Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z uroczystości podniesienia bandery na " Wilnie" i " Krakowie"... Kiedyś próbowałem odczytać wg. ustawienia flag sygnalizacyjnych , wychodził " bełkot". Po prostu to miała być  barwna dekoracja, flagi na obu jednostkach ułożone były jednakowo.

mar gala.JPG

Napisano
7 godzin temu, formoza58 napisał:

Z uroczystości podniesienia bandery na " Wilnie" i " Krakowie"... Kiedyś próbowałem odczytać wg. ustawienia flag sygnalizacyjnych , wychodził " bełkot". Po prostu to miała być  barwna dekoracja, flagi na obu jednostkach ułożone były jednakowo.

mar gala.JPG

Jaka kolejność flag MKS obowiązywała w II RP przy wywieszaniu wielkiej gali banderowej?

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Takie własnoręcznie plecione to chyba zbyt trwałe nie były. Jak to się ma do magazynu na siatki wygospodarowanego z pomieszczenia pod zdjętą wieżą ckm ?

Napisano

To wygląda na na doraźne maskowanie . Siatka wzbogacona gałązkami. Potem, po ćwiczeniach sama siatka szła na przechowanie... O magazynku na nie wygospodarowanym z pomieszczenia pod zdjętą wieżą ckm nie wiedziałem.

• 1 month later...
Napisano

Nie wiem jak we flocie, ale w lądowych to raczej nie było gotowych siatek. Plotło się takie doraźnie na drewnianych ramach ze sznurka i trawy. Jeszcze je malowano.