barbarossa1941 Napisano 4 Październik 2022 Napisano 4 Październik 2022 Witam , nigdzie nie mogłem znależc więc zakładam nowy. Które buty będą lepsze? Magnum Centurion 8.0 Coyote czy może Protektor Grom Plus ? Cytuj
barbarossa1941 Napisano 4 Październik 2022 Autor Napisano 4 Październik 2022 https://allegro.pl/oferta/buty-taktyczne-wojskowe-protektor-grom-plus-36-10703453884 Cytuj
vis1939 Napisano 4 Październik 2022 Napisano 4 Październik 2022 Pytanie po co Ci takie ciężkie wielkie trepy do latania po lesie? Popatrz na lekkie trekkingi nieco ponad kostkę.Bez problemu dostaniesz z membraną i w kolorach militarnych, a po kupnie krótkich stuptutów spokojnie idzie polatać w głębokim śniegu. Mam coś podobnego od lat https://roadtripbus.pl/buty-trekkingowe-keen-targhee-iii-mid-recenzja/ Cytuj
Merill_Marauder Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 Po co? Bo panuje u nas mania wojskowania, która nie ma żadnego sensu i uzasadnienia. Cytuj
bjar_1 Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 Teraz, Dennis napisał: No i taki bierze w tym stroju wykrywkę do ręki, pali Jana i nic się nie dzieje. Od razu odsuwa od siebie podejrzenia. A kopacze w moro, kamo, butach wojskowych itd. wzrok przyciągają mocno, no i od razu przypał i czytamy sobie o nich w aktualnościach. Cytuj
Julekcezar Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 Klauny z misji skarb i podobni stają się wzorem .. Efekty jak widać. Cytuj
bjar_1 Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 Teraz, Julekcezar napisał: Klauny z misji skarb i podobni stają się wzorem Dla Majdana? Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 bjar- to prawda, że Ty białe skorpiony i sandały? Cytuj
bjar_1 Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 Teraz, Czlowieksniegu napisał: bjar- to prawda, że Ty białe skorpiony i sandały? Tak. I reklamówka z Lidla. Cytuj
barbarossa1941 Napisano 5 Październik 2022 Autor Napisano 5 Październik 2022 W dniu 4.10.2022 o 19:55, vis1939 napisał: Pytanie po co Ci takie ciężkie wielkie trepy do latania po lesie? Popatrz na lekkie trekkingi nieco ponad kostkę.Bez problemu dostaniesz z membraną i w kolorach militarnych, a po kupnie krótkich stuptutów spokojnie idzie polatać w głębokim śniegu. Mam coś podobnego od lat https://roadtripbus.pl/buty-trekkingowe-keen-targhee-iii-mid-recenzja/ Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty....Magnumy ważą przy najmniejszym rozmiarze 442 g rozmiar który chcę będzie ważył około 500 g także ciężkie nie są wyjdzie tyle samo co Twoje, Protector gorzej bo 620 g . Za radę dzięki, też się nad podobnymi zastanowię Cytuj
barbarossa1941 Napisano 5 Październik 2022 Autor Napisano 5 Październik 2022 Co do reszty odpowiedzi......panowie po co bić pianę nie potrzebnie, jeśli nie chcesz lub nie potrafisz pomóc zatrzymaj swoje mądrości dla rodziny.... Cytuj
vis1939 Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 50 minut temu, barbarossa1941 napisał: Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty Na tatrzańskich szlakach w ciepłych miesiącach wysokie buty odeszły praktycznie do lamusa na rzecz tzw. podejściówek czy butów trialowych.Mowa oczywiście o ludziach z jakimś górskim obyciem, nie wyłączając TOPR-u.Wnioski wyciągnij sobie sam, tym bardziej że chcesz buty do lasu... Godzinę temu, barbarossa1941 napisał: wyjdzie tyle samo co Twoje Ile buty będą ważyć, to tylko zależy ile na nie wydasz. Cytuj
Cyrograf15 Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 1 godzinę temu, barbarossa1941 napisał: zatrzymaj swoje mądrości dla rodziny.... My tu wszyscy jak jedna wielka rodzina, nawet tych ułomnych kochamy. Wojtek Cytuj
takafura Napisano 5 Październik 2022 Napisano 5 Październik 2022 (edytowane) Jako leśnik wtrącę 3 grosze... Na co dzień półbuty Wojas lub Demar, jak sporo rosy lub pada to kalosze z wkładką bo membrany są przereklamowane. Dopiero zimą wysokie trekkingowe Meindle. Edytowane 5 Październik 2022 przez takafura 1 Cytuj
Merill_Marauder Napisano 6 Październik 2022 Napisano 6 Październik 2022 14 hours ago, barbarossa1941 napisał: Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty....Magnumy ważą przy najmniejszym rozmiarze 442 g rozmiar który chcę będzie ważył około 500 g także ciężkie nie są wyjdzie tyle samo co Twoje, Protector gorzej bo 620 g . Za radę dzięki, też się nad podobnymi zastanowię Ale zdajesz sobie sprawę, że badania medyczne udowadniają, że ryzyko skręcenia kostki w wysokich butach jest tak samo duże, upośledzasz dodatkowo stawy skokowe i jak już skręcisz to od razu górny i dolny staw skokowy? W niskich butach skręcisz najwyżej dolny. Poza tym- 420 gramów to ważą moje Adidasy Terrexy Swift R, które są butem do biegania po górach. Zapewne Magnumy w rozmiarze 35 ważą 442... Cytuj
vis1939 Napisano 6 Październik 2022 Napisano 6 Październik 2022 7 godzin temu, Merill_Marauder napisał: badania medyczne udowadniają, że ryzyko skręcenia kostki w wysokich butach jest tak samo duże Miałem też o tym pisać, ale wiem że jak ktoś nauczony wszędzie latać w wielkich trepach to szkoda się produkować:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi