srbm Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Un missile polonais, le Piorun, fait mouche face aux Mi-35 et de Su-34 de l'armée russe (lefigaro.fr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Czyli tych 300 osób zastrzelonych i wrzuconych do doła, to wina USA. Nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 1 minutę temu, bjar_1 napisał: Czyli tych 300 osób zastrzelonych i wrzuconych do doła, to wina USA. Nieźle. oraz tradycyjnie żydów i cyklistów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 5 minut temu, toska napisał: No pacz a na Wołyniu były. Ale się, kuź...a, czasy zmieniły. . Teraz chronią swoje kobiety, dzieci i starików... O kilkadziesiąt lat za późno się wstrzeliłeś. Nie to , ze usprawiedliwiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 (edytowane) 6 minut temu, bjar_1 napisał: Czyli tych 300 osób zastrzelonych i wrzuconych do doła, to wina USA. Nieźle. Nie.... Znowu nie zrozumiałeś. Wina ....Wojny. KAŻDE mocarstwo KIEDYŚ dopuszczało się ludobójstwa. Pomijając fakt ludobójstw na tle etnicznym bo to osobny rozdział. Edytowane 2 Kwiecień 2022 przez toska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 (edytowane) Aktualna sytuacja pod Kijowem (wersja optymistyczna) Edytowane 2 Kwiecień 2022 przez Cypis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, toska napisał: KAŻDE mocarstwo KIEDYŚ dopuszczało się ludobójstwa. Problem w tym, że kacapstwo ZAWSZE dopuszczało się ludobójstwa. I zawsze wciskało swój moskiewski ryj w bytowanie krajów sąsiednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 4 minuty temu, formoza58 napisał: Ale się, kuź...a, czasy zmieniły. . Teraz chronią swoje kobiety, dzieci i starików... O kilkadziesiąt lat za późno się wstrzeliłeś. Nie to , ze usprawiedliwiam... Wiesz Historykiem nie jestem ale.. . Weź mi wytłumacz co w ..Regulaminie,, wojny się zmieniło pomijając ,,środki,, walki od czasu pamiętnego wydarzenia w jaskini ... Wkurwia mnie to mu kamieniem zajebie. To jakie to czasy... Zbydlencenia szwejów... Ty naprawdę wierzysz że jak Husaria zakładała skrzydła to zostawała z automatu aniołkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Sytuacja na 02.04.2022 (wersja pesymistyczna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 3 minuty temu, bjar_1 napisał: Problem w tym, że kacapstwo ZAWSZE dopuszczało się ludobójstwa. I zawsze wciskało swój moskiewski ryj w bytowanie krajów sąsiednich. Każde szwejstwo jak walczy poza,,swoim,, terytorium to bydlęcej e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Prawie 300 osób zostało pochowanych w masowym grobie w Buczy, mieście podmiejskim niedaleko stolicy Ukrainy Kijowa - przekazał w sobotę agencji AFP burmistrz Anatolij Fedoruk. Dziennikarze AFP widzieli co najmniej 20 ciał - mężczyzn w cywilnych ubraniach - leżących na jednej ulicy. Dawyd Arachamija kierujący ukraińską grupą negocjacyjną przekazał, że Rosja "ustnie" zaakceptowała ukraiński projekt porozumienia pokojowego. Kością niezgody pozostaje jednak Krym. W Buczy na początku agresji, poszła w kibini jedna z pierwszych kolumn hordy. Potem kolejna rozbitą pokazywał na filmiku ochotnik z dużą siwą brodą, z komentarzem, że zabijanie orków to przyjemność. A więc najprawdopodobniej zemsta, na odchodne. Tam była walka, w tym przypadku ludobójstwo. Jednak Krym? To Dombas odpuszczają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 1 minutę temu, formoza58 napisał: Prawie 300 osób zostało pochowanych w masowym grobie w Buczy, mieście podmiejskim niedaleko stolicy Ukrainy Kijowa - przekazał w sobotę agencji AFP burmistrz Anatolij Fedoruk. Dziennikarze AFP widzieli co najmniej 20 ciał - mężczyzn w cywilnych ubraniach - leżących na jednej ulicy. Dawyd Arachamija kierujący ukraińską grupą negocjacyjną przekazał, że Rosja "ustnie" zaakceptowała ukraiński projekt porozumienia pokojowego. Kością niezgody pozostaje jednak Krym. W Buczy na początku agresji, poszła w kibini jedna z pierwszych kolumn hordy. Potem kolejna rozbitą pokazywał na filmiku ochotnik z dużą siwą brodą, z komentarzem, że zabijanie orków to przyjemność. A więc najprawdopodobniej zemsta, na odchodne. Tam była walka, w tym przypadku ludobójstwo. Jednak Krym? To Dombas odpuszczają? No ale .. Nie zgadza się to z tym co wcześniej napisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, toska napisał: Każde szwejstwo jak walczy poza,,swoim,, terytorium to bydlęcej e No więc w tym wątku, mówimy o wyjatkowym szwejostwie, ktore podpada pod tych o ktorych wspomniałes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 3 minuty temu, formoza58 napisał: Jednak Krym? To Dombas odpuszczają? Myślę , że chcą uderzyć od południa od Melitopola i od północy od Iziumu i zamkąć kocioł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 (edytowane) 11 minut temu, toska napisał: Ty naprawdę wierzysz że jak Husaria zakładała skrzydła to zostawała z automatu aniołkami? Wcześniej już pisałem A Ty Formoza ....to. ... Naiwny jesteś Edytowane 2 Kwiecień 2022 przez toska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, toska napisał: Ty naprawdę wierzysz że jak Husaria zakładała skrzydła to zostawała z automatu aniołkami? A co mnie husaria obchodzi? Wkurwia mnie za to usprawiedliwianie ludobójstwa. Teraz, toska napisał: Każde szwejstwo jak walczy poza,,swoim,, terytorium to bydlęcej e To po co walczy poza swoim terytorium? Siedzieć na dupie w domu, a nie mącić po sąsiadach. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 No widzisz, nie dogadamy się... W przypadku Husarii, kiedy miała być okrutna dla wroga, to akurat skrzydla zdejmowała. Ze skrzydłami, to dopiero do " Niebieskiego Garnizonu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, bjar_1 napisał: To po co walczy poza swoim terytorium? Siedzieć na dupie w domu, a nie mącić po sąsiadach. W kraju też bydlęceje, ten szczególny " typ" tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, bjar_1 napisał: A co mnie husaria obchodzi? Wkurwia mnie za to usprawiedliwianie ludobójstwa. To po co walczy poza swoim terytorium? Siedzieć na dupie w domu, a nie mącić po sąsiadach. Nie uruchamiaj się Dalej mnie nie rozumiesz albo nie chcesz... Wojna .....zmienia/kształtuje a jesze bardziej wypacza ,,ludzkie,, zachowania nie ma tu znaczenia czy to Rosja Anglia Turcja czy USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 6 minut temu, Cypis napisał: Myślę , że chcą uderzyć od południa od Melitopola i od północy od Iziumu i zamkąć kocioł Możliwe, tyle, że gdyby to miala przeprowadzić " druga armia świata", to owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 3 minuty temu, toska napisał: Dalej mnie nie rozumiesz albo nie chcesz... Trudno Ciebie rozumieć, dlatego nie chcę. Czemu? Albowiem nie chcę się uruchamiać. B/O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Teraz, toska napisał: Wojna To siedzieć u siebie i nie rozpoczynać wojen. Przecież kacapstwo non stop kogoś napada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 5 minut temu, formoza58 napisał: Możliwe, tyle, że gdyby to miala przeprowadzić " druga armia świata", to owszem. No nie wiem , główne siły rzucą na te dwa kierunki , a Ukraina nadal będzie musiała trzymać odwody na Wołyniu , wokół Kijowa , Sum , Czernichowa i Charkowa oraz Odessy . Nie bardzo mają kim odeprzeć te dwa kierunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 1 minutę temu, formoza58 napisał: Trudno Ciebie rozumieć, dlatego nie chcę. Czemu? Albowiem nie chcę się uruchamiać. B/O Wiesz ... Amerykański ,,dom wojny,, swojego czasu opublikował raport dotyczący ,,strat,, wojennych w odniesieniu do : Strat w ludności cywilnej w odniesieniu do bezpośrednich działań wojennych i Tychże samych start w odniesieniu do czasu ,,chwile,, PO. I TU zaskoczenie bo wyszło 30% w pierwszym punkcie do 70% w drugim . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 2 Kwiecień 2022 Share Napisano 2 Kwiecień 2022 Cypis, oni nie bardzo dają radę na jednym kierunku. Poza tym Ukraińcy też zdają sobie sprawę, że tu może się decydować. Nie wiemy na dobrą sprawę , jakie mają odwody i gdzie. Okaże się w " praniu" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi