Rpl76 Napisano 1 Marzec 2020 Share Napisano 1 Marzec 2020 Witam mam pytanie ostatnio nabylem sztylet i niewiele wiem o jego pochodzeniu moglby mi ktos pomoc ? Dziekuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 1 Marzec 2020 Share Napisano 1 Marzec 2020 Czołem. Wybacz za szorstkość słów - ale nie da rady inaczej. Dosyć prymitywne - dla turystów - wykonanie czegoś, co ma udawać kaukaską kamę. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 1 Marzec 2020 Autor Share Napisano 1 Marzec 2020 Witam dziękuję za komentarz ale to jest 100% oryginał pozdrawjam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 1 Marzec 2020 Share Napisano 1 Marzec 2020 Czołem. 5 minut temu, Rpl76 napisał: to jest 100% oryginał ........??????......kto takich głupot naopowiadał...??? pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 1 Marzec 2020 Autor Share Napisano 1 Marzec 2020 Odpowiedź jest prosta wiem skąd go mam a skoro masz taką wiedzę to jaką taki oryginał ma wartość dziękuję i pozdrawiam Rpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 1 Marzec 2020 Share Napisano 1 Marzec 2020 Czołem. Pozwolisz, że teraz ja zadam pytanie, - wiesz skąd masz, ale nie wiesz co masz - zadając pytanie cyt... "...ostatnio nabylem sztylet i niewiele wiem o jego pochodzeniu" Trochę to dziwnie wygląda - nie sądzisz...? 6 minut temu, Rpl76 napisał: skoro masz taką wiedzę to jaką taki oryginał ma wartość A co moja wiedza ma do wartości oryginałów...? - bo nie rozumiem tego pytania. A jak potrzebujesz wyceny - jakiegokolwiek oryginału - to udaj się do rzeczoznawcy. Opłacisz od wartości prowizję za usługę i wszyscy będą szczęśliwi. -------------------------------- Mówiąc dosadniej - Nie wciskaj kitu i jak to barachło kupiłeś jako oryginał, to udaj się po zwrot pieniędzy. Bo sprzedający Cie oszukał - nie ważne ile zapłaciłeś. To co prezentujesz ma wartość złomu żelaza i metali kolorowych. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 1 Marzec 2020 Autor Share Napisano 1 Marzec 2020 Witam ponownie ja dostałem go od mojego pradziada dlatego wiem że jest oryginalny dziękuję za pomoc i zastosuje się do wskazówek pozdrawiam Rpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 1 Marzec 2020 Share Napisano 1 Marzec 2020 Czołem. Nie gniewaj się - ale pradziadek zrobił Cię w balona - oczywiście jeżeli twierdził że oryginał. A jeżeli nic Ci nie mówił - że to oryginał - to sam dorabiasz sobie myślenie życzeniowe. Jedno i drugie nic nie zmieni w statusie tego "kindżału". Pozostanie tym, czym jest. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 Już nic nie rozumiem. Pradziadek ożenił prawnuczkowi cepelię jako oryginał nic mu nie mówiąc o tym, że pochodzi od niego?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazioW24 Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 A co tu rozumieć,wnet okaże się że to pra-pra.....dziadek zdobył go z Sobieskim pod Wiedniem,więc jak nie oryginał.Do tego zapewne stal nierdzewna,więc to unikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 2 Marzec 2020 Autor Share Napisano 2 Marzec 2020 Witam serdecznie dziękuję za szczere komentarze może ktoś ma wiedzę ile taki oryginalny jest warty w przybliżeniu z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam życzę miłego dnia Rpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 2 godziny temu, Rpl76 napisał: Witam serdecznie dziękuję za szczere komentarze może ktoś ma wiedzę ile taki oryginalny jest warty w przybliżeniu z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam życzę miłego dnia Rpl A co, chcesz komuś wcisnąć ten bazarowy badziew w cenie oryginału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 2 Marzec 2020 Autor Share Napisano 2 Marzec 2020 Witam ponownie ja dostałem go od mojego pradziada dlatego wiem że jest oryginalny dziękuję za pomoc i zastosuje się do wskazówek pozdrawiam Rpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 4 minuty temu, Rpl76 napisał: Witam ponownie ja dostałem go od mojego pradziada dlatego wiem że jest oryginalny dziękuję za pomoc i zastosuje się do wskazówek pozdrawiam Rpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 No tak, oryginał z bazarku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 2 Marzec 2020 Autor Share Napisano 2 Marzec 2020 Witam jestem nowy na waszym forum od wczoraj ale język jakim operujecie niema nic wspólnego z kulturą a jeżeli ktoś nie potrafi odpowiedź na pytanie to chyba lepiej żeby nie nie pisał pozdrawiam serdecznie Rpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 2 Marzec 2020 Autor Share Napisano 2 Marzec 2020 Witam musisz być znakomitym fachowcem pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Rpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 3 minuty temu, Rpl76 napisał: Witam jestem nowy na waszym forum od wczoraj ale język jakim operujecie niema nic wspólnego z kulturą a jeżeli ktoś nie potrafi odpowiedź na pytanie to chyba lepiej żeby nie nie pisał pozdrawiam serdecznie Rpl Odpowiedzi zostały ci udzielone, tylko ty ich nie akceptujesz, bo chciałbyś żeby ktoś napisał ci to, co chcesz, ale co nie jest prawdą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 1 minutę temu, Rpl76 napisał: Witam musisz być znakomitym fachowcem pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Rpl Nie jestem fachowcem, ale dużo bywam na targach staroci i tego typu badziewia duuuzo się naogladalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 Taki oryginał ostatnio widziałem za 2000 Euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 P.S. Nie chcesz sprzedać tego twojego? Daje tysiaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rpl76 Napisano 2 Marzec 2020 Autor Share Napisano 2 Marzec 2020 Dzięki w końcu jakaś kulturalna osoba dziękuję bardzo za wiadomość i propozycję ale to pamiątka i nawet za 2000€ nie sprzedam pozdrawiam i życzę miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 11 minut temu, bjar_1 napisał: P.S. Nie chcesz sprzedać tego twojego? Daje tysiaka. Czekałem...... I mnie nie zawiodłeś ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazioW24 Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 Nie daj się naciągnąć ,chcą za bezcen wyrwać,pisz do domu aukcyjnego REMPEX lub DESA,albo do MUZEUM NARODOWEGO będą się zabijać ,każdy by chciał taki okaz do swej kolekcji,ktoś doktora na nim zrobi,w końcu po pradziadku.Jak chcesz zachować tą pamiątkę to kup sobie lepiej porządny sejf i alarm załóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 Przecież napisano wyżej, że kulturalny, więc jak by mógł zawieść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2020 Share Napisano 2 Marzec 2020 Kultura przedewszystkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Rpl76
Witam mam pytanie ostatnio nabylem sztylet i niewiele wiem o jego pochodzeniu
moglby mi ktos pomoc ? Dziekuje...
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.