Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz, Dennis napisał:

Małgorzata Rozenek w szortach i kozakach zbiera grzyby. Fani ...

No i taki bierze w tym stroju wykrywkę do ręki, pali Jana i nic się nie dzieje. Od razu odsuwa od siebie podejrzenia. A kopacze w moro, kamo, butach wojskowych itd. wzrok przyciągają mocno, no i od razu przypał i czytamy sobie o nich w aktualnościach.

Napisano
W dniu 4.10.2022 o 19:55, vis1939 napisał:

Pytanie po co Ci takie ciężkie wielkie trepy do latania po lesie? Popatrz na lekkie trekkingi nieco ponad kostkę.Bez problemu dostaniesz z membraną i w kolorach militarnych, a po kupnie krótkich stuptutów spokojnie idzie polatać w głębokim śniegu.

Mam coś podobnego od lat https://roadtripbus.pl/buty-trekkingowe-keen-targhee-iii-mid-recenzja/

Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty....Magnumy ważą przy najmniejszym rozmiarze 442 g rozmiar który chcę będzie ważył około 500 g także ciężkie nie są wyjdzie tyle samo co Twoje, Protector gorzej bo 620 g . Za radę dzięki, też się nad podobnymi zastanowię

Napisano
50 minut temu, barbarossa1941 napisał:

Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty

Na tatrzańskich szlakach w ciepłych miesiącach wysokie buty odeszły praktycznie do lamusa na rzecz tzw. podejściówek czy butów trialowych.Mowa oczywiście o ludziach z jakimś górskim obyciem, nie wyłączając TOPR-u.Wnioski wyciągnij sobie sam, tym bardziej że chcesz buty do lasu...

Godzinę temu, barbarossa1941 napisał:

wyjdzie tyle samo co Twoje

Ile buty będą ważyć, to tylko zależy ile na nie wydasz.

Napisano (edytowane)

Jako leśnik wtrącę 3 grosze...

Na co dzień  półbuty Wojas lub Demar, jak sporo rosy lub pada to kalosze z wkładką bo membrany są przereklamowane. Dopiero zimą wysokie trekkingowe  Meindle.

Edytowane przez takafura
  • Super 1
Napisano
14 hours ago, barbarossa1941 napisał:

Kiedyś skręciłem kostkę i teraz wolę wysokie buty....Magnumy ważą przy najmniejszym rozmiarze 442 g rozmiar który chcę będzie ważył około 500 g także ciężkie nie są wyjdzie tyle samo co Twoje, Protector gorzej bo 620 g . Za radę dzięki, też się nad podobnymi zastanowię

Ale zdajesz sobie sprawę, że badania medyczne udowadniają, że ryzyko skręcenia kostki w wysokich butach jest tak samo duże, upośledzasz dodatkowo stawy skokowe i jak już skręcisz to od razu górny i dolny staw skokowy? W niskich butach skręcisz najwyżej dolny. 

Poza tym- 420 gramów to ważą moje Adidasy Terrexy Swift R, które są butem do biegania po górach. Zapewne Magnumy w rozmiarze 35 ważą 442...

Napisano
7 godzin temu, Merill_Marauder napisał:

badania medyczne udowadniają, że ryzyko skręcenia kostki w wysokich butach jest tak samo duże

Miałem też o tym pisać, ale wiem że jak ktoś nauczony wszędzie latać w wielkich trepach to szkoda się produkować:)

20211029_125133.jpg