gomski1 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Tak oczywiście, macie rację. Upychamy po kiermanach co się da. Groty,toporki, trzewiki, zapony. Zwisa nam to ,że muzeum miałoby szanse na zapełnienie gablot artefaktami z pola bitwy. No i rzecz ważna bez minimum Deusa ni ma wlotu, ale ja mami , kupiłem na raty. Trochę ciężko macha się wykrywaczem wystając z d....py archeo, bo włazimy im tam cali i to na sucho. Apropos foty. Torba5 , mówisz ,że to nie prywatne wycieczki? Wrzucanie tej foty na której jestem musiało dać Ci dziką przyjemność. Przecież znamy się......, lata spędzonych razem godzin. Nawet jeśli nam nie po drodze teraz. Niestety takie jest to środowisko, skłócone . Nie muszę nikomu nic udowadniać,na szczęście. To jest kloaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Skoro zainteresowany się odezwał..Co do postów Bjar-Hebdato się zwie ironiaale w stół widać uderzyliśmy.To ja tylko jedno pytanie-Czemu nie można zorganizować tego spendu 1410" na więcej luda?Wszak muzeum miałoby szanse na zapełnienie gablot artefaktami z pola bitwy." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Czytam, czytam, sprzątam... i dochodzę do jednego wniosku.Musi jednak Niemce pod Grunwaldem wygrały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomski1 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Stary, nie mnie oceniać czy można,czy nie można angażować więcej ludzi. To nie jest bajka, kopiemy tysiące gwoździ i resztek oporządzenia rolniczego a co jakiś czas wychodzi coś wartościowego w postaci choćby grocika, nie wspominając ostrogach. Pola niestety gwałcone są poza badaniami od lat, jaki Wy tam kolor byście chcieli znaleźć. Dla większości z Was efekt mizerny, jak piszecie. Na szczęście to nie dla Was ten trud, tylko dla muzeum i przyszłych pokoleń. Zamiast lać pomyje na kolegów, zacznijcie od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 ie mnie oceniać czy można,czy nie można angażować więcej ludzi"Dziwne że przez tyle lat nikt nie poruszył tego tematu,już tam na polu..Coś jest na rzeczyTo nie jest bajka"Myślę że wszyscy wiedzą,na co się piszą**by pisali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Adminowi ślicznie dziękujemy ,Gomoł czy byś był czy nie był na tym zdjęciu i tak bym je wtedy wkleił twoja osoba nie miała nic do rzeczy ,więc jak ci już mówiłem nie potrzebna spina i nerwy i uwierz że dziką przyjemność sprawiają mi inne rzeczy (nadal polecam kontakt na priv) ,co do kopaniny na Grunwaldzie to mógłbym napisać wiele ale uznam już że temat jest wyczerpany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Na szczęście to nie dla Was ten trud, tylko dla muzeum i przyszłych pokoleń".Cóż za patetyczny ton! Wzruszyłem się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Poziom dyskusji i złośliwości denny. Ból du..py i tyle.Każdy z Was co tak psioczy na wchodzenie z d.. archeo sam by zasuwał tam z jęzorem do pasa gdyby tylko dostał szanse. Na szczęscie są tam sami fantastyczni pasjonaci , którzy robią coś wspólnie dla Muzeum bez zazdrosci i żadnych wycieczek wobec siebie. A z Waszych wynurzen mielismy wieczorami ubaw czytając ten shit. Atylla- taka jest polityka, tam są sprawdzeni i przesiani ludzie od 2014 Ci sami- Ci którzy mieli wyniki. Kazdy z nich to jest już historia Grunwaldu - i wielu rzeczy które tam znalezli, które są juz po konserwacji w Muzeum. Myśle , ze przespaliście temat i wasz pociąg odjechał bez Was. Nie ma co wylewać żalu, trzeba poszukac transportu w innym kierunku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Ból du..py i tyle.Każdy z Was co tak psioczy na wchodzenie z d.. archeo sam by zasuwał tam z jęzorem do pasa gdyby tylko dostał szanse"Grubo :DA z Waszych wynurzen mielismy wieczorami ubaw czytając ten shit"Większych atrakcji wieczorami nie było? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Jeszcze jeden nadęty kolaborant, któremu wydaje się, że złapał Pana Boga za nogi. Nie widzi jak śmieszne są jego patetyczne, górnolotnie wzniosłe slogany. Weź się pod tym Grunwaldem do roboty a nie pociągasz wieczorami bełta z gwinta z pozostałymi kolaborantami bo nie wyrobisz planu urobku i wywalą cię na zbity pysk z tego pociągu" w którym jedziesz na gapę.Totalna żenada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Alex_2013, pełnoletni już jesteś? bo nie wierzę, że będąc dorosłym chłopem można być takim naiwniakiem i cieszyć się z bycia elitą cieci wśród cieci.Ludzie tu na forum działają często od ery wykrywaczy klozetowych, tworzą własne muzea i wystawy - a Ten mieni się historią Grunwaldu" bo od 4 lat raz w roku przez kilka dni robi za chłopa pańszczyźnianego.Co za absurd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Żółte wiadomo, kojarzy się z żółtodziobami.Co innego coś z trójką z przodu na paragonie.Wtedy w oczywisty sposób operator owego zyskuje +100 do wiedzy/doświadczenia/nadęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Jarasek, wszystko 100% prawdy. Alex i jemu podobni to typowe polskie dupowłazy i tyle. W polskich klimatach, to dość charakterystyczne - jeden nieudacznik pcha wózek inwalidzki prominentnego polityka aby zostać jakąś pośliną, inny w podstawówce przynosi pani chruściki smażone przez macierz, a jeszcze inny będzie sempiterny lizał akademikom, bo choć sam tylko zawodówkę popełnił, to poczuje się jak aukowiec". Im większa miernota, tym większy zasób wazeliny. To takie żenujące. Jestem pewien, że właśnie przez takie buractwo, obrzucone patetycznymi hasłami w tym kraju powstają najgłupsze ustawy. I żeby nie było - pisząc to nie mam parcia na bycie popychadłem oprawców od nibyzabytków. Z definicji jestem samotnikiem w terenie i nie zależy mi na masówkach, gdzie jakieś kmioty poubierane jak na wojnę w Wietnamie fotografują się i wstawiając swe głupawe zdjęcia na fejsa, uważają się za pierwszy sort środowiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Żeby było jasne- od 22 lat kopie z wykrywaczem i zaczynałem z klozetowcem. Co byście nie napisali z bólu d... to my i tak wiemy swoje- to pierwsze badania Grunwaldu faktyczne w historii a nasze rzeczy są już na zawsze w muzeum.Możesz mnie nazywać chłopem pańszczyźnianym, możesz się podniecać swoim śmiesznym muzeum" w piwnicy pełnym złomu z 2 wojny. Miej swoje rzeczy i swoje nazwisko w państwowym muzeum które kojarzy każdy Polak- wtedy może otworzysz oczy i zrozumiesz o czym mowie. Tym kończę tą jałową rozmowę w tym piekiełku zazdrości. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Nie wierzę, że można być tak zindoktrynowanym przez archeo. Faktycznie, szkoda gadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Wrzesień 2018 Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Jak widać i ci starzy" dają się indoktrynować i chodzą na archeologicznej smyczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomski1 Napisano 24 Wrzesień 2018 Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Latrante uno latrat statim et alter canis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Wrzesień 2018 Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Pozostaje tylko pogratulować archeobetonowi wytresowania sobie tak omamionych zastępów czegoś, co się fachowo zwie pożyteczny idiota" Kiedyś tacy robili 200% normy, a teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Wrzesień 2018 Share Napisano 24 Wrzesień 2018 z Waszych wynurzen mielismy wieczorami ubaw czytając ten shit. "Ja do tej pory beke mam patrzac na to zdjecie w brylach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Wrzesień 2018 Share Napisano 25 Wrzesień 2018 No i jakie wiekopomne znaleziska w tym roku tam wygrzebali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 25 Wrzesień 2018 Share Napisano 25 Wrzesień 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 25 Wrzesień 2018 Share Napisano 25 Wrzesień 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.