Czlowieksniegu Napisano 27 Wrzesień 2017 Autor Napisano 27 Wrzesień 2017 Mam pewną nową ideę fixe..A, że wiąże się to ze sporym (?) wydatkiem a i konsekwencje nieudanej próby mogą być jeszcze bardziej bolesne, to pytanie- na O. bywa instalator pieców CO?
sonicsquad Napisano 27 Wrzesień 2017 Napisano 27 Wrzesień 2017 Tak. Można wykorzystać piec do podgrzewania zacieru i nie ma co się bać o wybuch - są zawory bezpieczeństwa. Nie wybuchnie.
Czlowieksniegu Napisano 28 Wrzesień 2017 Autor Napisano 28 Wrzesień 2017 Widzę, że picie herbaty i jej sprzedaż winny być zakazane.A bardziej serio- przymierzam się do postawienia sobie awaryjnego zasilania dla CO i CWU.Niby wszystko ładnie, nawet serwis fabryczny @ ze ze mną wymieniał, ale pojawiła się dramatycznie tajemnicza informacja:- po lewej stronie ma znajdować się faza, po prawej neutralny i dobrze by było, aby było uziemienie ochronne."I na moje prośby o wytłumaczenie, już odpowiedzi nie dostałem.A zasilanie dość proste, czyli UPS + żel/AGM.
woytas Napisano 28 Wrzesień 2017 Napisano 28 Wrzesień 2017 I jaki problem? Z lewej w gniazdku faza po prawej N a zółto zielony na środku.
toska Napisano 30 Wrzesień 2017 Napisano 30 Wrzesień 2017 Woytas niech On lepiej fachowców najmie bo odór palonego futra ciężko z jaskini usunąć.
fala Napisano 30 Wrzesień 2017 Napisano 30 Wrzesień 2017 Taa, to kolejka wjazdowa na Czomolungma, in future....
mikael68 Napisano 1 Październik 2017 Napisano 1 Październik 2017 Z bratem przerabiałem elektrykę ;)Praktyką elektryków i monterów jest podłączanie fazy z lewej strony (patrząc na gniazdko od strony wtyków) niebieski po prawej , a żółtozielony do bolca.http://goo.gl/images/B8YLVR Pozdrawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:15 01-10-2017
Czlowieksniegu Napisano 1 Październik 2017 Autor Napisano 1 Październik 2017 :-)Ale widać, że się co niektórzy herbaty opili, albo mojej koleżance małżonce ogrzewania i ciepłej wody zazdroszczą...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.