Skocz do zawartości

Czołg Pantera- do wyciągnięcia?

kuba269

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kuba269. Skąd wiesz, że to Pantera? Nie jestem w temacie ale wątpię w to. Nawet, jeśli jest tam taki czołg to będzie on w podobnej formie jak ten z MOB w Skarżysku lub z MPTW w Warszawie. Już w 2003 kieleckie gazety pisały o tym wraku i chyba do tej pory cisza :) Bjar_1, Ty zakładałeś podobny temat....16 lat temu, więc chyba się nie zmieniło za wiele :)
Napisano
Wyciągną to się okaże.
Pewnie jest coś na rzeczy,
skoro się temat pojawił.
Byle zostało w Kraju.
Zresztą, na nic bicie piany
1/3 wie reszta bzdurzy.
Napisano
bjar chodziło mi tutaj np o sdkfz z Pilicy (legalnie wyciągniętych ) jak i wiele wyszarpanych ,, po cichu ,, - przez tzw. ,, chciwych polaczków,, - nie obrażając tu tych PRAWDZIWYCH POLAKÓW dla których nie koniecznie liczą się tylko dolary i euro. Jak siedzisz w temacie wiesz na czym rzecz polega.
Podkreślam jeszcze raz gdyby był tam dobry dojazd i nie stała w ciężkim terenie już dawno by jej nie było, a tak jest ale ludziska nie mogą się dogadać kto ma ją podjąć . Panowie coś w tym jest . Gdyby miałby to być teciak lub inny sprzęt nie było by takiego zamięszania....
Napisano
Soda - widzę że jesteś jednym z tych którzy uważają by nic w tym kierunku nie robić i żeby nikt o niczym nie wiedział. Brawo Ty a ja powiem Brawo Ja pozdrawiam
Napisano
Założyłem ten wątek bo myślałem że ktoś więcej wie na temat tej Panterki i coś ruszy się w temacie ale Ci co wiedzą o co chodzi są chyba w zmowie milczenia bo tak to wygląda. A z palca nikt tej historyjki sobie nie wyssał
Napisano
Skoro to bergepanter to już by lepiej nie mogło być wyprodukowano 297 szt ! Ciekawi mnie czy coś drgnie w tym kierunku czy dalej będzie cisza w tym temacie.
Napisano
Czlowieksniegu- biorąc pod uwagę z czym mamy do czynienia koszty wydobycia nie są wysokie.
Soda- jak już pisałem nie będę reagował na Twoje szczeniackie docinki i zaczepki i nie będę zniżał się do Twojego poziomu bo Twój jest już najniższy.
Jak masz coś ciekawego do napisania to pisz a jak masz pisać takie pierdoły nie związane z tematem to zamilknij albo załóż swój wątek i tam cwaniakuj a nie tu.
Napisano
Po pierwsze napisałem że koszty wydobycia nie są wysokie ze względu na rangę jaki to jest pojazd ! Piszesz karwa kawka jak by to był jakiś teciak. Weś pod uwagę co to jest za pojazd. I ile mamy ich w Polsce . Co do samych kosztów nie jestem ekspertem ale z całą pewnością jestem pewien że koszt akcji Pandora był większy niż by było wyciągnięcie tego pojazdu i odrestaurowanie.
Napisano
A swoją drogą to nie muszę być ekspertem by obliczać koszty wydobycia , nie moja to broszka. Chodzi o wagę historyczną tego pojazdu i zatajanie że takowy w ogóle istnieje. O to mi chodzi kolego. Jak pisali inni użytkownicy tego forum nie chodzi tu o koszty wydobycia ....
Napisano
Witam zaspokoje troszke Pana ciekawosc.Zezwolenia na wydobycie pojazdu sa dawno zlozone w WKZ .pojazd nie tkwi w rzece tylko obok na prywatnej dzialce .Keszyccy i Deling od dawna staraja sie o wydobycie,co bedzie dalej czas pokaze.Polskie piekielko nie pozwala cos tam wiedzAcym na dzielenie sie takimi info bo chodzi o kase.psy ogrodnika czuwaja
pozdro
Napisano
No w końcu ktoś rzucił więcej światła na sprawę. Oby te psy były dobre i głośno szczekały żeby ktoś podkopu nie zrobił;) A tak serio ciekawe kto blokuję wydobycie kasa czy muzeum państwowe?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie