Pawel118 Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Witam, znalazłem cienką carska blachę o średnicy 5,6 cm, niestety nie mogę rozszyfrować co jest na niej napisane.. Może ktoś wie do czego mogła być przybita, albo może jest takis sposób żeby odczytać zapis? Zaznaczam, że kartkę i ołówek już testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Pierwsza myśl to odznaka urzędnika, np. sołtys, komornik, leśniczy itp. Czy druga strona nie jest wyraźniejsza? Wysyłam wiadomość PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Pawel118 Napisano 21 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2022 25 minutes ago, karpik napisał: Pierwsza myśl to odznaka urzędnika, np. sołtys, komornik, leśniczy itp. Czy druga strona nie jest wyraźniejsza? Wysyłam wiadomość PW. Tak wygląda z drugiej strony, też niestety nieczytelne, dziękuję za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Przepisz po literce. Moim zdaniem jest do odczytania w 100%. To przecież wytłoczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Z "kominka" lampy naftowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mirosław Jastrzebski Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Nie carska, lecz CK Monarchia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 6 minut temu, bjar_1 napisał: Z "kominka" lampy naftowej. Trafiłem kiedyś taki kominek z pruskim orłem, ale nie miał żadnych napisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Połóż na to kartkę i spróbuj to odbić ołówkiem lub kredą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 6 godzin temu, bjar_1 napisał: Z "kominka" lampy naftowej. Ja też tak uważam bo taka mam właśnie od łapmy naftowej. Zresztą kiedyś prosiłem o ID. Poszukaj w arch. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Miałem kiedyś ten element z identyko nakładką w stanie strychowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 https://forum.odkrywca.pl/topic/769850-element-zaparzacza-carskiego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 22 Kwiecień 2022 Share Napisano 22 Kwiecień 2022 Dzięki karpik za odświeżenie mojego tematu Dokładnie o to chodziło. Mam nadzieję, że Pawel118 już nabierze pewności, co do przeznaczenia fantu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Pawel118
Witam, znalazłem cienką carska blachę o średnicy 5,6 cm, niestety nie mogę rozszyfrować co jest na niej napisane..
Może ktoś wie do czego mogła być przybita, albo może jest takis sposób żeby odczytać zapis? Zaznaczam, że kartkę i ołówek już testowałem
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi