odpowiadaja-6841725168691744a.html 3...2...1... Taka-fura, start! M.
Czlowieksniegu Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 takafura "...Tylko jeszcze taki drobiazg - liczą się fakty kto, komu i ile."..." Gdyż aczkolwiek ponieważ wczorajsza informacja, o 30 mln obiecanych przez Mistrza power-pointa okazała się być fake news'em, w dniu dzisiejszym, żeby to potwierdzić: "Nie będzie rządowych środków na premie dla piłkarzy" - poinformował na swoim koncie na Facebooku premier Mateusz Morawiecki." PS Szybki konkurs: 1) obiecałem czy kłamałem, ale się wycofuję, 2) nie obiecywałem, czyli piłkarze kłamią 3) to były "żarty", które ktoś źle zrozumiał, czyli otacza nas banda idiotów ze wszystkich stron PS "...rządowych środków..." Ciekawe, czy są jakieś dokumenty, gdzie stoi napisane, że rząd rozważa, ewentualnie, przekazanie kwoty N zł na premie. A jeśli jest, to w jakim trybie... Jeśli nie ma, to dlaczego MM coś takiego samodzielnie (?) obiecywał?
karpik Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 25 minut temu, Czlowieksniegu napisał: takafura "...Tylko jeszcze taki drobiazg - liczą się fakty kto, komu i ile."..." Gdyż aczkolwiek ponieważ wczorajsza informacja, o 30 mln obiecanych przez Mistrza power-pointa okazała się być fake news'em, w dniu dzisiejszym, żeby to potwierdzić: "Nie będzie rządowych środków na premie dla piłkarzy" - poinformował na swoim koncie na Facebooku premier Mateusz Morawiecki." PS Szybki konkurs: 1) obiecałem czy kłamałem, ale się wycofuję, 2) nie obiecywałem, czyli piłkarze kłamią 3) to były "żarty", które ktoś źle zrozumiał, czyli otacza nas banda idiotów ze wszystkich stron PS "...rządowych środków..." Ciekawe, czy są jakieś dokumenty, gdzie stoi napisane, że rząd rozważa, ewentualnie, przekazanie kwoty N zł na premie. A jeśli jest, to w jakim trybie... Jeśli nie ma, to dlaczego MM coś takiego samodzielnie (?) obiecywał? To chyba z funduszu covidowego. Gra na poziomie poważnych powikłań.
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 W dniu 5.12.2022 o 12:58, beaviso napisał: No i proszę, za szmacianą grę zainkasują 30,000,000 zł do podziału. Premier rozdaje lekką ręką. Nie swoje, przecież nie swoje... A w międzyczasie taki zbieg okoliczności: - przez kilka losowań z rzędu nie padła główna wygrana w Lotto - w 3 dni po wyjściu z grupy kumulacja głównej wygranej wyniosła 33,357,545.90 zł - wygrana przypadła 1 osobie, po opodatkowaniu (10%) wypłata wyniesie 30,021,791.31 zł - jedynym właścicielem gry Lotto jest spółka Totalizator Sportowy, a jej jedynym udziałowcem jest Skarb Państwa Czyli figurant zgarnął 30 baniek i jeszcze 21 tysięcy. Zachowa 21 kilo, a Mati ma wyprodukowane 30 dużych kloców dla kopaczy gały. M. 53 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: takafura "...Tylko jeszcze taki drobiazg - liczą się fakty kto, komu i ile."..." Gdyż aczkolwiek ponieważ wczorajsza informacja, o 30 mln obiecanych przez Mistrza power-pointa okazała się być fake news'em, w dniu dzisiejszym, żeby to potwierdzić: "Nie będzie rządowych środków na premie dla piłkarzy" - poinformował na swoim koncie na Facebooku premier Mateusz Morawiecki." Przecież masz powyżej wyjaśnione przez @beaviso jakie i skąd będą środki na nagrody... Ps. Podziwiam te żonglerki domysłami i insynuacjami. Codziennie inne wnioski :)
karpik Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 5 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Dobrze, że sepuku nie wykonał publicznie
karpik Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 Niby stary komuch a da się lubić Fragment wywiadu: "..."pan jest zerem, panie Ziobro". Co o tych słowach sądzi pan obecnie? - Ja mówiąc wtedy te słowa popełniłem błąd, bo ja wyraźnie wtedy przeszacowałem pana Ziobrę - podsumował Miller." 1
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 35 minut temu, srbm napisał: Jakie przegrane wybory, przecież już total oposition ogłosiła że są sfałszowane - te z jesieni 2023 ;)
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 Godzinę temu, karpik napisał: Niby stary komuch a da się lubić Fragment wywiadu: "..."pan jest zerem, panie Ziobro". Co o tych słowach sądzi pan obecnie? - Ja mówiąc wtedy te słowa popełniłem błąd, bo ja wyraźnie wtedy przeszacowałem pana Ziobrę - podsumował Miller." Szkoda że Urban nie żyje, w pluciu a nawet rzyganiu na ludzi był jeszcze większym autorytetem...
karpik Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 (edytowane) 16 minut temu, takafura napisał: Szkoda że Urban nie żyje, w pluciu a nawet rzyganiu na ludzi był jeszcze większym autorytetem... W tym przypadku ma popartą twardą matmą rację. Kiedy ZZ brał Ministerstwo Sprawiedliwości był nikim. "Reformy", których (nie)dokonał pogrążyło i tak złą jakość usług dla obywateli. Wartość spadła. Zbyszek "Mróz" Z. Edytowane 6 Grudzień 2022 przez karpik
takafura Napisano 6 Grudzień 2022 Napisano 6 Grudzień 2022 8 minut temu, karpik napisał: "Reformy", których (nie)dokonał pogrążyło i tak złą jakość usług dla obywateli. To wszyscy wiemy bez złotych myśli "reformatora" Millera...
beaviso Napisano 7 Grudzień 2022 Napisano 7 Grudzień 2022 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Piękne. Pierwszy szczur ucieka z pokładu tonącej barki. Swoją drogą, jak on się pokaże w siedzibie tego banku? Po swojemu - w rozczłapanych sandałach i skarpetach? M.
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2022 Napisano 7 Grudzień 2022 srbm Rozumiem, że ta lista to w kontrze do indywiduum z "mojego" zdjęcia i wieluuuu twoich wcześniejszych wklejek o, np, Stuhrze....
Rekomendowane odpowiedzi