traper6 Napisano 20 Październik 2015 Autor Share Napisano 20 Październik 2015 Zwracam się do Was z prośbą o poradę.Mamy w pracy Ukraińca, właściwie jest to Rusek tylko z paszportem tryzuba.W pierwszych dniach był miły, grzeczny itp. Załatwiłem mu tani pokój, dałem gary, pościel, na ponad 2 tyg. pożyczyłem kompa. Potraktowałem go niemal jak syna.A teraz gnój zaczął obrastać w piórka, zaczyna komenderować Polakami, na mnie drze ryja, czuje się jak u siebie w kołchozie na Ukrainie.Jest niesamowicie silny, a szefowi to odpowiada, bo w pracy mu takich potrzeba. Typowy kark/dres"Jest pierwszy raz w Polsce, w ogóle za granicą, ma legalną wizę pracowniczą na pół roku i umowę na wynajem pokoju, ale.... pracuje już miesiąc na czarno, bez jakiejkolwiek rejestracji.Jak się go pozbyć z pracy, a najlepiej z Polski ? Gdzie go zgłosić ? Ze szefowi się za to może oberwać, to mnie to wali, bo i tak mam zamiar od niego odejść.Proszę o poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 T.- a Ty masz umowę?Jeśli tak, to dzwoń do PiP'y albo US z obywatelskim donosem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 20 Październik 2015 Autor Share Napisano 20 Październik 2015 A możesz mi te skróty wyjaśnić, bo nie kumam jakie instytucje oznaczają i co one mogą zrobić ?US - Skarbówka ? To może trwać miesiącami, a mi zależy aby to się rozegrało wczoraj". A najlepiej aby odwiedzono tego tryzuba w robocie.Czy ja mam umowę ? Mam to gdzieś, tylko tymczasowo się tam załapałem i tak jak wcześniej napisałem, szukam innej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Tak to tylko w Erze...Zawsze możesz do Straży Granicznej zadzwonić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Może po staropolsku,bagnetem tudzież granatem do pokoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 20 Październik 2015 Autor Share Napisano 20 Październik 2015 Mam rozumieć że jest nie do ugryzienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 20 Październik 2015 Autor Share Napisano 20 Październik 2015 Pytam się zupełnie poważnie bo gościu się nad wyraz przykry" zrobił.Natomiast Nie wiem czy to jest ważne, ale ten X zrobił..." p nigdy się nie zajmowałem, tak że nie znam takowych instytucji dla mnie pomocnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 No jak- nielegalny imigrant...Możesz do pokojowo nastawionych kibiców z dzielni uderzyć. Problem, że niektórzy są za Kijowem i nici z planu :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Tak, że niestety musisz się banderowcowi podporządkować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Jak rusek to odstrzelić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Wtedy musiał by go jeszcze pchnąć,żeby się przewrócił,a podobno silny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 20 Październik 2015 Autor Share Napisano 20 Październik 2015 Noż kuźwa, człowiek się pyta poważnie o poradę, a Oni (stała ekipa tylko jeszcze Sonica brakuje)jak zwykle sobie jajca robią :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Inspekcja pracy,skarbówka i saszki nietProste jak drut:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Nie narzekaj,komunę przeżyłeś,to pół roku pod ukraińskim butem nie dasz rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 A jutro do pracy. A kacap tylko czeka... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Jak masz mocny łeb i zdrową wątrobę to weź go na %Jak pierwszy padnie pod stół to będziesz dla niego Pan:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Obawiam się, że u T. i zdrowie, i budżet już nie ten...Kiedyś to T. był piękny, zdrowy, bogaty- teraz już ylko" piękny został...T.- ja serio pisałem... Dzwoń do US... Albo sprowokuj- dostaniesz strzała i będziesz mógł krzyczeć, że Cię banderowiec/sojusznik Putlera sponiewierał... Tylko, żeby Ci łba nie urwało :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Denaturatem może?Choć sovieci i paste o butów w płynie ponoć trawią:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Wymaluj na Firmie ze dwa tryzuby. szef go sam wytenteges.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Sfinansuj mu urlop w agroturystyce na Donbasie,a nóż go trafią? Gorzej jak wróci,może być lekko wkur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 Żmiję sobie na piersi wyhodowałeś - wystarczy jeden anonimowy telefon do inspekcji pracy, że szef zatrudnia nielegalnie imigrantów (liczba mnoga !).Chwycą przynętę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 tylko Pamiętaj -zadzwon z budki telefonicznej lub aparatu na kartę bo Cie moga namierzyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 PIPa anonimy olewa chyba z tego co wiem a z ich zapewnieniem o anonimowości to różnie bywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 20 Październik 2015 Share Napisano 20 Październik 2015 traper odbierz priv pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witas03 Napisano 7 Grudzień 2015 Share Napisano 7 Grudzień 2015 I jak Rusek? Kto kogo pogonił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.