ptasznik Napisano 15 Grudzień 2020 Share Napisano 15 Grudzień 2020 Jakoś nie dostrzegam na zdjęciu ckm-u z przodu nadbudówki. Jako z działkiem w ''wieży'' i ckm-em na rufie może być ''III'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 15 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2020 Z innej beczki... Co to jest na pokładzie " Wilna", w 1926 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 15 Grudzień 2020 Share Napisano 15 Grudzień 2020 Może jaka zaślepka ? To samo miejsce na ''Krakowie'' kilka lat później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2020 Może to samo na " Krakowie", w trakcie instalowania.To chyba jeszcze przed podniesieniem bandery na jednostkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2020 Z uroczystości podniesienia bandery na " Wilnie" i " Krakowie"... Kiedyś próbowałem odczytać wg. ustawienia flag sygnalizacyjnych , wychodził " bełkot". Po prostu to miała być barwna dekoracja, flagi na obu jednostkach ułożone były jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 16 Grudzień 2020 Share Napisano 16 Grudzień 2020 7 godzin temu, formoza58 napisał: Z uroczystości podniesienia bandery na " Wilnie" i " Krakowie"... Kiedyś próbowałem odczytać wg. ustawienia flag sygnalizacyjnych , wychodził " bełkot". Po prostu to miała być barwna dekoracja, flagi na obu jednostkach ułożone były jednakowo. Jaka kolejność flag MKS obowiązywała w II RP przy wywieszaniu wielkiej gali banderowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2020 Nie wiem Leszku, również chciałbym wiedzieć. Myślałem, ze kolejno alfabetycznie, ale np tutaj na " Wilnie" " alfa" nie jest na początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 19 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2020 Podobnie imponująco i galowo bywało w sowieckiej flotylli rzecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 20 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2020 Co to jest , umieszczone na rufie? Może lampa sygnalizacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 20 Grudzień 2020 Share Napisano 20 Grudzień 2020 Rufowa latarenka pozycyjna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 20 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2020 Źle określiłem, ale o tym przeznaczeniu dla bezpieczeństwa pomyślałem. I sądzac po przewodach , nie na bateryjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 21 Grudzień 2020 Share Napisano 21 Grudzień 2020 (edytowane) A to czasem nie linka bandery ? Edytowane 21 Grudzień 2020 przez ptasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 21 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2020 Mnie się jednak kojarzy z przewodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Styczeń 2021 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2021 W dniu 9.12.2020 o 00:32, formoza58 napisał: Własnie ta ? Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Styczeń 2021 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2021 Który monitorek się przymaskował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 Któryś z ''gdańskich''. Tam też pletli siatki w chwili potrzeby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 Czołem Ptaszniku ;-)... Na to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 Takie własnoręcznie plecione to chyba zbyt trwałe nie były. Jak to się ma do magazynu na siatki wygospodarowanego z pomieszczenia pod zdjętą wieżą ckm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 To wygląda na na doraźne maskowanie . Siatka wzbogacona gałązkami. Potem, po ćwiczeniach sama siatka szła na przechowanie... O magazynku na nie wygospodarowanym z pomieszczenia pod zdjętą wieżą ckm nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Nie wiem jak we flocie, ale w lądowych to raczej nie było gotowych siatek. Plotło się takie doraźnie na drewnianych ramach ze sznurka i trawy. Jeszcze je malowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Takie zdjęcie ''sukcesorki'' OW ''Wisła''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Czy zaznaczony fragment rufy może należeć do jednostki A lub B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 13 Kwiecień 2021 Share Napisano 13 Kwiecień 2021 A odpada, a B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 13 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Być może, że " B", a w głębi meldunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 13 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2021 Czy to nasz? " Chodkiewicz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi