vis1939 Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 Urwiłapka, jak urwiłapka, ale idiotyzm pismaka jest godny uwiecznienia na forum.Zdjęcie oczywiście też przypadkowe " z czapy" jak to mają w zwyczaju. "Pocisk ma ok. 20 cm i średnicę ok. 40-50milimetrów. Według specjalistów niewybuch wciąż stanowi zagrożenie, ponieważ posiada tzw. "pierścień wiodący" - konstrukcję ze stali obciśniętą w rowku na obwodzie części cylindrycznej pocisku" https://www.se.pl/kielce/wachock-wykopali-to-z-lasu-musieli-przyjechac-saperzy-aa-9Mpb-apJf-8Red.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 W Wachocku nic nie zdziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 Wąchock jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2019 Wąchol w ostatnich latach zrobił taki skok cywilizacyjny, że w zasadzie już nie ma się z czego śmiać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 Nie jestem specjalisą ale "TO" nie ma perścienia wiodącego a nawet jakby miał to chyba sam nie stanowi zagrożenia. No chyba że czegoś nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 Urwiłapka niezależnie od stanu pierścieni jest niebezpieczna. Jeszcze ktoś przeczytawszy takie bzdury zobaczy pocisk, co przeszedł przez lufę i se pomyśli, że spoko można sobie do domu wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 21 minut temu, Julekcezar napisał: Urwiłapka niezależnie od stanu pierścieni jest niebezpieczna. Polemizowałbym, no chyba że odnosisz się do tej z artkykułu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2019 Godzinę temu, predi888 napisał: Nie jestem specjalisą ale "TO" nie ma perścienia wiodącego Przecież pisałem, że zdjęcie pismak wygrzebał pierwsze lepsze z netu.Na focie faktyczny fant który od kupy odróżnia jedynie rzekomy pierścień z miedzi. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 10 minut temu, vis1939 napisał: Przecież pisałem, że zdjęcie pismak wygrzebał pierwsze lepsze z netu.Na focie faktyczny fant który od kupy odróżnia jedynie rzekomy pierścień z miedzi. . Mea culpa, nie czytałem, toto wygląda jak obrośnięty ogórek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2019 Dokładnie Teraz pomyśl, że kolesie ze stowarzyszenia załatwiają papiry/pozwolenia, liżąc niemal urzędowe cholewy(choć niektórzy to lubią) Potem poświęcają niedziele, żeby choć raz w tygodniu wyrwać się na parę godzinek podłubać.I co? ano po znalezieniu rdzawego ogórka partolą cały dzień sobie i mnóstwie osób ze służb tylko po to, żeby pokazać ryja w telewizorni i zrobić sobie fejm. http://kielce.tvp.pl/45803879/znaleziono-niewybuch-z-ii-wojny-swiatowej Mam podejrzenie, graniczące z pewnością że "stowarzyszenia" które się ostatnio tworzą (z naciskiem na - po zaostrzeniu ustawy) skupiają specyficzny typ osób.To już nie jest pasja, a stan umysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Grudzień 2019 Share Napisano 16 Grudzień 2019 A przy okazji cymbały mają kartotekę na komendzie Cóż, skretynienie społeczeństwa sięga już prawie zenitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2019 Rybki same wpływają do sieci i nawet im tam dobrze.Władza uwielbia takie przypadki. Co do zgłaszania ammo, to jestem ciekawy czy pod przykładowo takim Rakowem czy innymi Studziankami,też tak ochoczo informowano by służby o każdym pordzewiałym ulepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 19 Grudzień 2019 Share Napisano 19 Grudzień 2019 W dniu 16.12.2019 o 17:49, predi888 napisał: Polemizowałbym, no chyba że odnosisz się do tej z artkykułu Nie, mówię ogólnie. Oczywiście, stopień niebezpieczeństwa jest różny, a pełny skorodowany pocisk, tak wystrzelony, jak i nie-jest niebezpieczny. Nie mówię tu o poprawnie magazynowanej amunicji, jak choćby z magazynów wojskowych. Choć, tak jak mówisz, nie można postawić znaku równości między niewypałem i niewybuchem w kwestii niebezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 20 Grudzień 2019 Share Napisano 20 Grudzień 2019 Pod Wołominem koleś wygrzebał na polu ornym całego nebla . zgłosił rolnikowi . Policja przyjechała rano , nie interesował ich pocisk tylko kto go znalazł , rysopis lub nr rejestracyjny samochodu . Rolnik wiedział kto to był a nic nie powiedział , więc dostał mandat za brak numeru na domu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 20 Grudzień 2019 Share Napisano 20 Grudzień 2019 32 minuty temu, czarny bocian napisał: Pod Wołominem koleś wygrzebał na polu ornym całego nebla . zgłosił rolnikowi . Policja przyjechała rano , nie interesował ich pocisk tylko kto go znalazł , rysopis lub nr rejestracyjny samochodu . Rolnik wiedział kto to był a nic nie powiedział , więc dostał mandat za brak numeru na domu . i jak tu nie zgłaszać rozrywek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 Chyba chciałeś napisać 'i jak tu zgłaszać?'. Dla mnie to chore że policja jeszcze chce dotrzeć do tego kto znalazł. Niech się cieszy społeczeństwo że te niebezpieczne pozostałości po działaniach wojennych będą zabrane i zneutralizowane. Strach przed dobraniem się tego który znalazł powoduje że ludzie się boją to robić i zamiast żyć bezpieczniej będzie się słyszało co jakiś czas o takich numerach jak chyba w październiku 2015r na Suwalszczyźnie że rolnik orząc pole trafil chyba w granat mozdziezowy co skutkowało rozwaleniem połowy ciągnika i śmiercią rolnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 W tym syfie chodzi o to, aby kogoś uj#b#ć na siłę. A nie komuś pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 W dniu 2019-12-16 o 19:49, vis1939 napisał: Mam podejrzenie, graniczące z pewnością że "stowarzyszenia" które się ostatnio tworzą (z naciskiem na - po zaostrzeniu ustawy) skupiają specyficzny typ osób.To już nie jest pasja, a stan umysłu. Uffff, a już myślałem, że kompletnie odjechałem w swoim specyficznym postrzeganiu zjawisk. Na szczęście, nie jestem odosobniony w swych przemyśleniach. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.