Czlowieksniegu Napisano 27 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Mam pewną nową ideę fixe..A, że wiąże się to ze sporym (?) wydatkiem a i konsekwencje nieudanej próby mogą być jeszcze bardziej bolesne, to pytanie- na O. bywa instalator pieców CO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Wrzesień 2017 Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Będziesz palił trotylem w piecu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Wrzesień 2017 Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Zadaj pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 27 Wrzesień 2017 Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Tak. Można wykorzystać piec do podgrzewania zacieru i nie ma co się bać o wybuch - są zawory bezpieczeństwa. Nie wybuchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2017 Widzę, że picie herbaty i jej sprzedaż winny być zakazane.A bardziej serio- przymierzam się do postawienia sobie awaryjnego zasilania dla CO i CWU.Niby wszystko ładnie, nawet serwis fabryczny @ ze ze mną wymieniał, ale pojawiła się dramatycznie tajemnicza informacja:- po lewej stronie ma znajdować się faza, po prawej neutralny i dobrze by było, aby było uziemienie ochronne."I na moje prośby o wytłumaczenie, już odpowiedzi nie dostałem.A zasilanie dość proste, czyli UPS + żel/AGM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Wrzesień 2017 Share Napisano 28 Wrzesień 2017 I jaki problem? Z lewej w gniazdku faza po prawej N a zółto zielony na środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 30 Wrzesień 2017 Share Napisano 30 Wrzesień 2017 Woytas niech On lepiej fachowców najmie bo odór palonego futra ciężko z jaskini usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Wrzesień 2017 Share Napisano 30 Wrzesień 2017 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Wrzesień 2017 Share Napisano 30 Wrzesień 2017 W Moskwie na wycieczce był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 30 Wrzesień 2017 Share Napisano 30 Wrzesień 2017 Taa, to kolejka wjazdowa na Czomolungma, in future.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Wrzesień 2017 Share Napisano 30 Wrzesień 2017 może na sybir bo tam zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikael68 Napisano 1 Październik 2017 Share Napisano 1 Październik 2017 Z bratem przerabiałem elektrykę ;)Praktyką elektryków i monterów jest podłączanie fazy z lewej strony (patrząc na gniazdko od strony wtyków) niebieski po prawej , a żółtozielony do bolca.http://goo.gl/images/B8YLVR Pozdrawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:15 01-10-2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Październik 2017 Autor Share Napisano 1 Październik 2017 :-)Ale widać, że się co niektórzy herbaty opili, albo mojej koleżance małżonce ogrzewania i ciepłej wody zazdroszczą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 1 Październik 2017 Share Napisano 1 Październik 2017 Ogrzewania to chyba nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.