Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 4 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Nieoficjalnie: 6 tys. ataków Pegasusem na NIK. 500 urządzeń zainfekowanych Atak na kontrolerów NIK. Pegasus czy inwigilacyjny outsourcing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: W Szczecin rusza pierwsza od wielu lat budowa promu. Nowoczesny prom przewoził będzie pasażerów Polskiej Żeglugi Bałtyckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Nieoficjalnie: 6 tys. ataków Pegasusem na NIK. 500 urządzeń zainfekowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Luty 2022 Share Napisano 4 Luty 2022 Kolejny koniec świata, kolejna "afera" która na pewno tym razem zmiecie PiS, radość wielka u niektórych choć gdyby zeszli na niższą orbitę lub wystawili na chwilę głowę z banki informacyjnej to by przeczytali np. takie opinie: Rzecznik prasowy NIK Łukasz Pawelski w TVN24 nie potwierdził, że na pewno chodzi o Pegasusa. A dokładnie powiedział, że jest „zbyt wcześnie”, żeby powiedzieć, czy to był system Pegasus i czy sprawcą jest władza. Adam Haertle, ekspert ds. cyberbezpieczeństwa z serwisu Zaufana Strona Trzecia: w trakcie ataków Pegasusem używane są adresy domen, czyli nazwy stron, z którymi musi połączyć się telefon, żeby doszło do infekcji. Zaznacza jednak, że wejście na zainfekowaną stronę nie jest jednoznaczne z zaatakowaniem urządzenia przez system Pegasus. Fakt, że dane urządzenie połączyło się z domeną, która znajduje się na liście potencjalnie zagrożonych, nic nie oznacza Dziwnym fragmentem jest informacja, że te ataki dotyczą laptopów i serwerów, bo wiemy, że Pegasus ich nie infekuje. Wydaje się, że w procesie badania infekcji albo w procesie przekazywania wniosków badania doszło do pomyłki, która napompowała te liczby - uważa Haertle. Ps. To tylko dwa artykuły (polityka,wp.pl), straciłem 3 minuty ale może warto było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 Ale to nie są tematy dla Husqvarną w lesie ciosanych. Miej tego świadomość. Życie to jest prosty biznes polegający na znaniu swojego miejsca w szeregu. Czy widziałeś, żebym ja zajmował się na tym forum tematyką marynarek wojennych świata, gdy nie mam o nich zielonego pojęcia i z marynarek wojennych znam się tylko na rumie i na węźle cumowniczym do żaglówek? To jest misió nie na twoją śliczną pisowską główkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Nieoficjalnie: 6 tys. ataków Pegasusem na NIK. 500 urządzeń zainfekowanych Nigdy nie widziałem takiej skali incydentu. Zakres ataków jest rekordowy - ocenia rozmówca tvn24.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Luty 2022 Share Napisano 4 Luty 2022 16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Ale to nie są tematy dla Husqvarną w lesie ciosanych. Miej tego świadomość. Życie to jest prosty biznes polegający na znaniu swojego miejsca w szeregu. Czy widziałeś, żebym ja zajmował się na tym forum tematyką marynarek wojennych świata, gdy nie mam o nich zielonego pojęcia i z marynarek wojennych znam się tylko na rumie i na węźle cumowniczym do żaglówek? To jest misió nie na twoją śliczną pisowską główkę. Wiem, wiem - mści się ten mój brak certyfikatu który umożliwia pouczanie i obrażanie innych. Musze jakoś z tym żyć dalej. Druga sprawa to nigdy nie ulegałem owczemu pędowi. Uważam to za cenną przypadłość, utwierdzają mnie w tym przekonani szczególnie wpisy na tym forum. No i najważniejsze kochanieńki - toksyczna piana przesłoniła Ci najistotniejsze fakty: - to są tylko kuźwa CYTATY a nie moje opinie, - CYTUJĘ rzecznika NIK i eksperta d/s bezpieczeństwa, Wiem że to cieniasy, nie znają się i nie wiedzą co czynią ale mnie zaciekawiły ich stonowane opinie mocno w kontrze do Twojej histerii porównywalnej jak u nastolatki co jej właśnie cycki zaczęły rosnąc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 Może Ci się wydaje inaczej - na podstawie mojego kpiarskiego tonu, bo ponurakiem nie jestem - ale lubię Cię i szanuję, bo masz tutaj masę postów mądrych, fajnych, ciekawych. Różni nas „jedynie” to, że z taką cywilizacyjną szumowiną, jak PiS (a w moim przypadku PZPR i WRON) ja walczę od 14. roku życia, a Ty nie. I ja to potrafię udowodnić, a Ty nie, bo jesteś ze świata kompletnie innych wartości niż ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Luty 2022 Autor Share Napisano 4 Luty 2022 PS Przepraszam za tę Husqvarnę. To jest niestosowne, nie na miejscu, nie w moim stylu, ale czasami mi „puszcza”. Naprawdę przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Luty 2022 Autor Share Napisano 5 Luty 2022 15 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: A jeszcze bardziej serio- świadek koronny się w przyszłym tygodniu znajdzie, czy jeszcze nikt nie pękł? PZPR, SB, WRON, PiS - nie ma żadnych różnic. Żadnych. Dlatego skruszeni świadkowie pisowskiej bandy będą. Nie będzie ich wielu, ale będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Luty 2022 Autor Share Napisano 5 Luty 2022 16 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: A jeszcze bardziej serio- świadek koronny się w przyszłym tygodniu znajdzie, czy jeszcze nikt nie pękł? Myślisz, że nie znajdzie się ani jeden skruszony i chętny do porozmawiania o skali przestępczości PiS z władzami nowej demokratycznej post-PiSowskiej Polski, gdy: ● Propaganda TVPiS – gorsza niż w PRL. Telewizja „Krwawego Macieja” w PRL to telewizja dla intelektualistów w porównaniu do TVPiS ● Brutalność milicji PiS – jak milicji PZPR ● Metody milicji PiS wobec ludzi na komisariatach – jak u milicji PZPR i SB i jak wobec G. Przemyka. Przez ostatnie 6,5 roku co najmniej pięciu ludzi nie przeżyło pobytu na komisariatach milicji PiS ● Brutalność milicji PiS wobec pokojowych demonstrantów (kobiet!) – identyczna, jak w PRL ● Całkowita bezkarność milicjantów PiS bijących ludzi – jak u milicji PZPR (przykład psychopaty z BOA bezkarnego do dziś mimo bicia pokojowej demonstrantki pałką po głowie) ● Przemyśliwanie, czy by nie użyć wojska przeciwko pokojowym demonstracjom – takie samo w PiS, jak w PZPR ● Nomenklatura – identyczna w PiS, jak w PZPR ● Przywileje nomenklatury – identyczne w PiS, jak w PZPR, a nawet dużo lepsze ● Grabież zasobów finansowych państwa, cwaniactwo, kumoterstwo, nepotyzm w PiS – jak w PZPR. PRLowska „Afera Żelazo” to pikuś przy skali zawłaszczania państwa przez PiS i dorabiania się nomenklatury PiS ● Inwigilacja opozycji przez PiS – jak w PZPR tylko dogłębniej, bo środki nowocześniejsze ● Skala łamania prawa przez PiS – niebotycznie wyższa niż przez PZPR, która tylko stan wojenny wprowadziła bezprawnie, podczas gdy PiS zrujnował cały system prawny państwa ● Nieudacznictwo w zarządzaniu ekonomią i gospodarką – identyczne w PiS, jak w PZPR ● Kretyńskie, monumentalne i/lub chybione, nigdy nieskończone inwestycje propagandowe – identyczne w PiS, jak w PZPR ● Manipulowanie wynikami wyborów – tu jeszcze PiS uczy się od PZPR, ale jest na jak najlepszej drodze ● Skasowanie przez PiS służby cywilnej – jak w PZPR, gdy ta służba nie istniała ● Przeżarcie na wskroś nomenklatury PiS i jej akolitów agenturą wpływu obcego i wrogiego Polsce państwa – identyczne jak w PZPR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Luty 2022 Autor Share Napisano 5 Luty 2022 Sekielscy ryzykują życiem moim zdaniem, niemniej doprowadzili kilkuletni projekt do finału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Luty 2022 Share Napisano 5 Luty 2022 Je... Idź na spacer, może być z psem, może i chomikiem... Wypij kawę albo melisę... Nie wiem, co jeszcze, ale zrób sobie detox :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Luty 2022 Autor Share Napisano 5 Luty 2022 To tak na pożegnanie było, bo nie będzie mnie jakiś czas. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 5 Luty 2022 Share Napisano 5 Luty 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Tyr napisał: Człowiek...Czy nie widzisz, że unia ma być przekształcona w super zsrr? Kiedy się ockniesz, jak urzędowym językiem w Polsce będzie ruski albo niemiecki i wszystko odgórnie ustalone w Brukseli? Sprzyjające temu rozwiązaniu lewactwo- czytaj globalizm na beszczela i bez kręmpacji łamie prawo, stosuje szantaż, presję na kraje, które mają odmienną wizję i nie chcą by ich krajami, rządzili lewaccy komisarze i aparatczycy z nadania niemiec i rosji. A może cię ta wizja rajcuje bo z każdego ataku nawet na Polskę, masz dużo radochy? Kolejni obcokrajowcy przyjeżdżają aby zatankować............. Edytowane 5 Luty 2022 przez fala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 6 Luty 2022 Share Napisano 6 Luty 2022 https://mobile.twitter.com/Franek___Kimono/status/1490291676845383692 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 10 Luty 2022 Share Napisano 10 Luty 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/marek-suski-przepraszamy-za-polski-lad-wciaz-nie-wiem-ile-stracilem/1hqqpye,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 Ewidentnie przygrywka do usuwania pinokia. Tylko kto za niego? Najlepiej dla opozycji gdyby naczelnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 Karpik... to nie jest w ramach usuwania Mistrza Power-pointa... Ot, taki element podgryzania się wewnętrznego menażerii- od początku wiadomo, że i on, i ZZ za sobą nie przepadają- tyle, że do gry wszedł Jo-jo, a on z zakonu PC... PS Choć wobec erupcji intelektu Suskiego, ciekawe co powinni zrobić księgowi, kadrowi, itp itd, którzy jeszcze nie tak dawno, także palcami kilku użytkowników Forum, byli z góry na dół, że prostych rzeczy nie potrafią policzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 Ostatnie spotkanie Władimira Putina z Emmanuelem Macronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 A tu imprezka wspominkowa w rocznicę "uratowania" Polski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 takafura Ale masz świadomość, że obojętnie co napiszesz* to Carycy nie pobijesz? * możesz, że białe nie jest białe, a czarne-czarne, możesz "coś", że Ziemia jest płaska, że co prawda Kaczyński pił, ale nie połykał i się nie cieszył, itp itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 Nie chcę nikogo bić. Było tu sporo fajnych fotek i chciałem uzupełnić kolekcję, może ktoś sie uśmiechnie, może wzruszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 My tu gadki- szmatki a inni ciężko pracują. "Od 1 stycznia do ustawy o PIT wprowadzono 852 zmiany" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi