Skocz do zawartości

Wojna z islamistami

Rekomendowane odpowiedzi

Paryżanie imprezując walczą" z terrorystami

Akcja #JeSuisEnTerrasse czyli Jestem na tarasie" - to dosyć specyficzna walka" z islamskimi terrorystami młodych mieszkańców Paryża. Na Instagramie ostatnio zaczęły się pojawiać zdjęcia z barów i klubów, które mają być dowodem wolności, z której Paryżanie nie zamierzają rezygnować nawet w obliczu zagrożenia - informuje dazeddigital.com.

- Francuzi nigdy nie ugną się pod terrorem - mówi studentka projektowania mody Vaiana Guego, która również dołączyła do akcji #JeSuisEnTerrasse. - Nie wiem, czy tym sposobem coś osiągniemy, ale chcemy w jakiś sposób postawić się terrorystom. W nocy, kiedy doszło do zamachów, byłam smutna i jedyne, co zrobiłam to zapaliłam świeczkę dla ofiar. Dziś uważam, że pozostawanie w domach nie jest właściwe. W ten weekend idę ze swoim przyjaciółmi na imprezę i będziemy świętować, by czcić życie - dodaje Vaiana.

http://niezalezna.pl/73150-paryzanie-imprezujac-walcza-z-terrorystami

Ehhh...zabojady

• Odpowiedzi 960
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

- Wreszcie jakieś państwo nie przestraszyło się Rosji, tylko jak przekroczyła ona granice terytorialne, to poniosła tego konsekwencje - oznajmił Sławomir Sierakowski z Krytyki Politycznej" w programie #dziejesienazywo, komentując zestrzelenie rosyjskiego bombowca nad Turcją. Publicysta Do Rzeczy" Rafał Ziemkiewicz stwierdził z kolei, że Turcja rzuciła wyzwanie zdychającemu mocarstwu Putina".

http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,title,Rafal-Ziemkiewicz-Turcja-rzucila-wyzwanie-zdychajacemu-mocarstwu-Putina,wid,17997662,wiadomosc.html?ticaid=116015

Jakoś mam mieszane uczucia z powodu tego, że Turcy - muzułmanie zestrzelili samolot pilotowany przez Słowian.

Niestety testowanie obrony i prowokacje rosyjskie przyniosły śmiertelny rezultat. Jedyny plus całej akcji - zwiększenie nalotów przez ruskich oraz co przewiduję zwiększenie liczby ofiar po ich stronie. Jeśli obaj wrogowie mordują się nawzajem to jedynie zyskujemy.

A ja mam coraz gorsze odczucia...

Zwłaszcza po wczorajszej sytuacji w szkole podstawowej starszego Szkodnika, gdy jeden z uczniów do drugiego, którego zna jeszcze z przedszkola powiedział ..., ... do swojego kraju i tam ..., ... podkładaj bomby"...

Dowcip" polega na tym, że nie tylko znają się od kilku lat, ale napastnik* uznał, że ciemna karnacja i kruczoczarne włosy są wystarczającym powodem... A obaj rdzenni Słowianie...

* ciekawe, czy znaczenie ma, że wraz z tatusiem (?) jest wiernym kibicem jednej z ekstraligowych drużyn piłki skopanej, która ma w skali naszej socjalistycznej Ojczyzny jedną z najbardziej brunatnych bojówek kibicowskich"... Choć szczyci się, oczywista oczywistość, wiernością ŻW...

Miałem tu już nie zabierać głosu, bo dyskusja z islamskim sympatykiem neo-banderowców i terrorystów z IS, przestała mnie już bawić. Ale gdy zapodaje tu na forum iemkiewicza" i to w kwestii dotyczącej bandyckiego zestrzelenia samolotu, który wcześniej atakował pozycje dzikich islamskich fanatyków, podrzynających gardła iewiernym", to miara się przeprała.

Od prawie dwóch lat widać, że USA, Arabia Saudyjska, Turcja i kilka innych krajów, wspiera na wszelkie sposoby terrorystów w Syrii, udając że z nimi walczy. A do tego mamy w Turcji przy władzy islamskiego fanatyka Erdogana [pewnie Ataturk się w grobie przewraca]. Gdy wkroczyła tam Rosja i zaczęła właśnie bombardować cysterny z ropą, którą Turcy dostawali/kupowali od ISIS, to dopuścili się prowokacji. Myślę, że Turcja zapłaci za to bardzo wysoką cenę, bo Rosja im tego nie daruje i bardzo dobrze!

Swoją drogą, to tak przy okazji straci Europa, bo Amerykanie celowo chcą osłabić konkurencję, podsyłając nam kolejne miliony imigrantów. A Makrela", zresztą była komunistka z FDJ, serdecznie ich zaprasza, tyle tylko, że ostatnio postanowiła wszystkich tym szczęściem" obdzielić, a ona tu rządzi...

Słyszałem dzisiaj wywiad z żyjącym nawigatorem. Stwierdził, że zostali zestrzeleni nagle, bez ostrzeżenia i Turcy mogli do nich podlecieć i dać im znać, że są w złym miejscu(!).

Pewnie iwanowi powiedzieli, że leci na ćwiczenia na Syberię i nikt do nich strzelać nie będzie...

Może Woytas, zamiast dość prymitywnej ironii, to [jeżeli jesteś wierzący] pomódl się lepiej za dusze:

1. Zabijanych przez Turków Kurdów.

2. W okrutny sposób mordowanych ludzi przez barbarzyńców z ISIS - finansowanych i uzbrajanych przez: USA, Arabię Saudyjską, Turcję i kilka innych krajów.

3. Wypada też się chyba pomodlić za Makrelę", bo wyraźnie widać, że Bozia jej całkiem rozum odebrała...

Pozdrawiam

Yeti oświeć mnie - kogo miałeś na myśli? Aldiego, czy Gruzina?

Moim zdaniem obaj zasłużyli na piekło, tyle tyko że ja, za młodu zresztą bardzo gorliwy katolik [o mało co nie ministrant], na stare lata stałem się ateistą. Ale ja już takie skrzywienie mam, że zawsze byłem anty i pod wiatr. No i żadna władza mi się nigdy nie podobała, nawet ta pochodząca od Episkopatu...

P.S.
Swoją drogą, to jestem ciekawy, jak ten Twój wpis ma się do tematu wątku???

Ciemu?

Że niby islamiści są lepsi czy gorsi w te klocki od np Jelcyna i kilku wycieczek, które choćby do Czeczenii zorganizował?

Może i cyniczny będę, ale bardziej mnie przeraża dewastacja archeologiczno-historyczna niż zajmuje licytacja na osiągnięcia"...

Na szczęście jeszcze nic o kalifie Al-Hakim nie napisano...
Zawsze można udawać, że to on zaczął...

Nie zapominaj Yeti, ze nasz forumowy bolszewik-rasista wybiela i popiera WSZYSTKIE zbrodnicze dzialania kremlowskiej kliki. Czy to Jelcyn, czy to fiutin, to nie wazne, wazne ze wyzynaja islamistow", faszystow" i anderowcow" (w zaleznosci od propagandowej wizji ruSSkich bandziorow). To, ze w tym gronie znajduja sie starcy, dzieci i kobiety nie gra roli.

Prawdziwy bolszewik musi orme" wykonac!

Ze juz nie wspomne o takiej sytuacji:

http://www.syriahr.com/en/2015/11/the-russian-air-force-kill-403-civilians-including-166-women-and-children-and-about-7000-civilians-killed-in-13-months-of-airstrikes-carried-out-by-the-regime-air-forces/

Powiem tyle że w obecnej sytuacji to ja Turkom już zupełnie nie wierzę - będą się bronić każdym możliwym sposobem, zwłaszcza że w drugim linku stopień weryfikowalności jest żaden. Co do pierwszego - nie widzę na tych ciężarówkach widocznych oznaczeń ani Czerwonego Krzyża, ani Półksiężyca.
PS Może nie bądźmy dziećmi, wierzącymi w amerykańskie mity że można prowadzić wojnę na dużą skalę nie powodując ofiar wśród cywili.

A ja nie wierze zadnej ze stron konfliktu;)
Kazdy tam ma za uszami (i dotyczy to rowniez Kurdow, ktorzy
jak wiadomo na zdobytych terenach juz rozpoczeli czystke etniczna, m.in. na Jazydach).

http://www.youtube.com/watch?v=RI3EbmDP3Lc

Jesli zas chodzi o drugi link, to wydaje mi sie ze SOHR jest jedyna organizacja podajaca w miare prawdziwe dane dot. wydarzen w Syrii (ale moge sie mylic).

Powracajac zas do Kurdow, to nalezy pamietac, ze oni caly miedzy soba sie tluka.
Ich problemem jest to, ze kazda partia stworzyla wlasna prywatna armie i wojuje
o pieniadze i wplywy, nie stroniac od porwan, mordow i otwartych bratobojczych walk.
Ze nie wspomne o kurdyjskich oddzialach w Daesz:

http://www.youtube.com/watch?v=Q2X7eP6d0ME

Powiem tak ; SOHR podaje dane, które w ogóle są zbyt ogólne by się nimi przejmować - wyobraź sobie że w nalocie na jakąś nawet niewielką placówkę ginie oprócz bojowników ( strona dowolna) jeden czy dwóch cywili, którzy w tej placówce mieli jakiś swój interes. Czy powiedzmy dostawca pieczywa jest cywilem ? Ano jest, jak najbardziej... Czy jego śmierci w trakcie nalotu na obiekt militarny można zakwalifikować jako atak na cywila ? Zdecydowanie nie ! Czy podają jakieś konkretne przykłady ataków Rosjan na cele czysto cywilne ? Jakoś nie zauważyłem. Przy czym przy takiej intensywności ataków, i przy niepełnej informacji taka rzecz , prędzej czy później się wydarzy. Jest to po prostu nieuniknione.
Co nie zmienia faktu że Turcy celowo zaatakowali nie zagrażający im w żaden sposób rosyjski samolot, działający we wspólnym teoretycznie celu czyli w zamiarze zniszczenia ISIS.

I tu sie mylisz.
Ruscy wcale nie dzialali w tzw. wspolnym" interesie (tam nie ma
zadnych wspolnych interesow, kazde mocarstwo wspiera tzw. swoich).

Ruscy klamali, ze bombarduja Daesz, a w tym samym czasie bombardowali Turkmenow w Latakii. Turkmenow, ktorych wspiera Erdogan. Turcja kilkakrotnie ostrzegala Rosje, zeby nie wchodzila im w droge, a ze putler nie chcial sluchac to dostal w koncu po lapach. Wot wsio.

To jest oczywista oczywistość- Putin wspiera Assada, Erdogan niszczy Kurdów ( wykorzystując do tego Turkmenów) i tak dalej - ale OFICJALNIE wszyscy walczą z ISIS.
Zaś co do dania po łapach, to obawiam się że Turcy się mocno przeliczyli. Na pełne wsparcie NATO nie mają co liczyć, a Rosja im tego nie daruje. Turcy nie zauważyli jednej bardzo istotnej rzeczy - Rosja w Syrii zaangażowała się na poważnie, a ostatnie wyczyny" ISIS zmuszą Zachód do działań znacznie bardziej zdecydowanych niż do tej pory. Turcy właśnie się budzą z ręką nawet nie w nocniku, a wilczej paści.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie