pomsee Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Uuups zapomniałem załadować fotkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 I jeszcze jadna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Właśnie ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 A to z Allegro: Gorejący granat prawdopodobnie z ładownicy, chyba francuski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 w mojej okolicy są tzw.Francuskie Góry" (Wielkopolska)i ponoć nazwa upamiętnia własnie powrót wojsk napoleonskich spod Moskwy. To kilkanaście km odemnie w Puszczy Noteckiej... Czy ktos tam już szukał..? I czy faktycznie tamtedy mogła przebiegać trasa powrotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Przez Wielkopolskę biegła najkrótsza droga odwrotu spod Moskwy tak więc rzeczywiście przez teren, o którym piszesz armia napoleońska a raczej jej resztki mogła się wycofywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 2 Wrzesień 2006 Share Napisano 2 Wrzesień 2006 to będę musiał zaangażować wuja-leśniczego by dokładnie wskazał mi kierunek bo to w Puszczy.. wszystko się może zgadzać bo niedaleko jest też zborowa mogiła w której pochowani są żołnierze francuscy którzy u zakończyli swą wędrówkę".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Czołem koledzy, cieszę sie że wątek powrócił.Narazie niewiele z nalazłem po napoleończykach,chociaż wrzuce fotki mego granatu...U nas w Rumi jest w lesie mogiła jak ktoś chce fotki to wyśle tylko bym musiał zeskanować u kumpla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 granat z bermycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 I tył ,wyszło w okolicy Wejherowa,kilka lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Piękny ten Twój granacik :)Możesz podać jego wysokość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Pewnie. wys-47mm.szer-29mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 To ja pochwalę się swoim orzełkiem, z tyłu miał dwa zaczepy ale jeden jest ułamany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Orzełek też piekny gratuluje fantu. POMSEE. jak takie rzeczy się znajduje to aż rece drżą... to mie to samo co 2 ga wojna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Pewnie :))) to nie to samo co poniemieckie fanciory :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Kurcze ide spać,byłem dzisiaj na plaży zrąbany jestem jak koń po vesternie . NARA. (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 płaszzyk, ze strychu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Dla miłośników Napoleona. W powiecie złotowskim (obecnie woj. wielkopolskie - na północ od Piły) w m. Górzna znajduje siś grób żołnierza napoleońskiego. Z pobliskiej Krajenki pochodził adiutant Napoleona - Sułkowski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 a.korbaczewski Ty żartownisiu byłeś w w Pałacu Inwalidów w Paryżu czy wstawiłeś fotki z internetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Grzeb co to za grób, możesz go opisać? Skąd wiadomo, że to napoleoński? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Coć mieszkam w niedalekim Złotowie, to tego grobu jeszcze nie obejrzałem. W Górznej mieszka lokalny pasjonat histori i twórca małego muzeum - p. Grzesiak, który wie b. dużo na ten temat. Tak więc, jak wygląda grób napoleońskiego żołnierza - nie wiem. Trzeba odpalić" rower i pojechać do Górznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 byłem na wsi byłem w miescie.napoleonowcom to polecam oczywiście muzeum w Pałacu Inwalidów, do znudzenia mundury, gadgety, mundury. a o II wojnie jakby żabojady zapomnieli ze była (poza bir hakeim oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Po prawdzie gdybym był Francuzem to też o II wojnie nie chciałbym pamiętać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 Sivydym, można prosic fotkę tej mogiły: kacper40@onet.eupozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.