Olk Napisano 12 Luty 2021 Napisano 12 Luty 2021 Kupiłem niedawno niezidentyfikowane monety (z tego co wiem rzymskie). wiem mogłem znaleźć na wildwindsie ale nie chcę mi się szukać. Monety (prawdopodobnie) są już n.e P.S nie ma wymiarów bo robione w hotelu
Landszaft Napisano 13 Luty 2021 Napisano 13 Luty 2021 Dago2 przeczytaj co Olk napisał "wiem mogłem znaleźć na wildwindsie ale nie chcę mi się szukać." i to całe klu gościa !!
Tyr Napisano 12 Luty 2021 Napisano 12 Luty 2021 1 Follis / AE3 326-328 Roman Empire (27BC-395) Bronze Constantine I (272 - 337) | Prices & Values (coinshome.net) Drugi szukaj Valens follis
bialawy Napisano 14 Luty 2021 Napisano 14 Luty 2021 W dniu 13.02.2021 o 18:51, dago2 napisał: Bielawy a znasz coś takiego jak sarkazm? Jak juz cos to bialawy a po drugie primo znam zdecydowanie pojęcie sarkazm. Ale co ma sarkazm to poruszanej kwestii lenistwa i robienia z innych jeleni? Sarkazm jest czymś co jest ściśle powiazane w moim mniemaniu z inteligencją a chamstwo i lenistwo zdecydowanie nie idzie z nią w parze. Tak wiec nie przekonasz mnie i mam nadzieję że wielu na tym forum też się z twoim stwierdzeniem nie zgodzi. Bo największą radochę nie wywołuje znalezienie fantu (złapanie zajączka) tylko rozpracowanie go. Wtedy zaczyna przejawiać jakaś wartość! Pozdrawiam
dago2 Napisano 14 Luty 2021 Napisano 14 Luty 2021 Po trzecie primo, dalej nie rozumiesz. Ja poprostu zadrwilem z jego tlumaczenia. Po czwarte primo jak teraz tez nie lapiesz, to ja już bardziej Ci tego nie wyjasnię.
Landszaft Napisano 14 Luty 2021 Napisano 14 Luty 2021 Dobra Panowie kończymy dyskusję bo lepiej się pośmiać niż pogniewać a wszyscy wiemy o co chodzi i wracamy do swoich hobby.
Landszaft Napisano 12 Luty 2021 Napisano 12 Luty 2021 Tyr on szuka jeleni !! do rozpoznawania bo mu się nie chce ani ustawić porządnie monet ani obrobić zdjęcia ani przeczytać co jest napisane na monecie ani szukać w Wildwindsie , po prostu śmierdzący leń i obibok.
dago2 Napisano 13 Luty 2021 Napisano 13 Luty 2021 Ladszaft, czepiasz sie niepotrzebnie chłopaka, przecież napiasał, że foty robione w hotelu.
bialawy Napisano 13 Luty 2021 Napisano 13 Luty 2021 Landszaft nie czepia się tylko stwierdza fakty. Ktoś szuka jeleni a to w porządku nie jest i nie trzeba takim zdecydowanie pomagać! Swoją drogą najlepsze właśnie w tym wszystkim jest szukanie, dociekanie... taka zabawa w detektywa, który składa wszystkie elementy układanki w całość. Jedna literka, symbol, znak... I po nitce do kłębka. Medaliki, monety, odznaczenia, wpinki... A nie wrzucić zdjęcia i to jeszcze nie do tego działu... masakra! Jak dla mnie objaw braku kultury i szacunku. Kiedyś kolega pokazał zdjęcia niedzielnego rzymka i kilka godzin szukałem aż znalazłem co to za kwiatuszki... folis Constantine I. Podobnie z medalikiem, który literka po literce (cyrylica). I to jest FUN! A jak już się odnajdzie to dopiero radocha! Tyle w temacie. Pozdrawiam
Pytanie
Olk
Kupiłem niedawno niezidentyfikowane monety (z tego co wiem rzymskie). wiem mogłem znaleźć na wildwindsie ale nie chcę mi się szukać. Monety (prawdopodobnie) są już n.e
P.S nie ma wymiarów bo robione w hotelu
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.