riczizw Napisano 26 Lipiec 2020 Napisano 26 Lipiec 2020 Witam mam takie coś do identyfikacji może klin albo coś. Wskazuje na metal kolorowy pomoże ktoś z identyfikacją?
Landszaft Napisano 28 Lipiec 2020 Napisano 28 Lipiec 2020 Widzę że zdroworozsądkowy chłop z Ciebie . Za taką pierdołę mógłbyś mieć zdrowo przechlapane
balans Napisano 26 Lipiec 2020 Napisano 26 Lipiec 2020 Jeżeli to jest z brązu, to możesz mieć wizytę na chacie.
riczizw Napisano 26 Lipiec 2020 Autor Napisano 26 Lipiec 2020 To gdzie najlepiej potwierdzić co to jest?
Landszaft Napisano 26 Lipiec 2020 Napisano 26 Lipiec 2020 prawdopodobnie narzędzie z brązu - podlega pod ustawę . UWAGA do oddania natychmiast do najbliższego muzeum bo inaczej może być to co napisał Balans . Ostatni gość co się prosił o potwierdzenie i nie zdecydował się na oddanie po paru dniach miał nalot służb i artykuł w gazecie a my ubaw po pachy.
Tyr Napisano 26 Lipiec 2020 Napisano 26 Lipiec 2020 Daj z profilu. Wygląda na siekierkę miedzianą, wtórnie wykorzystywaną jako inne narzędzie. Coś w stylu tej co miał Oetzi.
riczizw Napisano 26 Lipiec 2020 Autor Napisano 26 Lipiec 2020 Jutro to wiozę do konserwatora zabytków dzięki za rady. W sumie fajne znalezisko.
Kee Napisano 27 Lipiec 2020 Napisano 27 Lipiec 2020 11 godzin temu, riczizw napisał: Jutro to wiozę do konserwatora zabytków dzięki za rady. W sumie fajne znalezisko. Jak cię nie posadzą to liczymy na relacje
riczizw Napisano 27 Lipiec 2020 Autor Napisano 27 Lipiec 2020 Byłem w jednym muzeum i pani stwierdził, że to raczej odważnik a nie siekierka albo dłuto. Na pytanie czy da mi informację zwrotną na temat pochodzenia przedmiotu stwierdził, że idzie na dłuższy urlop i nie wie kiedy taką informację uzyska.
Pytanie
riczizw
Witam mam takie coś do identyfikacji może klin albo coś. Wskazuje na metal kolorowy pomoże ktoś z identyfikacją?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.