adm28_2009 Napisano 6 Październik 2019 Share Napisano 6 Październik 2019 Witam, zostałem poproszony przez znajomego myśliwego o próbę odnalezienia sygnetu, który został zgubiony podczas wyciągania tuszy z upolowanej zwierzyny. Z tego, co się dowiedziałem, to myśliwy był na ambonie myśliwskiej postawionej koło łąki, na której są dokarmiane zwierzęta przez okręg myśliwski. Łąka otoczona z 3 stron lasem. Trawa nigdy niekoszona. Po ustrzeleniu i wyciąganiu tuszy, aby było jak najlżejsze, do przenoszenia, prawdopodobnie z opisu myśliwego to w tym momencie zgubił sygnet, gdy się zorientował, że nie ma na palcu, powrócił i szukał w tym, co wyciągną i leżało na ziemi oraz w tym, co zaniósł na pakę samochodu, lecz nic nie znalazł, po kilku dniach przyjechał z powrotem ze znajomymi, lecz też nie znaleźli (lub ktoś się nie przyznał).Ja myślałem, że albo był za głęboko w trawie lub w międzyczasie mógł przyjść jakiś pies, lub lis i poszedł w las, ale że sygnet był za duży, to pewnie zwrócił to, co zjadł. Sytuacja miała miejsce kilka lat temu to śladu nie widać. Czy koledzy mogliby coś poradzić, czy to już nie do znalezienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Październik 2019 Share Napisano 6 Październik 2019 Jak łąkę wykosi, to pewnie wykrywacz wywącha. Oczywiście, jeśli tam zgubił i nikt wczesniej go nie znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Październik 2019 Share Napisano 6 Październik 2019 W czasie zagubienia był pijany, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 6 Październik 2019 Share Napisano 6 Październik 2019 I to się nazywa POLOWANIE? "... to myśliwy był na ambonie myśliwskiej postawionej koło łąki, na której są dokarmiane zwierzęta przez okręg myśliwski." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 6 Październik 2019 Share Napisano 6 Październik 2019 Jak trawa jest wysoka to może zapomnieć o karabinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adm28_2009 Napisano 6 Październik 2019 Autor Share Napisano 6 Październik 2019 Był niby trzeźwy, ale wiadomo, nikt by się nie przyznał. Łąki z tego, co się dowiedziałem, to nigdy nie koszą, trzeba czekać na śnieg, aż położy trawę.Polowanie takie, że zamiast za zwierzyną chodzić, to się czeka, aż sama przyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Październik 2019 Share Napisano 6 Październik 2019 Może zastawił w lombardzie, a ściemnia, że zgubił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Październik 2019 Share Napisano 6 Październik 2019 Klasyka! - ubój z ambonki do zwierza na bliskim nęcisku.Był już tu kiedyś taki temat, coś tam było o oblizywaniu palców i skonsumowaniu sygnetu.Niech sprawdzi w stolcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Październik 2019 Share Napisano 7 Październik 2019 A to ten od żubra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Październik 2019 Share Napisano 7 Październik 2019 Chyba nie- ten z problemami ze wzrokiem, mam nadzieję, że przez kilka kolejnych lat nie będzie miał okazji nic w lesie zgubić. A jak zgubi pod prysznicem, to i tak będzie się bał schylić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 7 Październik 2019 Share Napisano 7 Październik 2019 Podobno już są w przychodniach okulistycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adm28_2009 Napisano 8 Październik 2019 Autor Share Napisano 8 Październik 2019 A jak nie uda się znaleźć na łące sygnetu to, w jakim promieniu od łąki warto byłoby szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 8 Październik 2019 Share Napisano 8 Październik 2019 Co najmniej do najbliższego sklepu z koncesją na sprzedaż alkoholu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adm28_2009 Napisano 3 Listopad 2019 Autor Share Napisano 3 Listopad 2019 Nikt się nie podejmie poszukiwań, bo są teraz, wiadomo jakie prepisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 3 Listopad 2019 Share Napisano 3 Listopad 2019 Przepisy przepisami, ale ja bym się brzydził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.