Czlowieksniegu Napisano 6 Marzec 2020 Share Napisano 6 Marzec 2020 altan, pergol, wiat i podobnych drewnianych cuda-wianków... Ktoś ma pomysła? Nie bardzo mi się chce w CAD'zie to-to robić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 6 Marzec 2020 Share Napisano 6 Marzec 2020 SketchUp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 6 Marzec 2020 Share Napisano 6 Marzec 2020 Obawiam się, że jakiegoś free nie znajdziesz, chyba że jakiś hamerykanski, ale to badziew, nie prościej skorzystać z gotowych bibliotek z takimi ustrojstwami? tego pełno na necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Marzec 2020 Autor Share Napisano 6 Marzec 2020 Fala- próbowałem, ale albo mnie jasna tętnicza zaleje, albo wyrzucę komputer przez okno... Kapuchy- widać ja mam inne internety i... nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 6 Marzec 2020 Share Napisano 6 Marzec 2020 a szukasz czegoś konkretnego..? na pinterescie kolejne przyklady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 6 Marzec 2020 Share Napisano 6 Marzec 2020 Yety, z jakiego powodu?, bardzo fajne narządko. To może Blender? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Marzec 2020 Autor Share Napisano 7 Marzec 2020 Myk polega na tym, że chcę/powinienem/muszę dwa drewniane cuś na ogrodzie postawić. Wiem co, wiem, jak, ale czuję się miękki w kolanach, gdy muszę policzyć okucia, łączniki, śruby, podkładki i całe metalowe badziewie, które będę do tego potrzebował. Miałem nadzieję, że w XXI wieku darmowy program za mnie to policzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Marzec 2020 Share Napisano 7 Marzec 2020 idź do małego sklepu z takimi rzeczami przyznaj się, że nie umiesz liczyć i poproś o możliwość zwrotu niewykorzystanych;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Marzec 2020 Autor Share Napisano 7 Marzec 2020 Zwrot mogę, chyba, dokonać i w dużym, i w małym... Tyle, że gorzej jak co chwilę czegoś będzie brakowało- nie chce mi się kursować do sklepu i z powrotem... PS A skąd Ty to wiesz? Przecież Ty nawet do robienia zakupów spożywczych masz ludzi lub Ci przywożą taksówką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 7 Marzec 2020 Share Napisano 7 Marzec 2020 A nie prościej igloo postawić...? bez łączników, śrubek itd. no i bardziej w Twoim klimacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Marzec 2020 Share Napisano 7 Marzec 2020 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: PS A skąd Ty to wiesz? Przecież Ty nawet do robienia zakupów spożywczych masz ludzi lub Ci przywożą taksówką No właśnie od tych ludzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 7 Marzec 2020 Share Napisano 7 Marzec 2020 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Tyle, że gorzej jak co chwilę czegoś będzie brakowało- nie chce mi się kursować do sklepu i z powrotem... Yety, nie ma takiej opcji abyś kilkukrotnie czegoś nie dokupował, no i jeśli chodzi o koszty to dolicz min 50% do zrobionej kalkulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 7 Marzec 2020 Share Napisano 7 Marzec 2020 Cześć Po co bawić ? Kupujesz np. wiatę z linku lub podobną . Owszem jest paskudna .http://www.leroymerlin.pl/architektura-ogrodowa/domki-altany-i-wiaty/wiaty-garaze-drewutnie/wiata-garazowa-drewniana-z-dachem-pvc-304-x-500-x-230-cm-stelmet,p193336,l2177.html?gclid=EAIaIQobChMIv9ix3-6I6AIVGaWaCh1NtQX2EAQYCSABEgLV4PD_BwE&gclsrc=aw.ds Przerabiasz na altanę ze zdjęcia . Może tylko powinienem dokupić środkowe słupy ,niestety za krótkie . Jeśli obiekt w Twoim guście doślę fotki stanu obecnego . Zdrowia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Marzec 2020 Autor Share Napisano 7 Marzec 2020 Widzę, że obaj z Falą znacie moją koleżankę małżonkę. Podpowiem, że dodała jeszcze, że w połowie roboty koncepcja mi się zmieni i na ogrodzie zostanie* tzw "szkieletor". * dopóki go, w furii, z dymem nie puszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 7 Marzec 2020 Share Napisano 7 Marzec 2020 18 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Widzę, że obaj z Falą znacie moją koleżankę małżonkę. Nie miałem tej przyjemności, ale z tym czym chcesz się wziąć za bary miałem już do czynienia, i z wieloma innymi projektami które wymyśliła lepsza połowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Marzec 2020 Autor Share Napisano 7 Marzec 2020 To są dwa moje autorskie pomysły... z kilkoma podtekstami Przyjemność piszesz... znaczy faktycznie mojego hausgestapo nie znasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miroslav Napisano 7 Marzec 2020 Share Napisano 7 Marzec 2020 Wszystkie Małżonki mają podobnie :) Moje kombinacje wynikały z nietrafionego zakupu i uwag w/w . Szkieletor jest podstawą dla zieleni . Nie chciałem sterty desek aby oddzielić się od ogrodu . Wręcz odwrotnie . Dach i ściany tworzą pnącza . Wszyscy moi Goście wydają się być uszczęśliwieni. Natomiast czy wynika to z konstrukcji czy ilości i jakości trunków nie wnikam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.