Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 805
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano

Wariantow jest kilka.... Może uświadomieni narodowo Ukraińcy, może Kaszubi z pułków morskich. Może żołnierze zmuszeni przez niemieckiego propagandystę, ect. Jedno jest pewne, nie sa to żolnierze polscy wyznania mojżeszowego.

Napisano
Godzinę temu, Sedco Express napisał:

Wg mnie to oni hajlują !

Jakie tam hajlowanie, nie ten kąt podniesienia rąk.

Najprawdopodobniej jest to ujęcie upozowane dla celów propagandowych, być może dla korespondentów prasy zagranicznej. Choć nie można wykluczyć, że niezależnie od narodowości ci żołnierze się po prostu cieszą, że wojaczka się dla nich skończyła. Że skończyło się zgrożeni ranami czy śmiercią a w niewoli jakoś sobie życie ułożą - grunt, że przeżyją. Inna sprawa, że ci co trafili do niewoli sowieckiej to się bardzo mocno przeliczyli. 

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Trzewiki prosto z magazynu MOB, kurtki wz.19 i spodnie wz.36 - niektórzy koszerni rekokowcy Września dostali by palpitacji, bo „tak przecież nie było” ;)

• 1 month later...
Napisano

Czuję Bjar, że kolejny kamrat poszedł w chmury i jego wnuk lub pra ujawnil kolejne " źródełko". Zobaczymy, " aukcyjna Somosierra" ruszyła, a naprzeciw 13 " Espaniolów" ;-)

Napisano

No to pewne, takie sety nie spadają z nieba. Mam szczęście, że mój wrześniowy target jest inny, bo trzeba by bulić ;) W razie czego polecam sprzedającego.