Sedco Express Napisano 12 Wrzesień 2023 Napisano 12 Wrzesień 2023 4 godziny temu, formoza58 napisał: A skąd te uśmiechy na gębach ? Żołnierze - obywatele polscy narodowości niemieckiej ? Cytuj
formoza58 Napisano 12 Wrzesień 2023 Napisano 12 Wrzesień 2023 Wariantow jest kilka.... Może uświadomieni narodowo Ukraińcy, może Kaszubi z pułków morskich. Może żołnierze zmuszeni przez niemieckiego propagandystę, ect. Jedno jest pewne, nie sa to żolnierze polscy wyznania mojżeszowego. Cytuj
formoza58 Napisano 12 Wrzesień 2023 Napisano 12 Wrzesień 2023 Być może hajlują, Jedni z przyjemnością, inni zmuszeni.Ale bez ostatniej wymienionej przeze mnie grup. Cytuj
otton1 Napisano 12 Wrzesień 2023 Napisano 12 Wrzesień 2023 Godzinę temu, Sedco Express napisał: Wg mnie to oni hajlują ! Jakie tam hajlowanie, nie ten kąt podniesienia rąk. Najprawdopodobniej jest to ujęcie upozowane dla celów propagandowych, być może dla korespondentów prasy zagranicznej. Choć nie można wykluczyć, że niezależnie od narodowości ci żołnierze się po prostu cieszą, że wojaczka się dla nich skończyła. Że skończyło się zgrożeni ranami czy śmiercią a w niewoli jakoś sobie życie ułożą - grunt, że przeżyją. Inna sprawa, że ci co trafili do niewoli sowieckiej to się bardzo mocno przeliczyli. Cytuj
bjar_1 Napisano 29 Październik 2023 Napisano 29 Październik 2023 Trzewiki prosto z magazynu MOB, kurtki wz.19 i spodnie wz.36 - niektórzy koszerni rekokowcy Września dostali by palpitacji, bo „tak przecież nie było” ;) Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2023 Napisano 5 Grudzień 2023 W dniu 4.12.2023 o 07:31, Qusza napisał: Ppłk. Zygmunt Ważynski. Cytuj
bjar_1 Napisano 5 Grudzień 2023 Napisano 5 Grudzień 2023 Ciekawe za ile pójdzie, bo foto jest konkretne. Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2023 Napisano 5 Grudzień 2023 Czuję Bjar, że kolejny kamrat poszedł w chmury i jego wnuk lub pra ujawnil kolejne " źródełko". Zobaczymy, " aukcyjna Somosierra" ruszyła, a naprzeciw 13 " Espaniolów" ;-) Cytuj
bjar_1 Napisano 5 Grudzień 2023 Napisano 5 Grudzień 2023 No to pewne, takie sety nie spadają z nieba. Mam szczęście, że mój wrześniowy target jest inny, bo trzeba by bulić ;) W razie czego polecam sprzedającego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi