Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, bjar_1 napisał:

Czyli tych 300 osób zastrzelonych i wrzuconych do doła, to wina USA. Nieźle.

Nie.... Znowu nie zrozumiałeś.

Wina ....Wojny.

KAŻDE mocarstwo KIEDYŚ dopuszczało się ludobójstwa.

Pomijając fakt ludobójstw na tle etnicznym bo to osobny rozdział.

Edytowane przez toska

4 minuty temu, formoza58 napisał:

Ale się, kuź...a, czasy zmieniły. . Teraz chronią swoje kobiety, dzieci i starików... O kilkadziesiąt lat za późno się wstrzeliłeś. Nie to , ze usprawiedliwiam...

Wiesz Historykiem nie jestem ale.. .

Weź mi wytłumacz co w ..Regulaminie,, wojny się zmieniło pomijając ,,środki,, walki od czasu pamiętnego wydarzenia w jaskini ...

Wkurwia mnie to mu kamieniem zajebie.

To jakie to czasy...

Zbydlencenia szwejów...

Ty naprawdę wierzysz że jak Husaria zakładała skrzydła to zostawała z automatu aniołkami?

3 minuty temu, bjar_1 napisał:

Problem w tym, że kacapstwo ZAWSZE dopuszczało się ludobójstwa. I zawsze wciskało swój moskiewski ryj w bytowanie krajów sąsiednich.

Każde szwejstwo jak walczy poza,,swoim,, terytorium to bydlęcej e

Prawie 300 osób zostało pochowanych w masowym grobie w Buczy, mieście podmiejskim niedaleko stolicy Ukrainy Kijowa - przekazał w sobotę agencji AFP burmistrz Anatolij Fedoruk. Dziennikarze AFP widzieli co najmniej 20 ciał - mężczyzn w cywilnych ubraniach - leżących na jednej ulicy. Dawyd Arachamija kierujący ukraińską grupą negocjacyjną przekazał, że Rosja "ustnie" zaakceptowała ukraiński projekt porozumienia pokojowego. Kością niezgody pozostaje jednak Krym.

W Buczy na początku agresji, poszła w kibini jedna z pierwszych kolumn hordy. Potem kolejna rozbitą pokazywał na filmiku ochotnik z dużą siwą brodą, z komentarzem, że zabijanie orków to przyjemność. A więc najprawdopodobniej zemsta, na odchodne. Tam była walka, w tym przypadku ludobójstwo.

Jednak Krym? To Dombas odpuszczają?

1 minutę temu, formoza58 napisał:

Prawie 300 osób zostało pochowanych w masowym grobie w Buczy, mieście podmiejskim niedaleko stolicy Ukrainy Kijowa - przekazał w sobotę agencji AFP burmistrz Anatolij Fedoruk. Dziennikarze AFP widzieli co najmniej 20 ciał - mężczyzn w cywilnych ubraniach - leżących na jednej ulicy. Dawyd Arachamija kierujący ukraińską grupą negocjacyjną przekazał, że Rosja "ustnie" zaakceptowała ukraiński projekt porozumienia pokojowego. Kością niezgody pozostaje jednak Krym.

W Buczy na początku agresji, poszła w kibini jedna z pierwszych kolumn hordy. Potem kolejna rozbitą pokazywał na filmiku ochotnik z dużą siwą brodą, z komentarzem, że zabijanie orków to przyjemność. A więc najprawdopodobniej zemsta, na odchodne. Tam była walka, w tym przypadku ludobójstwo.

Jednak Krym? To Dombas odpuszczają?

No ale ..

Nie zgadza się to z tym co wcześniej napisałem?

11 minut temu, toska napisał:

Ty naprawdę wierzysz że jak Husaria zakładała skrzydła to zostawała z automatu aniołkami?

Wcześniej już pisałem

A Ty Formoza ....to.  ...

Naiwny jesteś

Edytowane przez toska

Teraz, toska napisał:

A co mnie husaria obchodzi? Wkurwia mnie za to usprawiedliwianie ludobójstwa.

Teraz, toska napisał:

Każde szwejstwo jak walczy poza,,swoim,, terytorium to bydlęcej e

To po co walczy poza swoim terytorium? Siedzieć na dupie w domu, a nie mącić po sąsiadach.

• Tak trzymać 2

Teraz, bjar_1 napisał:

A co mnie husaria obchodzi? Wkurwia mnie za to usprawiedliwianie ludobójstwa.

To po co walczy poza swoim terytorium? Siedzieć na dupie w domu, a nie mącić po sąsiadach.

Nie uruchamiaj się 😁

Dalej mnie nie rozumiesz albo nie chcesz...

Wojna .....zmienia/kształtuje a jesze  bardziej wypacza ,,ludzkie,, zachowania nie ma tu znaczenia czy to Rosja Anglia Turcja czy USA.

5 minut temu, formoza58 napisał:

Możliwe, tyle, że gdyby to miala przeprowadzić " druga armia świata", to owszem.

No nie wiem , główne siły rzucą na te dwa kierunki , a Ukraina nadal będzie musiała trzymać odwody na Wołyniu , wokół Kijowa , Sum , Czernichowa i Charkowa oraz Odessy . Nie bardzo mają kim odeprzeć te dwa kierunki.

1 minutę temu, formoza58 napisał:

Trudno Ciebie rozumieć, dlatego nie chcę. Czemu? Albowiem nie chcę się uruchamiać. B/O

Wiesz ... Amerykański ,,dom wojny,, swojego czasu opublikował raport dotyczący ,,strat,, wojennych w odniesieniu do :

Strat w ludności cywilnej w odniesieniu do bezpośrednich działań wojennych i 

Tychże samych start w odniesieniu do czasu ,,chwile,,    PO.

I TU zaskoczenie bo wyszło 30% w pierwszym punkcie do 70% w drugim .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie