Skocz do zawartości
  • 0

Co to za kamień ?

Łukasz.M

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podaj trochę informacji o miejscu znaleziska to pomyslimy, jednak mi to wygląda na stopione szkło. Takie cosie często powstają jak ludzie śmieci palą po lasach 

Napisano

dostałem od babci która miała ten kamień na meblu ale ona nie wie co to za kamień i skąd dokładnie jest moge dodać że jest kruchy ale bardzo ciężko go zarysować i nie ma białego śladu dodaje zdjęcie z białymi elemętami dodam że mieszkam na dolnym śląsku jeśli to może pomóc

15776557950915492237.jpg

Napisano

Ze zdjęcia , to trochę jak z wróżenia z fusów, ale mi trochę przypomina zielony chalcedon z rejonu Lwówka Śląskiego, a dokładnie fragment rozwalonej geody.

Napisano

Szutnik, 

Mnie zastanawia ta zaokrąglona część z drugiego zdjecia. Może to być działanie wody ale ja obstaje przy teorii że to odpad hutniczy. 

Poszukaj informacji czy gdzieś w twojej okolicy znajdowała się huta szkła, jednak brak informacji gdzie bryła została znaleziona bardzo utrudnia sprawę. 

Dasz radę zrobić zdjęcie w makro? Najlepiej tych poszarpanych krawędzi 

Napisano
10 godzin temu, Kee napisał:

Szutnik, 

Mnie zastanawia ta zaokrąglona część z drugiego zdjecia. Może to być działanie wody ale ja obstaje przy teorii że to odpad hutniczy. 

I  nowe zdjęcia coś rzucają światełka ? Geody rozwalają się w tak dziwny sposób,że nie dziwią mnie zaokrąglenia . I gratis masz słabo wykształconą "szczotkę " ametystów . Szkoda ,że taka rozwalona ? (geoda)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie