Skocz do zawartości

Figury ● Rozdział VII

Rekomendowane odpowiedzi

Komuś się udaje poznać DNA neandertalczyka...
Ktoś się zastanawia, jak na Marsa polecieć...
Ktoś inny tworzy nowe superwydajne komputery...
Ktoś szuka leku na nowotwory...
Ot, taki zwykły XXI wiek..

Czarnek o nowych dziedzinach i dyscyplinach, podczas inauguracji nowego roku akademickiego 2022/2023 na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim:

Poinformował, że w tym tygodniu, po wielu miesiącach konsultacji i rozmów, podpisał rozporządzenie, w którym ustanowił nowe dziedziny i dyscypliny, w tym dyscyplinę nauk biblijnych oraz dziedzinę i dyscyplinę nauk o rodzinie. - Obie są Polsce szczególnie potrzebne - podkreślił.

Człowiek...

domyślam się z jakiego powodu  wstawiłeś. Właściwie pochodzenie części przodków Kury nie ma znaczenia dla normalnie myślących ludzi np. Henryk Sienkiewicz miał przodków Tatarów. Mam nadzieję ,że ekspert od tworzenia nowych dziedzin nauki, nie wpisze go na czarn(kow)ą listę. Pewnie nie, teraz są inni wrogowie. No, ale reakcja paru osób dla których istotne jest "pochodzenie" każdego tylko nie ich własne, może być interesująca; jeśli będzie. Mnie ta książka interesuje niejako " z urzędu", mam nadzieję na rzetelną robotę.

4 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Inflacja bazowa - tj. bez cen żywności i energii - wyniosła we wrześniu 10,7 proc. - podał w poniedziałek Narodowy Bank Polski. To najwyższy odczyt w XXI wieku. Pierwszy raz inflacja bazowa jest dwucyfrowa.

Jak sobie radzi najsilniejsza gospodarka w Europie :

Niemcy: Inflacja najwyższa od 70 lat...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie