Jump to content
Bocian

Miejsce do testowania - tu możesz dodać test testu

Recommended Posts

Jeżeli masz obawy czy działa tutaj możesz dodać dowolny post aby upewnić się że jednak działa. 

Share this post


Link to post

Dzień dobry wszystkim. Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum, postanowiłem się przywitać a przy okazji sprawdzić jak działa Wasze nowe forum. Pozdrawiam - Piter.

Share this post


Link to post

występuje problem z niektórymi watkami. - brak jest zdjęć ( które były)  lub  pojawiają sie wpisy "ślepe"  ( jak np w wątku "artyleria Polska cz. 12" Czy to tylko ja tak mam?

image.thumb.png.e840975fd4b3dac8a880fdcbdc3042d9.png

image.thumb.png.194a8bd800e25782c9595f97db4def10.png

 

Share this post


Link to post
5 minut temu, radett napisał:

występuje problem z niektórymi watkami. - brak jest zdjęć ( które były)  lub  pojawiają sie wpisy "ślepe"  ( jak np w wątku "artyleria Polska cz. 12" Czy to tylko ja tak mam?

image.thumb.png.e840975fd4b3dac8a880fdcbdc3042d9.png

image.thumb.png.194a8bd800e25782c9595f97db4def10.png

 

Zacznij od wyczyszczenia pamieci podrecznej przegladarki. Poprzednio te same fotki byly po http, teraz po https. Ale fizycznie tam pozostały. 

Share this post


Link to post

Może od poczatku:
wpisując odkrywca.pl wyskakuje  stara strona tytułowa   - i OK
po kliknieciu na "forum"  wyświetla się  coś takiego:
odkrywca.thumb.jpg.5b0755f2b378ebc201eb1bc401c09cbc.jpg

Po dodaniu wyjątku ( czyt treść okienka)  jest lepiej  bo  w tematach widoczne są już ikony zdjęć ( wcześniej nie były widoczne).  Wygląda to teraz tak:
odkrywca1.thumb.jpg.6645b86c5635da5c0c32c4414729266b.jpg

 proszę zwrócić uwagę że zdjęcia dodane  po zmianie forum  są widoczne bez problemu  natomiast "stare"  tylko w postaci  ikonki. Po kliknięciu na ikonkę  pojawia się coś takiego:

odkrywca2.thumb.jpg.06ccd89ac5d1fe76cf8f452a273d6750.jpg

klikając na  ikonkę na środku ekranu pojawia się znane z początku  okienko informujące o  problemach z certyfikatem i  opcją dodania  jako wyjątku . Po dodaniu  wyjątku  ukazuje się wreszcie  upragniony widok załączonego  dawniej zdjęcia :
odkrywca3.thumb.jpg.ee67be85ed128ac1ac5c8860565e07dc.jpg

 Po tym zabiegu  widoczne stają się wszystkie zdjęcia i grafiki wstawione  przed zmianą forum. Żeby jednak  nie było tak słodko to  powiem tylko że to działa  jedynie dla danej sesji  firefoxa. Po wyłączeniu aplikacji lub  całego kompa to  tą samą operację trzeba powtarzać od początku a to  jest  niestety  upierdliwość  trochę wkurzająca.
Może by  admin trochę powalczył z aktualizacją  stosownych certyfikatów?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

@radett Miałem podobnie w przeglądarce google chrom. Zmieniłem na operę i problemy się skończyły po za jednym. Gdy chcę wejść ze strony głównej na forum to mało kiedy udaje się to za pierwszym razem. Wyświetla się komunikat brak takiej strony lub brak połączenia sieciowego. Odświeżam i po ok. 2 minutach wchodzę na forum. Plusem opery jest to, że nie widzisz żadnych reklam bo są bardzo dobrze blokowane.  

Share this post


Link to post
13 minut temu, pumpernikiel napisał:

@radett Miałem podobnie w przeglądarce google chrom. Zmieniłem na operę i problemy się skończyły po za jednym. Gdy chcę wejść ze strony głównej na forum to mało kiedy udaje się to za pierwszym razem. Wyświetla się komunikat brak takiej strony lub brak połączenia sieciowego. Odświeżam i po ok. 2 minutach wchodzę na forum. Plusem opery jest to, że nie widzisz żadnych reklam bo są bardzo dobrze blokowane.  

Witam,ja mam identyczny problem

Share this post


Link to post

@czestarZwalczyłem problemy ale został taki jak na obrazku. Na wcześniejszym kompie miałem  przeglądarkę chroma i win7. Koszmar dla forum odkrywcy. Teraz mam Opere i win10 i jest prawie ok.

2019-02-05.png

Share this post


Link to post
2 minuty temu, bjar_1 napisał:

U mnie to samo.

Cześć bjar_1. Ja już nic więcej nie zmieniam i nie kombinuję. Wierzę, że problem z czasem będzie rozwiązany. To wszystko jest świeże i potrzebuje poprawek. Ogólnie nie jest źle, a Tobie jak się widzi nowe forum stary wygo?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information