Skocz do zawartości

Figury ● Rozdział VII

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny koniec świata, kolejna "afera" która na pewno tym razem zmiecie PiS, radość wielka u niektórych choć gdyby zeszli na niższą orbitę lub wystawili na chwilę głowę z banki informacyjnej to by przeczytali np. takie opinie:

Rzecznik prasowy NIK Łukasz Pawelski w TVN24 nie potwierdził, że na pewno chodzi o Pegasusa. A dokładnie powiedział, że jest „zbyt wcześnie”, żeby powiedzieć, czy to był system Pegasus i czy sprawcą jest władza.

Adam Haertle, ekspert ds. cyberbezpieczeństwa z serwisu Zaufana Strona Trzecia: w trakcie ataków Pegasusem używane są adresy domen, czyli nazwy stron, z którymi musi połączyć się telefon, żeby doszło do infekcji. Zaznacza jednak, że wejście na zainfekowaną stronę nie jest jednoznaczne z zaatakowaniem urządzenia przez system Pegasus.  Fakt, że dane urządzenie połączyło się z domeną, która znajduje się na liście potencjalnie zagrożonych, nic nie oznacza

Dziwnym fragmentem jest informacja, że te ataki dotyczą laptopów i serwerów, bo wiemy, że Pegasus ich nie infekuje. Wydaje się, że w procesie badania infekcji albo w procesie przekazywania wniosków badania doszło do pomyłki, która napompowała te liczby - uważa Haertle. 

Ps. To tylko dwa artykuły (polityka,wp.pl), straciłem 3 minuty ale może warto było ?

Ale to nie są tematy dla Husqvarną w lesie ciosanych. Miej tego świadomość. Życie to jest prosty biznes polegający na znaniu swojego miejsca w szeregu.

Czy widziałeś, żebym ja zajmował się na tym forum tematyką marynarek wojennych świata, gdy nie mam o nich zielonego pojęcia i z marynarek wojennych znam się tylko na rumie i na węźle cumowniczym do żaglówek?

To jest misió nie na twoją śliczną pisowską główkę.

16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ale to nie są tematy dla Husqvarną w lesie ciosanych. Miej tego świadomość. Życie to jest prosty biznes polegający na znaniu swojego miejsca w szeregu.

Czy widziałeś, żebym ja zajmował się na tym forum tematyką marynarek wojennych świata, gdy nie mam o nich zielonego pojęcia i z marynarek wojennych znam się tylko na rumie i na węźle cumowniczym do żaglówek?

To jest misió nie na twoją śliczną pisowską główkę.

Wiem, wiem - mści się ten mój brak certyfikatu który umożliwia pouczanie i obrażanie innych. Musze jakoś z tym żyć dalej.

Druga sprawa to nigdy nie ulegałem owczemu pędowi.  Uważam to za cenną przypadłość, utwierdzają mnie w tym przekonani szczególnie wpisy na tym forum.

No i najważniejsze kochanieńki - toksyczna piana przesłoniła Ci najistotniejsze fakty:

- to są tylko kuźwa CYTATY a nie moje opinie,

- CYTUJĘ rzecznika NIK i eksperta d/s  bezpieczeństwa,

Wiem że to cieniasy, nie znają się i nie wiedzą co czynią ale mnie zaciekawiły ich stonowane opinie mocno w kontrze do Twojej histerii porównywalnej jak u nastolatki co jej właśnie cycki zaczęły rosnąc :)

Może Ci się wydaje inaczej - na podstawie mojego kpiarskiego tonu, bo ponurakiem nie jestem - ale lubię Cię i szanuję, bo masz tutaj masę postów mądrych, fajnych, ciekawych.

Różni nas „jedynie” to, że z taką cywilizacyjną szumowiną, jak PiS (a w moim przypadku PZPR i WRON) ja walczę od 14. roku życia, a Ty nie. I ja to potrafię udowodnić, a Ty nie, bo jesteś ze świata kompletnie innych wartości niż ja.

15 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

A jeszcze bardziej serio- świadek koronny się w przyszłym tygodniu znajdzie, czy jeszcze nikt nie pękł?

PZPR, SB, WRON, PiS - nie ma żadnych różnic. Żadnych. Dlatego skruszeni świadkowie pisowskiej bandy będą. Nie będzie ich wielu, ale będą.

16 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

A jeszcze bardziej serio- świadek koronny się w przyszłym tygodniu znajdzie, czy jeszcze nikt nie pękł?

Myślisz, że nie znajdzie się ani jeden skruszony i chętny do porozmawiania o skali przestępczości PiS z władzami nowej demokratycznej post-PiSowskiej Polski, gdy:

Propaganda TVPiS – gorsza niż w PRL. Telewizja „Krwawego Macieja” w PRL to telewizja dla intelektualistów w porównaniu do TVPiS Brutalność milicji PiS – jak milicji PZPR Metody milicji PiS wobec ludzi na komisariatach – jak u milicji PZPR i SB i jak wobec G. Przemyka. Przez ostatnie 6,5 roku co najmniej pięciu ludzi nie przeżyło pobytu na komisariatach milicji PiS Brutalność milicji PiS wobec pokojowych demonstrantów (kobiet!) – identyczna, jak w PRL Całkowita bezkarność milicjantów PiS bijących ludzi – jak u milicji PZPR (przykład psychopaty z BOA bezkarnego do dziś mimo bicia pokojowej demonstrantki pałką po głowie) Przemyśliwanie, czy by nie użyć wojska przeciwko pokojowym demonstracjom – takie samo w PiS, jak w PZPR Nomenklatura – identyczna w PiS, jak w PZPR Przywileje nomenklatury – identyczne w PiS, jak w PZPR, a nawet dużo lepsze Grabież zasobów finansowych państwa, cwaniactwo, kumoterstwo, nepotyzm w PiS – jak w PZPR. PRLowska „Afera Żelazo” to pikuś przy skali zawłaszczania państwa przez PiS i dorabiania się nomenklatury PiS Inwigilacja opozycji przez PiS – jak w PZPR tylko dogłębniej, bo środki nowocześniejsze Skala łamania prawa przez PiS – niebotycznie wyższa niż przez PZPR, która tylko stan wojenny wprowadziła bezprawnie, podczas gdy PiS zrujnował cały system prawny państwa Nieudacznictwo w zarządzaniu ekonomią i gospodarką – identyczne w PiS, jak w PZPR Kretyńskie, monumentalne i/lub chybione, nigdy nieskończone inwestycje propagandowe – identyczne w PiS, jak w PZPR Manipulowanie wynikami wyborów – tu jeszcze PiS uczy się od PZPR, ale jest na jak najlepszej drodze Skasowanie przez PiS służby cywilnej – jak w PZPR, gdy ta służba nie istniała Przeżarcie na wskroś nomenklatury PiS i jej akolitów agenturą wpływu obcego i wrogiego Polsce państwa – identyczne jak w PZPR.

21 godzin temu, Tyr napisał:

Człowiek...Czy nie widzisz, że unia ma być przekształcona w super zsrr? Kiedy się ockniesz, jak urzędowym językiem w Polsce będzie ruski albo niemiecki i wszystko odgórnie ustalone w Brukseli? Sprzyjające temu rozwiązaniu lewactwo- czytaj globalizm na beszczela i bez kręmpacji łamie prawo, stosuje szantaż, presję na kraje, które mają odmienną wizję i nie chcą by ich krajami, rządzili lewaccy komisarze i aparatczycy z nadania niemiec i rosji. A może cię ta wizja rajcuje bo z każdego ataku nawet na Polskę, masz dużo radochy?

Kolejni obcokrajowcy przyjeżdżają aby zatankować............. 

tankować.jpg

Edytowane przez fala

Karpik... to nie jest w ramach usuwania Mistrza Power-pointa... Ot, taki element podgryzania się wewnętrznego menażerii- od początku wiadomo, że i on, i ZZ za sobą nie przepadają- tyle, że do gry wszedł Jo-jo, a on z zakonu PC...

PS Choć wobec erupcji intelektu Suskiego, ciekawe co powinni zrobić księgowi, kadrowi, itp itd, którzy jeszcze nie tak dawno, także palcami kilku użytkowników Forum, byli z góry na dół, że prostych rzeczy nie potrafią policzyć...

takafura

Ale masz świadomość, że obojętnie co napiszesz* to Carycy nie pobijesz?

* możesz, że białe nie jest białe, a czarne-czarne, możesz "coś", że Ziemia jest płaska, że co prawda Kaczyński pił, ale nie połykał i się nie cieszył, itp itd...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie