Olk Napisano 29 Sierpień 2021 Napisano 29 Sierpień 2021 Witam czy to może być jakieś narzędzię? Wydaje mi się że normalny krzemień nie jest taki płaski.
Van Pelt Napisano 30 Sierpień 2021 Napisano 30 Sierpień 2021 On 8/29/2021 at 1:32 PM, Olk said: Witam czy to może być jakieś narzędzię? Wydaje mi się że normalny krzemień nie jest taki płaski. To nie jest narzędzię...
Landszaft Napisano 30 Sierpień 2021 Napisano 30 Sierpień 2021 Olk jak poradziłeś sobie z włączeniem kompa i napisaniem tego pytania to dasz radę w necie napisać w wyszukiwarce " narzędzia krzemienne " i masz masę informacji do poczytania . Wbrew pozorom aby wykonać narzędzie czy skrobak czy też grocik to trzeba najpierw tonę krzemienia połupać aby się tej sztuki nauczyć , to nie takie proste , zapewniam . A z uwagi na kruchość krzemienia 99,9 % z nich to zwykłe gizloki i borsztajny a nie narzędzia
hipolit-O4 Napisano 29 Sierpień 2021 Napisano 29 Sierpień 2021 Ten wygląda na mniejszy,a mniejszymi jaskiniowcy rzucali w kota.
balans Napisano 29 Sierpień 2021 Napisano 29 Sierpień 2021 13 minut temu, hipolit-O4 napisał: Ten wygląda na mniejszy,a mniejszymi jaskiniowcy rzucali w kota. Nie zapominaj, że koty były wtedy szablozębe...
Cyrograf15 Napisano 29 Sierpień 2021 Napisano 29 Sierpień 2021 Bo to jest kamień na wróble szablodziobe.
Kee Napisano 29 Sierpień 2021 Napisano 29 Sierpień 2021 7 godzin temu, Olk napisał: Witam czy to może być jakieś narzędzię? Wydaje mi się że normalny krzemień nie jest taki płaski. Masz rację ten nie jest normalny, ten jest połamany. Ewidentnie "dotknięty" przez człowieka, myślę że jesteś pierwszy.
Pytanie
Olk
Witam czy to może być jakieś narzędzię? Wydaje mi się że normalny krzemień nie jest taki płaski.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.