sławek1968 Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 witam i proszę o pomoc czy ktoś wie co to za sygnatura i z jakiego roku jest ten wazon z góry dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 Podobne w "Oriencie"na przeciw dworca można było kupić w latach 70-tych XXw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Landszaft Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 Niestety Sławku nie dostaniesz żadnej informacji . Po pierwsze w Chinach jest karkołomnie wielka ilość małych i większych manufaktur które produkują masowo porcelanę dla zagranicznych odbiorców w ilościach masowych . Znajomy kolega w połowie lat 90 zamawiał wagony !!! takiej porcelany . W dodatku te manufaktury powstają i upadają masowo a wzory są jedne od drugich kopiowane bez praw autorskich i bardzo często malatura jest stempelkowa plus ręczne podmalowanie wzoru stempla. Praktycznie brak sygnatur które by identyfikowały jakiegoś dużego stałego producenta , to nie Europa z wzorami , patentami itd. Chiny to w większości taki Wild West Production. Jak znajdziesz sinologa to może on odczyta co tam napisano i tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 5 godzin temu, hipolit-O4 napisał: Podobne w "Oriencie"na przeciw dworca można było kupić w latach 70-tych XXw. Również bym szedł w tym kierunku. Wyszukiwania 芸術陶器 伊太利 dają wyniki współczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 44 minuty temu, Kee napisał: Wyszukiwania 芸術陶器 伊太利 dają wyniki współczesne. Możesz polecić jakieś miejsce gdzie można wyszukać te chińskie znaczki? Mam jedną sygnaturę do rozczytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Kee Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 Teraz, Erih napisał: Możesz polecić jakieś miejsce gdzie można wyszukać te chińskie znaczki? Mam jedną sygnaturę do rozczytania. Google :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 7 Luty 2022 Share Napisano 7 Luty 2022 1 minutę temu, Kee napisał: Google :) :( próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sławek1968 Napisano 11 Luty 2022 Autor Share Napisano 11 Luty 2022 DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Leszek55 Napisano 15 Luty 2022 Share Napisano 15 Luty 2022 Witam serdecznie. Jestem pierwszy raz na tym forum. Być może popełnię jakiś błąd, to mi wybaczcie. Mam od wielu lat, rodzinna bliźniaczą paterę jak na zdjęciu. Na odwrocie posiada sygnaturę. Dużo czasu poświęciłem na szukanie jej w internecie - bez efektu. Może ktoś z Was mi w tym pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 szutnik Napisano 15 Luty 2022 Share Napisano 15 Luty 2022 6 godzin temu, Leszek55 napisał: Witam serdecznie. Jestem pierwszy raz na tym forum. Być może popełnię jakiś błąd, to mi wybaczcie. Mam od wielu lat, rodzinna bliźniaczą paterę jak na zdjęciu. Na odwrocie posiada sygnaturę. Dużo czasu poświęciłem na szukanie jej w internecie - bez efektu. Może ktoś z Was mi w tym pomoże. To nie patera tylko kabaret. Czy na dole są litery J.T.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 16 Luty 2022 Share Napisano 16 Luty 2022 Kabaret - czyli podstawka na zestaw przypraw, tak dla jasności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
sławek1968
witam i proszę o pomoc czy ktoś wie co to za sygnatura i z jakiego roku jest ten wazon z góry dziękuję za informację
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi