PAULUS_pl Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Tak z ciekawości zapytam: Ile moskitów można dostarczyć do jednostek dajmy na to do połowy przyszłego roku? Ba, do końca przyszłego roku ile będzie? Ile Javelinów zużyli Ukraińcy w pierwszym kwartale wojny? Jesteś w stanie podać jakiś przybliżony rząd wielkości? 10? 30? 500? 3000? Ile prototypów Moskita w tej chwili istnieje i kiedy konkretnie zacznie się seryjna produkcja dajmy na to 75 pocisków miesięcznie? Odpowiedzi się nie spodziewam, na twoją odpowiedź w temacie o fafikach czekam już pewnie ponad rok. Bicie piany i zawracanie dupy. Widzisz różnicę między potrzebą operacyjną a zawracaniem dupy? Czy może dalej mamy udawać że strzelając z komara możemy zniszczyć ruskim czołg? Edytowane %s o %s przez PAULUS_pl Cytuj
Janko Muzykant Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 godzin temu, PAULUS_pl napisał: Tak z ciekawości zapytam: Widzisz różnicę między potrzebą operacyjną a zawracaniem dupy? To ja też pozwolę sobie zapytać jako laik w temacie: - czy nie jest tak, że jak nie zamawiamy ( od lat wielu) uzbrojenia w polskich zakładach to spadają ich możliwości produkcyjne bo brakuje kasy na innowacje i rozwój nowych technologii ? - czy my wszystko ( prawie) musimy kupować "na wczoraj" czyli z "półki" w ramach pilnej potrzeby operacyjnej ? Ps. Grot, Piorun to chlubne wyjątki ale można ? Można. Wiem że nie będziemy produkować samolotów 5 generacji ( uprzedzam szydercze komentarze) ale kilka systemów uzbrojenia można by w Polsce rozwijać zamiast fundować jachty i kluby swingersów ( żartuję, wiem że kasa z KPO jest "znaczona"). Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s 6 minut temu, Janko Muzykant napisał: czy nie jest tak, że jak nie zamawiamy ( od lat wielu) uzbrojenia w polskich zakładach to spadają ich możliwości produkcyjne bo brakuje kasy na innowacje i rozwój nowych technologii ? Przykładem może być Krab i K9. Kto i dlaczego przed 2022 rokiem nie zainwestował w zwiększenie mocy produkcyjnych Kraba? Przecież wiedziano że potrzeby są bardzo duże, chodziło o wymianę posowieckiej artylerii na nowocześniejszą. Takich Krabów jest więcej. To są zaniedbania których nie da się szybko usunąć. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s Panie i Panowie- nie grajcie w szachy z gołębiem. Wiem, że gołąb bardzo by chciał, ale... po co. Cytuj
PAULUS_pl Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) 9 godzin temu, M81 napisał: Nawet on A odpowiesz na pytania które zadałem przy okazji jednej z twoich poprzednich wklejek? Albo na to o fafikach, gdzie prosiłem o podanie 5 konkretnych korzyści punkt po punkcie wynikających z ich zakupu. Czekam pewnie dłużej niż rok. Jeszcze tam u was nie wymyśłili odpowiedzi? Mam nadzieję że rozumiesz że program moskit który wszyscy mają od dawna za zbędny i jest topieniem pieniędzy w oficjalny sposób, wyważaniem otwartych drzwi, nazywaj to jak chcesz, będzie gotowy do wprowadzenia do produkcji w czasie kiedy może już trwać regularna wojna w Europie? I że do superfafików nadal nie ma amunicji do działka a jak już nawet będzie to jedna sztuka będzie kosztowała tyle co używane auto? Rozpytaj tam u siebie w centrali o jakieś bardziej chwytliwe tematy porywające serce i ducha młodzieży. Mnie jako człowieka który młodośc stracił na studiach i dwóch misjach zagranicznych w monie a po kilku latach rzędów zjednoczonych zmusił do emigracji twoje wklejanie bzdur nie przekona Edytowane 17 godzin temu przez PAULUS_pl 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi