kazioW24 Napisano 2 Maj 2022 Napisano 2 Maj 2022 Jakieś krzaczki,ale może ktoś da rade to przetłumaczyć, dzięki.
Kee Napisano 6 Maj 2022 Napisano 6 Maj 2022 10 godzin temu, Erih napisał: Mnie to na chińskie ideogramy nie wygląda, raczej coś z Indii i okolic. Ale ja tylko wspomniałem że jest to bibelot z chin a chińskie symbole :) 9 godzin temu, toyotomi napisał: Bez wątpienia - Indie. W piśmie - Gurmukhi (tak jak w - Devanāgarī) litery i ligatury w górnej części połączone są - matrą. pzdr. stani. Znalazłem chyba podobny opisany jako nepalski. "Chyba podobny" bo te litery są nie do ogarnięcia. :D
toyotomi Napisano 6 Maj 2022 Napisano 6 Maj 2022 Czołem. 7 godzin temu, Kee napisał: Znalazłem chyba podobny opisany jako nepalski. To jest możliwe. Nepalczycy posługują się pismem Devanāgarī - bardzo podobnym do - Gurmukhi. 7 godzin temu, Kee napisał: te litery są nie do ogarnięcia Nie jest z tym tak źle, wystarczy porównać stylistykę światłocienia napisu. A rodzaj pisma wylezie na wierzch. Rzecz jasna, co innego jest to - przeczytać i na dodatek przetłumaczyć. pzdr. stani
kazioW24 Napisano 6 Maj 2022 Autor Napisano 6 Maj 2022 Tak to jest mantra Nepal już to mi przetłumaczyli OM MANI PADME HUM.
Kee Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Trzymasz go do góry nogami. Bibelot z chin. Jakiś rodzaj "mantry"
szutnik Napisano 6 Maj 2022 Napisano 6 Maj 2022 6 godzin temu, kazioW24 napisał: Tak to jest mantra Nepal już to mi przetłumaczyli OM MANI PADME HUM. Raczej nie. Porównaj . To chyba nie jest " klejnot zaklęty w lotosie" Tybet: ཨོཾ་མ་ཎི་པདྨེ་ཧཱུྃ་ Om Ma Ni Pe Me Hung [albo Hum] Pismo dewanagari: ॐ मणि पद्मे हूँ;: Oṃ Maṇi-Padme Hūṃ Chiny 唵嘛呢叭咪吽, pinyin Ǎn Má Ní Bā Mī Hōng Korea Hangul 옴마니반메훔, Om Ma Ni Ban Mae Hum Japonia Katakana オンマニハンドメイウン On mani handomei un Mongolia: Ум маани бадми хум Um maani badmi khum Wietnam: Úm ma ni bát ni hồng / Án ma ni bát mê hồng
kazioW24 Napisano 7 Maj 2022 Autor Napisano 7 Maj 2022 Jest odczytał to jakiś kapłan czy też mnich buddyjski na facebook i mi przysłał wiadomość o opisem co to znaczy, nie mam powodu by mu nie wierzyć zwłaszcza że podesłał dodatkowo fotki swojej takiej samej jak ta co pokazuję.
Erih Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 5 godzin temu, Kee napisał: Bibelot z chin. Jakiś rodzaj "mantry" Mnie to na chińskie ideogramy nie wygląda, raczej coś z Indii i okolic.
toyotomi Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Czołem Waszmościom. Godzinę temu, Erih napisał: coś z Indii i okolic. Bez wątpienia - Indie. Alfa-sylabiczne pismo - Gurmukhi - pochodzące ze Wschodniego Pendżabu. Używają go (głównie) Sikhowie. Gurmukhi, często nazywane jest "pismem sikhów. 7 godzin temu, Kee napisał: Trzymasz go do góry nogami. Rzecz jasna - powinno być tak - W piśmie - Gurmukhi (tak jak w - Devanāgarī) litery i ligatury w górnej części połączone są - matrą. pzdr. stani.
Pytanie
kazioW24
Jakieś krzaczki,ale może ktoś da rade to przetłumaczyć, dzięki.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.