Skocz do zawartości

Figury rozdział VIII

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

No i proszę, za szmacianą grę zainkasują 30,000,000 zł do podziału. Premier rozdaje lekką ręką. Nie swoje, przecież nie swoje...

A w międzyczasie taki zbieg okoliczności:
- przez kilka losowań z rzędu nie padła główna wygrana w Lotto
- w 3 dni po wyjściu z grupy kumulacja głównej wygranej wyniosła 33,357,545.90 zł
- wygrana przypadła 1 osobie, po opodatkowaniu (10%) wypłata wyniesie 30,021,791.31 zł
- jedynym właścicielem gry Lotto jest spółka Totalizator Sportowy, a jej jedynym udziałowcem jest Skarb Państwa

Czyli figurant zgarnął 30 baniek i jeszcze 21 tysięcy. Zachowa 21 kilo, a Mati ma wyprodukowane 30 dużych kloców dla kopaczy gały.

M.

3 godziny temu, beaviso napisał:

No i proszę, za szmacianą grę zainkasują 30,000,000 zł do podziału. Premier rozdaje lekką ręką. Nie swoje, przecież nie swoje...

- w 3 dni po wyjściu z grupy kumulacja głównej wygranej wyniosła 33,357,545.90 zł
- wygrana przypadła 1 osobie, po opodatkowaniu (10%) wypłata wyniesie 30,021,791.31 zł
- jedynym właścicielem gry Lotto jest spółka Totalizator Sportowy, a jej jedynym udziałowcem jest Skarb Państwa

Czyli figurant zgarnął 30 baniek i jeszcze 21 tysięcy. Zachowa 21 kilo, a Mati ma wyprodukowane 30 dużych kloców dla kopaczy gały.

M.

Taki żart mi sie przypomniał: "tu wiadomości radia Wolna Europa, podajemy prawdziwe wyniki losować w Toto Lotka.

Ta kumulacja faktycznie jest podejrzana, trochę poszperałem w sprawie 3o mln:

- Dofinansowanie przedsięwzięcia pn.: "Uporządkowanie gospodarki wodno-ściekowej na terenie gminy Łomianki" stało się faktem! 30 milionów złotych dla Łomianek!

- 30 milionów złotych dla organizacji pozarządowych. Ministerstwo ogłasza start nowego programu

-30 milionów kary za e-myto

- Michał Wiśniewski: - Straciłem 30 milionów

Jak widzę po wrzutce z der Onet wielu zaczęło sie niezdrowo nakręcać aferą nr 3456. Zalecam zimny prysznic i odrobinę refleksji.

Cytuję:

"30 milionów dla piłkarzy za wyjście z grupy na mistrzostwach? Taka informacja pojawiła się w poniedziałek w mediach. Tymczasem Piotr Müller mówi, że rząd przeznaczy być może nawet więcej niż 30 milionów, ale na specjalny fundusz, który będzie zajmował się wspieraniem piłki nożnej w Polsce, szkoleniami i rozwojem kadry."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-12-05/30-milionow/?ref=series

Teraz, takafura napisał:

Piotr Müller mówi

A co ma teraz mówić po takim strzale w stopę? Trzeba teraz jakoś wybrnąć. Sprawa jest rozwojowa, zobaczymy jutro kto i jak będzie kręcił. A skoro Pinokio jest taki hojny, to niech daje z własnego portfela, a nie z pieniędzy podatników. Stać go chyba, nakupował tych działek i nieruchomości po promocyjnych cenach.

8 godzin temu, bjar_1 napisał:

A co ma teraz mówić po takim strzale w stopę? Trzeba teraz jakoś wybrnąć. Sprawa jest rozwojowa, zobaczymy jutro kto i jak będzie kręcił. A skoro Pinokio jest taki hojny, to niech daje z własnego portfela, a nie z pieniędzy podatników. Stać go chyba, nakupował tych działek i nieruchomości po promocyjnych cenach.

Możliwe. A co do kręcenia - masz źródło z wypowiedzią M. że ta kasa jest nagrodą wyłącznie dla kadry/trenera czy tak sobie wszyscy konfabulują.

Ps. Też jesteś zwolennikiem spiskowej teorii dziejów czyli wierzysz w "przekręt" z Toto Lotkiem ? Bardzo jestem tego ciekaw.

7 godzin temu, beaviso napisał:

Uwierzył rzecznikowi rządu 😆

A nie, wróć, to przecie pisowski klakier. 

I nie „der Onet” zdarta pisowska płyto, tylko Wirtualna Polska opisała to pierwsza.

M.

Jakiś Ty pisowski w obrażaniu i osobistych wycieczkach ;)

Sprawdź sobie kto jest właścicielem Onetu czy wp.pl to zrozumiesz aluzję.

A co do wiary czy niewiary - mnie interesują fakty a nie bajdurzenie że ( zapewne) Kaczor z Morawieckim ustalają wygrane numery w Lotto i przytulają główne wygrane.

takafura

"Jak widzę po wrzutce z der Onet wielu zaczęło sie niezdrowo nakręcać aferą nr 3456. Zalecam zimny prysznic i odrobinę refleksji. "

Yhmmmm....

"- Wierzę w was, będziecie na pewno dawali z siebie wszystko. A my tu z panem trenerem zapewnimy, żeby - jak się uda - była naprawdę bardzo dobra nagroda."
made in Mateusz Morawiecki...

PS Jeszcze "tylko" potwierdź, że 700 mln dla TV"P", to taka drobna waloryzacja...

52 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura

"Jak widzę po wrzutce z der Onet wielu zaczęło sie niezdrowo nakręcać aferą nr 3456. Zalecam zimny prysznic i odrobinę refleksji. "

Yhmmmm....

"- Wierzę w was, będziecie na pewno dawali z siebie wszystko. A my tu z panem trenerem zapewnimy, żeby - jak się uda - była naprawdę bardzo dobra nagroda."
made in Mateusz Morawiecki...

PS Jeszcze "tylko" potwierdź, że 700 mln dla TV"P", to taka drobna waloryzacja...

Zalecanie odrobiny refleksji to faktycznie skrajne oszołomstwo ;)

Jak będę chciał to potwierdzę lub zaprzeczę, na razie się nie wypowiadałem - akurat ja mam do przekazów z wszystkich TV największy dystans skoro jedyny odbiornik ( turystyczny, 15 cali ) wywaliłem jeszcze w ubiegłym wieku.

Ps. Likwidacja TVP to ile mld dodatkowych przychodów dla "obiektywnych" i propolskich stacji ?

41 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

bjar- w sumie, to nie wiem, co gorsze...

Wiara w partyjny przekaz i tłumaczenie z ichniego na polski, czy uznawanie sporej części współobywateli za idiotów, którzy podobnie jak wierni i bezkrytyczni wyznawcy, łykają wszystko jak młode pelikany ...

Dalej nie wiem gdzie jest przekręt ? Nagroda za wyjście z grupy na mundialu pierwszy raz od 37 lat (jak dobrze zapamiętałem) ? Tylko jeszcze taki drobiazg - liczą się fakty kto, komu i ile.

Ps. Skoro wydano 2 mld na Basen Narodowy to widać dla wielu piłka nożna jest ważna...

22 godziny temu, beaviso napisał:

M.

Są sławne nagrody Darwina za najgłupszą śmierć.

Te tekst też powinien być nominowany choć w innej kategorii - domyśl się jakiej.

Aż się dziwię ze żadne tuzy z forum nie dały polubień za "odkrycie" i "udokumentowanie " wału na 30 mln zeta.

takafura

"Dalej nie wiem gdzie jest przekręt ? Nagroda za wyjście z grupy na mundialu pierwszy raz od 37 lat (jak dobrze zapamiętałem) ? Tylko jeszcze taki drobiazg - liczą się fakty kto, komu i ile."

Czyli jednak miałem rację, gdy napisałem:

"Wiara w partyjny przekaz i tłumaczenie z ichniego na polski, czy uznawanie sporej części współobywateli za idiotów, którzy podobnie jak wierni i bezkrytyczni wyznawcy, łykają wszystko jak młode pelikany ... "

Pierwotna wersja tłumaczenia była taka, że nic takiego nie miało miejsca..

Później, że było, ale jako informacja o dodatkowych funduszach dla całego PZPN na rozwój dyscypliny...

W między czasie się okazało, że nie ma podstaw prawnych, aby Mistrz power-pointa cokolwiek obiecywał..

A teraz, jak widzę, obowiązuje wersja, że co prawda nie obiecywał, ale nawet gdyby obiecał, to im się należy... a w dodatku, wg osób o mentalności szczura ale nie zbliżających się do jego inteligencji, to poprzednia władza jeeeeeszcze więcej na różne cuda-wianki wydała...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie