IdeL Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Może nie płaci extra, ale za to w ogóle" płaci.Sądzić należy, że zawracaliby sobie cztery litery jakimikolwiek badaniami.Na wszystkich uczelniach polskich od kilku lat istnieje jakaś psychoza ycia potrzebnym". Jest to konsekwencja cięcia kosztów, a w tym wywalania ezużytecznych" akademików a bruk". Zatem większość z tych, próbuje w jakiś sposób uzasadnić swój byt na danej uczelni. Wyjątek mogą stanowić (jak na razie) adiunkci i profesorowie uczelni z habilitacją.Zatem prace" przy domniemanym pociągu przez pracowników AGH, mogą być niczym innym jak walką o byt na tejże uczelni. Tym bardziej, że poza uczelnią trudno będzie dorwać równie lukratywne stanowiska pracy.
Kaspian2012 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Idel, bzdury gadasz... Wiem co mowie bo jestem dosc blisko zwiazany ze srodowiskiem akademickim. Praca na uczelni to najlepsza i najpewniejsza fucha jaka mozna podlapac. Zaufaj mi, wiem co mowie. Od dr hab. w zwyz mozna byc pewnym (niemal) ze sie z uczelni nie wyleci ;-) No chyba ze sie ostentacyjnie molestuje studentki :-) Tak wiec bez potwierdzenia istnienia anomalii Panowie z AGH nie wystepowaliby o prawo do dalszych poszukiwan. Anomalie sa i bedzie tego wkrotce potwierdzenie oficjalne.
Kaspian2012 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Po za tym, to czy stoja tam dwa sklady czy tylko jeden to juz dla nas pasjonatow bez znaczenia. Cokolwiek tam jest, kiedy i jesli ujrzy swiatlo dzienne bedzie sensacja historyczna :-)
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 A to szwabisko na łożu śmierci wspomniało o 1 czy o 2 pociągach?
Kaspian2012 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Zeznania na lozu smierci :-) zostaly tworczo rozwiniete przez media :-) Znalazcy praktycznie nie poruszali tego tematu wiec wszelkie nasze kpiny z tego tematu sa nieuzasadnione. To jakie dowody mieli znalazcy i w jaki sposob weszli w posiadanie informacji jest sprawa drugorzendna. Doszlo do wskazania miejsca i wiele na to wskazuje ze cos tam zalega :-) cokolwiek to jest to znaczenie historyczne ma. Ciekawe czy Pan Prezydent Miasta bedzie musial konsultowac podanie tego do publicznej wiadomosci z gora" :-) Pewnie tak ! Mam tylko nadzieje ze nie bedzie tu zadnej decyzji politycznej. Pewnie nie bo za duzo osob bierze w tym udzial. Wiec jest nadzieja :-)
Czlowieksniegu Napisano 2 Grudzień 2015 Autor Napisano 2 Grudzień 2015 Po raz pierwszy żałuję, że sam pewne obostrzenia w Regulaminie wprowadziłem...Bo teraz nie mogę Kaspianowi odpowiedzieć :-(
Kaspian2012 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 No to co Czlowieksniegu... dasz mi kolejna zolta kartke ?
Czlowieksniegu Napisano 2 Grudzień 2015 Autor Napisano 2 Grudzień 2015 Chciałbyś...Na przyjemność trzeba sobie zasłużyć...Ja, po prostu, chcąc odpowiedzieć na część Twojego wpisu musiałbym zahaczyć o bieżącą politykę, a to już nie-hallo...
Kaspian2012 Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Czlowieksniegu, ja tylko otarlem sie o polityke. Co niestety czasami jest nieodzowne :-0
vojtaz2 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Złoty Pociąg Istnieje TVN http://www.tvn24.pl/cezary-przybylski-zloty-pociag-istnieje,599773,s.html
Kaspian2012 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Eeee tam ! Wedlug Mareckiego i kilku innych nie ma i nigdy nie bylo zadnego zlotego pociagu na 65km. Nie ma i koniec ! I kropka ! I nie ma tematu ze jest ! Bo byc nie moze ! I kropka !
IdeL Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Wierzyć mi się nie chce, że można w jednym wątku tyle punkciorów nabić, do tego produkując takie dyrdymały.Nie można wprowadzić jakichś różowych kartonów, za tego typu (specjalne) osiągnięcia?
Kaspian2012 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Idel, a Tobie o co chodzi ? Sam tez nalezysz do grupy sceptykow, zeby nie powiedziec ze negujesz istnienie skladu na 65km. Kilka dni i po konferencji zmienisz zdanie ? Czy moze powiesz ze wszyscy Ci naukowcy klamia nam w zywe oczy ?
IdeL Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Ja niczego nie neguję i nie podniecam się też niezdrowo.Naukowcy? Mój ty Boże. Przepracowałem na uczelni co nie co, a na AGH miałem nawet coś tam otwarte (przewód jakiś czy cuś ;D)I nie idealizowałbym tak akademików, bo to dość cwane bestie, które postępują jak w mojej wcześniejszej wypowiedzi z 2015-12-02, 15:23:15.Napisz Kaspian, cóż mądrego powiedzieli ci akademicy, co byłoby: sensowne, spójne, jednoznaczne czy odkrywcze?Ano nic. Opowiadają takie same rzeczy, jak ich poprzednicy w poszukiwaniach - nieakademicy jakieś dwa miesiące temu.Nie ma co się emocjonować i powielać werbalizmów tych czy tamtych panów.Cały czas uważam, że i tak najciekawsza była noga w gipsie pani policjantki, na początku tej akcji. :)))
Kaspian2012 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Idel, poczekajmy do konferencji. Mam proste pytanie, jesli padna slowa ze obie ekipy potwierdzaja oficjalnie istnienie skladu to nadal bedziez uparcie twierdzil ze skladu nie ma ?
les05 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 może warto zrobić listę tych, którzy mimo mniej lub bardziej wiarygodnych dowodów wmawiali wszystkim, że zasypany pociąg to bzdura i wymysł egzaltowanych facetów w średnim wieku. Jestem ciekaw, jak będą się tłumaczyć za tydzień czy dwa, gdy sprawa się wyjaśni na tyle, że niedowiarki wreszcie przejrzą na oczy. Mnie przekonał obraz z georadaru, z którym plamy jednak układały się w zarys" platform z pojazdami, po drugie konserwator zabytków nie ryzykowałby swoim stanowiskiem, wydając tak zdecydowane sądy w sprawie. Teraz dochodzą jeszcze starania AGH o powiększenie obszaru badań, przecieki o tym,że jest co badać. Pojawiają się opinie że coś jest, a nie słyszałem żeby osoby związane z UM, odkrywcami, AGH powiedzieli mediom, że nic nie znaleźli. Dlatego uważam, że na 80: pociąg pancerny jest. Jedynie co mnie niepokoi to trudność z wytłumaczeniem, dlaczego Niemcy taką niespodziankę zostawili. Myśleli, że wrócą?
newcomer Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 @les05 pomysł jest niezły w sumie już dawno na niego wpadłem i zamierzam taką listę wykonać, dlatego też wszystkie wątki od vol.1 po vol.7 są zapisane by nie umknął żaden znafca, jak to niektórzy prześmiewczo określają tych co mają nadzieję i wierzą że faktycznie coś tam może być.Jednym z tych clownów forumowych jest @idel, który w ten sposób wypowiada się o osobach, które mają inne zdanie niż on.Widzi drzazgę" w wypowiedzi @kaspiana2012, a nie widzi belki sekwoi u @mareckiego, ot taki wybiórczy obiektywizm.Zobaczcie koledzy jak bezmózgie yeti obdziela kartkami, (również takową dostałem za bezmózgie yeti) niektórzy dostali nawet po czerwonej jaką dostał @morello tylko dlatego, że nie podziela politycznie poprawnego i jedynego poglądu towarzystwa wzajemnej adoracji.
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Napisano 3 Grudzień 2015 Z przykrością informuję, że morello niestety nie został przeze mnie nagrodzony.Po drugie- pożegnał (?) Forum z całkiem innego powodu niż merytoryczność czy w zasadzie jej brak we wpisach.Po trzecie- z przykrością informuję, że nie ja niejakiemu newcomer wysłałem pierwsze słoneczko. Ale już nadrobiłem- za chamstwo i brak znajomości Regulaminu.EOT
newcomer Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Oczywiście dostałem następną karteczkę :)Koledzy z wzajemnego towarzystwa adoracyjnego, powiem wam jedno jak tak dalej pójdzie, to niedługo sami będziecie uskuteczniać wasze dialogi, monologi i inne mądrości na forum.
newcomer Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 SprostowanieOczywiście, że nie ty .........yeti dałeś mnie pierwszą kartkę, ale kolega z kółka różańcowego, a wypowiedz była w tym temacie i częściowo dotyczyła właśnie ciebie i twojego obiektywizmu.
torba5 Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 @les05 pomysł jest niezły w sumie już dawno na niego wpadłem i zamierzam taką listę wykonać, dlatego też wszystkie wątki od vol.1 po vol.7 są zapisane by nie umknął żaden znafca, jak to niektórzy prześmiewczo określają tych co mają nadzieję i wierzą że faktycznie coś tam może być"boszeeee nie udzielam się w tym wątku ale już i mnie się ulało ,paru ciuli, męczywołków ,listy robią, rozliczać będą ,merytoryczne dno...ja i tak się dziwię że ten wątek jeszcze wisi ja bym zamknął do wyjaśnienia ale robienie list to już mnie kompletnie rozbiło co za ciulesorry wymiękłem
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Napisano 3 Grudzień 2015 Torba... Musi Ty mało jeszcze widziałeś- czego nie ukrywam Ci zazdroszczę...A listy delatorskie i takie to nic nowego, niestety...
newcomer Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 koleszko torba5 widzę, że koleszka .........yeti wobec ciebie ma inne standardy i jest bardziej wyrozumiały w obdzielania kartkami@torba5 kogo nazywasz ciulem, ciulu...Tobie wolno obrażać i naśmiewać się z innych boś alfa i omega?a zarazem zabraniasz tego innym męczywołku.Twoje motto powinno brzmieć:Jak Kali ukraść, to dobrze, ale jak Kalemu ukraść, to niedobrze oj niedobrze.
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Napisano 3 Grudzień 2015 Ciekawe, dlaczego te barwne określenia wziąłeś do siebie...
gacol Napisano 3 Grudzień 2015 Napisano 3 Grudzień 2015 Nie do siebie, broni innych. A podwójne standardy to niestety fakt, Yeti...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.