zuki Napisano 3 Marzec 2017 Autor Napisano 3 Marzec 2017 Nie mogłem się powstrzymać. Wpisujemy znane nazwiska. Na początek:Krzysztof Penderecki
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2017 Napisano 3 Marzec 2017 A/ Dlaczego na Głównym?B/ To jakieś nawiązanie do polskiego ambasadora u naszych odwiecznych przyjaciół za Odrą i Nysą?Taki jest przekaz dnia?
zuki Napisano 3 Marzec 2017 Autor Napisano 3 Marzec 2017 Sprawa jest rozwojowa. Czyż nie?Aktualności, newsy nijak nie pasuje, historia najnowsza też nie bardzo, odtajnione teraz więc na głównym.
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2017 Napisano 3 Marzec 2017 Ja wiem, czy rozwojowa...Był już taki, co palił, ale się nie zaciągał..Dziś objawił się taki, co podpisał, ale nie pamiętał...Generalnie we wszystko powoli jestem gotów uwierzyć...
zuki Napisano 3 Marzec 2017 Autor Napisano 3 Marzec 2017 Jeśli się mylę to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2017 Napisano 3 Marzec 2017 Przeniosłem...Choć uważam, że taka dyskusja, to mocno śliska sprawa...Bo poza merytorycznymi, sprawdzonymi lub i nie, wpisami w dokumentacji, za chwilę będziemy mieli festiwal kłótni i żali.Powyższe dotyczy i naszej socjalistycznej Ojczyzny, i Forum.PS Myślisz, że teraz obowiązującą linią obrony będzie wersja a'la Zelnik, czyli młody i głupi byłem"?Zwłaszcza, że on z jednej strony przeprosił, ale z drugiej strony użył takiego słowa-klucza mogłem zaszkodzić". Czyli w sumie donosiłem, ale wała mi zrobicie...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:45 03-03-2017
zuki Napisano 3 Marzec 2017 Autor Napisano 3 Marzec 2017 Nie młody ale stary, idę w zaparte i popieram komoRuska, bo opinia się nie dowie jak wygra.
zuki Napisano 3 Marzec 2017 Autor Napisano 3 Marzec 2017 A tak z ciekawości, wolałbyś wiedzieć czy nie?
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2017 Napisano 3 Marzec 2017 Zaczekaj...Właśnie robisz to, o czym pisałem...- myślisz, że to jakoś specjalnie inteligentne pisanie na byłego prezydenta per komoRuski?Jeśli tak, to jakby niekoniecznie widzę sens dyskusji o teczkach IPN... choć rozumiem, w takim razie, obronę np Zelnika czy Przyłębskiego.
zuki Napisano 3 Marzec 2017 Autor Napisano 3 Marzec 2017 A tam pisz co chcesz, jestem za tym aby wywiesić zdrajców i kolaborantów na afiszach. Za dużo wycierpieliśmy jako Naród aby ukrywać takie fakty.Ja cały czas czekam na ekstradycję Michnika.
balans Napisano 4 Marzec 2017 Napisano 4 Marzec 2017 Przeczytałem i się ubawiłem, bo mamy tu podział na dwa rodzaje kapusiów:1. Jeżeli były kapuś stoi obecnie po stronie dobrej zmiany" - to jest to dobry kapuś", który w młodości coś podpisał, ale nikomu krzywdy nie zrobił, ba nawet pomagał innym.2. Jeżeli były kapuś nie stoi obecnie po słusznej stronie - to jest to zły kapuś", którego należy rozliczyć, ukarać i wywiesić na afiszach.Aby było ciekawiej, to wielu księży a nawet kilku hierarchów też było kapusiami. Do jakiej kategorii ich zaliczyć? Bo w ich przypadku Kiszczak dotrzymał słowa danego Prymasowi i ich teczki kazał spalić w pierwszej kolejności...psOsobiście za największych zdrajców i kolaborantów uważam tych, którzy po 89 roku za namową ambasady USA, wpuścili do Polski Sorosa i Sachsa z ich neoliberalnym planem zrobienia z naszego kraju kondominium, czyli rynku zbytu i półniewolniczej siły roboczej.
zuki Napisano 4 Marzec 2017 Autor Napisano 4 Marzec 2017 Ludzie z różnych powodów podpisywali. Po 1 jak i po 2 stronie są tacy co szkodzili, to nie ulega wątpliwości.
fala Napisano 4 Marzec 2017 Napisano 4 Marzec 2017 Zuki, a kto to jest komoRuski?, bo wertuję ten IPN i jakoś nic nie wyskakuje.
szutnik Napisano 4 Marzec 2017 Napisano 4 Marzec 2017 Za dużo wycierpieliśmy jako Naród aby ukrywać takie fakty." Te , Zuki przybastuj trochę ;) Mania grandiosa się odezwała , że już się za Naród " podajesz? I to używając l. mnogiej :) Normalnie nowy król nam się objawił :)
balans Napisano 4 Marzec 2017 Napisano 4 Marzec 2017 Na króla to się Zuki trochę spóźnił, bo całkiem niedawno Królem Polski został ogłoszony pewien Żyd z Palestyny...
Trooper85 Napisano 5 Marzec 2017 Napisano 5 Marzec 2017 Przecież przy dobrej zmianie" stoją nie tylko dobrzy kapusie" ale i ci do których kapowali. zuki, nazwisko Kryże, mówi ci coś? Ten młodszy, dla jasności. Pamiętasz, za czyich rządów siedział w ministerstwie sprawiedliwości i za co w 1980 wsadził min tego, o którym piszesz per komoRuski"?Może w tych odtajnionych teczkach będzie coś o opozycyjności prokuratora Piotrowicza?A może znajdą tam powód, dla którego dobrozmienny kabareciarz Pietrzak wyśpiewywał paszkwilowate pioseneczki w komunistycznej TV?Której szafy by wam narodzie" nie otworzyć to jakiś śmierdzący czerwony trup wypada.
zuki Napisano 6 Marzec 2017 Autor Napisano 6 Marzec 2017 I bardzo dobrze, niech wypadną wszystkie czerwone rupy", łącznie z sędziami i prokuratorami.
fala Napisano 6 Marzec 2017 Napisano 6 Marzec 2017 Zapomniałeś prezesów wymienić.Przecież wypadają każdego tygodnia co najmniej jeden, a nam pokazują gdzie się zgina dziób pingwina, lub mówią ie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi?"
balans Napisano 7 Marzec 2017 Napisano 7 Marzec 2017 Czasem żałuję, że Kiszczak kazał spalić te wszystkie teczki - powinien je ujawnić! Minusem byłoby to, że PZPR pewnie by rządził do dzisiaj, bo nie miałby komu przekazać władzy w 89 roku...
balans Napisano 7 Marzec 2017 Napisano 7 Marzec 2017 Na ynku" zostały smętne resztki z dawnego archiwum SB.Często są to tylko same okładki teczek, albo jakieś sygnatury akt dotyczące byłych kapusi, ale już bez ich zawartości.To dlatego jak kogoś złapią za rękę" to robi z siebie i innych głupa takimi tekstami: za młodu coś prawdopodobnie podpisałem, ale nigdy nie donosiłem".Całkowicie bezczelni twierdzą: igdy nic nie podpisywałem - to SB prowadziła >kreatywną księgowość< i zakładała lewe teczki, aby brać premie za fikcyjnych agentów". To ten typ kapusiów, co innych ma za idiotów...psKażda władza ma swoich kapusiów i agentów. Nawet w dzisiejszych czasach, gdy środki techniczne pozwalają służbom [których się od czasów PRL-u namnożyło bez liku] śledzić każdego obywatela praktycznie na bieżąco, co zresztą czynią pod pretekstem walki z terroryzmem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.