raptor48 Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 WitamDostałem od kolegi takie lampy naftowe jak na zdjęciu. Jedna chyba kolejowa druga zwykła. Są lekko zardzewiałe i nie wiem jak je wyczyścić. Myślałem o Fosolu ale boję się że to będzie za bardzo ostro. Może ktoś ma lepszy pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety82 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Druga przypomina lampę od powozu. Tylko nie piaskuj bo zepsujesz bezpowrotnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Fosol to akurat jedyny delikatny sposób dający szansę na dobre oczyszczenie i zakonserwowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Proponował bym choć do zdjęcia najpierw obmyć z kurzu,bo co tu doradzać jak nic nie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szutnik Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Większa lampa - typowa powozówka http://www.google.pl/search?q=pr%C4%85downica&hl=pl&biw=1536&bih=760&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjfiaTh1szRAhWCGCwKHc4RBA4Q_AUIBigB#hl=pl&tbm=isch&q=lampa+powozowa&imgrc=_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 A po co wydawać kasę, skoro można najpierw spróbować wody z mydłem albo z płynem do mycia naczyń lub też WD40, nafty albo czegoś podobnego. Tylko wtedy przed fosolem trzeba dobrze odtłuścić. Oczywiście warto sprawdzić, czy elementów mosiężnych lub z innego metalu nie ma, bo lubią w takich lampach się znajdować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Dimer od razu odtłuszcza, mniej roboty. W prawdzie myłem tym tylko komorę silnika po zalaniu ropą, ale w końcu przestało śmierdzieć.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.