Grzesio Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Czy mi się wydaje, czy na przedziale silnikowym za wieżą jedzie kolo, który po wybuchu widowiskowo wylatuje w powietrze (niekoniecznie w jednym kawałku)? No i po raz kolejny wychodzi, że najbezpieczniej w ruskim czołgu ma kierowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Teraz, karpik napisał: Liman. Mam nadzieję że nie wszyscy zdążą uciec. Łymań ;) No aż się proszą o robotę dla artylerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 (edytowane) Co do wypowiedzi ministra Raua to wygląda ona następująco : "Minister Spraw Zagranicznych Zbigniew Rau, który przebywa z wizytą w Waszyngtonie, wystąpił we wtorek w programie "Meet the Press NOW" w NBC News NOW. Pytany o to, czy NATO powinno odpowiedzieć na ewentualne użycie przez Rosję broni jądrowej militarnie, odpowiedział: - Na tyle, ile wiemy, Putin grozi użyciem taktycznej broni jądrowej na terytorium Ukrainy, a nie atakując NATO. - Co oznacza, że NATO powinno odpowiedzieć w sposób konwencjonalny, ale odpowiedź powinna być dewastująca. I sądzę, że taki właśnie sygnał Sojusz NATO wysyła teraz Rosji - powiedział." Edytowane 30 Wrzesień 2022 przez Cypis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 4 minuty temu, Cypis napisał: Co do wypowiedzi ministra Raua to wygląda ona następująco Minister Spraw Zagranicznych Zbigniew Rau, który przebywa z wizytą w Waszyngtonie, wystąpił we wtorek w programie "Meet the Press NOW" w NBC News NOW. Pytany o to, czy NATO powinno odpowiedzieć na ewentualne użycie przez Rosję broni jądrowej militarnie, odpowiedział: - Na tyle, ile wiemy, Putin grozi użyciem taktycznej broni jądrowej na terytorium Ukrainy, a nie atakując NATO. - Co oznacza, że NATO powinno odpowiedzieć w sposób konwencjonalny, ale odpowiedź powinna być dewastująca. I sądzę, że taki właśnie sygnał Sojusz NATO wysyła teraz Rosji - powiedział. czyli człowieczek jak Radek Sikorski pisze na gazie? Czekam na jego link, może ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 2 minuty temu, Kazik.S napisał: czyli człowieczek jak Radek Sikorski pisze na gazie? Czekam na jego link, może ma? sorry , ale nie bardzo kumam o czym piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Taka ciekawostka o poziomie zmobilizowanych ruskich Obrona Łymanu odbywała się w wyjątkowym chaosie i zamieszaniu. Ukraiński Sztab Generalny poinformował 29 września, że siedem czołgów obsadzonych przez nowo zmobilizowany i nisko wykwalifikowany personel utknęło na drodze z powodu karambolu. Załogi te nie otworzyły ognia do Ukraińców, ponieważ nie miały odpowiedniego przeszkolenia ogniowego z broni czołgowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 Kazik.S Może być? [...] “To the best of our knowledge, Putin is threatening to use tactical nuclear weapons on Ukrainian soil, not to attack Nato, which means that Nato should respond in a conventional way,” Rau told the NBC News program Meet the Press NOW. “But the response should be devastating. And I suppose this is the clear message that the Nato alliance is sending to Russia right now.” [...] https://www.theguardian.com/world/2022/sep/28/ukraine-nato-russia-nuclear-weapons-devastating-poland-foreign-minister https://www.forbes.com/sites/roberthart/2022/09/29/what-would-happen-if-putin-ordered-a-nuclear-strike-in-ukraine/?sh=1a5ab7e848da PS Ale podoba mi się pomysł proszenia mnie o źródło, w momencie, gdy to karpik wstawił cytat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2022 (edytowane) 37 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Kazik.S Może być? [...] “To the best of our knowledge, Putin is threatening to use tactical nuclear weapons on Ukrainian soil, not to attack Nato, which means that Nato should respond in a conventional way,” Rau told the NBC News program Meet the Press NOW. “But the response should be devastating. And I suppose this is the clear message that the Nato alliance is sending to Russia right now.” [...] https://www.theguardian.com/world/2022/sep/28/ukraine-nato-russia-nuclear-weapons-devastating-poland-foreign-minister https://www.forbes.com/sites/roberthart/2022/09/29/what-would-happen-if-putin-ordered-a-nuclear-strike-in-ukraine/?sh=1a5ab7e848da PS Ale podoba mi się pomysł proszenia mnie o źródło, w momencie, gdy to karpik wstawił cytat... Nie wiem, nie widziałem, zarobiony jestem, więc dałem tłumaczyć Dudzie i Jakiemu. Tak wyszło. "„Użycie broni jądrowej na Ukrainie będzie atakiem na NATO” – starszy senator USA Lindsey Graham „Reakcja powinna być 'oszałamiająca', a konsekwencje dla Federacji Rosyjskiej 'katastrofalne'." VID_20220930_200120_364.mp4 Edytowane 30 Wrzesień 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 30 Wrzesień 2022 Share Napisano 30 Wrzesień 2022 38 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Kazik.S Może być? [...] “To the best of our knowledge, Putin is threatening to use tactical nuclear weapons on Ukrainian soil, not to attack Nato, which means that Nato should respond in a conventional way,” Rau told the NBC News program Meet the Press NOW. “But the response should be devastating. And I suppose this is the clear message that the Nato alliance is sending to Russia right now.” [...] https://www.theguardian.com/world/2022/sep/28/ukraine-nato-russia-nuclear-weapons-devastating-poland-foreign-minister https://www.forbes.com/sites/roberthart/2022/09/29/what-would-happen-if-putin-ordered-a-nuclear-strike-in-ukraine/?sh=1a5ab7e848da PS Ale podoba mi się pomysł proszenia mnie o źródło, w momencie, gdy to karpik wstawił cytat... Ale one gadajo i piszo w cudzoziemskim języku, więc nie może być to prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi