barbarossa1941 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 Witam , nigdzie nie mogłem znależc więc zakładam nowy. Które buty będą lepsze? Magnum Centurion 8.0 Coyote czy może Protektor Grom Plus ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa1941 Posted October 4, 2022 Author Share Posted October 4, 2022 https://allegro.pl/oferta/buty-taktyczne-wojskowe-protektor-grom-plus-36-10703453884 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 Pytanie po co Ci takie ciężkie wielkie trepy do latania po lesie? Popatrz na lekkie trekkingi nieco ponad kostkę.Bez problemu dostaniesz z membraną i w kolorach militarnych, a po kupnie krótkich stuptutów spokojnie idzie polatać w głębokim śniegu. Mam coś podobnego od lat https://roadtripbus.pl/buty-trekkingowe-keen-targhee-iii-mid-recenzja/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merill_Marauder Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Po co? Bo panuje u nas mania wojskowania, która nie ma żadnego sensu i uzasadnienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Teraz, Dennis napisał: No i taki bierze w tym stroju wykrywkę do ręki, pali Jana i nic się nie dzieje. Od razu odsuwa od siebie podejrzenia. A kopacze w moro, kamo, butach wojskowych itd. wzrok przyciągają mocno, no i od razu przypał i czytamy sobie o nich w aktualnościach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Julekcezar Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Klauny z misji skarb i podobni stają się wzorem .. Efekty jak widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Teraz, Julekcezar napisał: Klauny z misji skarb i podobni stają się wzorem Dla Majdana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlowieksniegu Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 bjar- to prawda, że Ty białe skorpiony i sandały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Teraz, Czlowieksniegu napisał: bjar- to prawda, że Ty białe skorpiony i sandały? Tak. I reklamówka z Lidla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa1941 Posted October 5, 2022 Author Share Posted October 5, 2022 W dniu 4.10.2022 o 19:55, vis1939 napisał: Pytanie po co Ci takie ciężkie wielkie trepy do latania po lesie? Popatrz na lekkie trekkingi nieco ponad kostkę.Bez problemu dostaniesz z membraną i w kolorach militarnych, a po kupnie krótkich stuptutów spokojnie idzie polatać w głębokim śniegu. Mam coś podobnego od lat https://roadtripbus.pl/buty-trekkingowe-keen-targhee-iii-mid-recenzja/ Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty....Magnumy ważą przy najmniejszym rozmiarze 442 g rozmiar który chcę będzie ważył około 500 g także ciężkie nie są wyjdzie tyle samo co Twoje, Protector gorzej bo 620 g . Za radę dzięki, też się nad podobnymi zastanowię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa1941 Posted October 5, 2022 Author Share Posted October 5, 2022 Co do reszty odpowiedzi......panowie po co bić pianę nie potrzebnie, jeśli nie chcesz lub nie potrafisz pomóc zatrzymaj swoje mądrości dla rodziny.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 50 minut temu, barbarossa1941 napisał: Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty Na tatrzańskich szlakach w ciepłych miesiącach wysokie buty odeszły praktycznie do lamusa na rzecz tzw. podejściówek czy butów trialowych.Mowa oczywiście o ludziach z jakimś górskim obyciem, nie wyłączając TOPR-u.Wnioski wyciągnij sobie sam, tym bardziej że chcesz buty do lasu... Godzinę temu, barbarossa1941 napisał: wyjdzie tyle samo co Twoje Ile buty będą ważyć, to tylko zależy ile na nie wydasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 1 godzinę temu, barbarossa1941 napisał: zatrzymaj swoje mądrości dla rodziny.... My tu wszyscy jak jedna wielka rodzina, nawet tych ułomnych kochamy. Wojtek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takafura Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 (edited) Jako leśnik wtrącę 3 grosze... Na co dzień półbuty Wojas lub Demar, jak sporo rosy lub pada to kalosze z wkładką bo membrany są przereklamowane. Dopiero zimą wysokie trekkingowe Meindle. Edited October 5, 2022 by takafura 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merill_Marauder Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 14 hours ago, barbarossa1941 napisał: Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty....Magnumy ważą przy najmniejszym rozmiarze 442 g rozmiar który chcę będzie ważył około 500 g także ciężkie nie są wyjdzie tyle samo co Twoje, Protector gorzej bo 620 g . Za radę dzięki, też się nad podobnymi zastanowię Ale zdajesz sobie sprawę, że badania medyczne udowadniają, że ryzyko skręcenia kostki w wysokich butach jest tak samo duże, upośledzasz dodatkowo stawy skokowe i jak już skręcisz to od razu górny i dolny staw skokowy? W niskich butach skręcisz najwyżej dolny. Poza tym- 420 gramów to ważą moje Adidasy Terrexy Swift R, które są butem do biegania po górach. Zapewne Magnumy w rozmiarze 35 ważą 442... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 7 godzin temu, Merill_Marauder napisał: badania medyczne udowadniają, że ryzyko skręcenia kostki w wysokich butach jest tak samo duże Miałem też o tym pisać, ale wiem że jak ktoś nauczony wszędzie latać w wielkich trepach to szkoda się produkować:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts